Radiatii bune la salariu

Thursday, March 13, 2008

Ministrul Comunicatiilor, Karoly Borbely: Isteria legata de radiatiile antenelor GSM este o problema artificiala creata de media. In schimb, Guvernul a votat pentru functionarii din Palatul Victoria 10% spor la salariu pentru radiatiile provocate de antenele de comunicatii. Asociatia pentru Protectia Consumatorilor spune ca ministerul Comunicatiilor se pregateste sa dezinformeze.

















Art. 16. - (1) Sporul pentru condiţii vătămătoare, de până la 10% din salariul de bază, se acordă funcţionarilor publici care îşi desfăşoară activitatea în cadrul autorităţilor şi instituţiilor publice în care funcţionează instalaţii care generează câmpuri electromagnetice de radiofrecvenţă produse de emiţători pentru comunicaţii, instalaţii de microunde, instalaţii de curenţi de înaltă frecvenţă sau staţii de bruiaj.

Romania permite una dintre cele mai mari valori a parametrului densitatea de putere a campului electromagnetic generat de antenele GSM, (Ordinul Ministrului Sanatatii Publice nr. 1193/29.09.2006). Acest parametru este dat de formula f/200, unde f este frecventa pe care se furnizeaza serviciul de telefonie mobila, in acest caz acest parametru are valori cuprinse in intervalul 4,5 W/metru patrat - 9 W/metru patrat, fata de alte tari cum ar fi Rusia unde marimea maxima admisa pentru acest parametru este de 0,05 W/m2, in Australia de 0,5 W/m2, iar in Italia de 1 W/m2 .

Nu mai stiu astia cum sa-si mai dea bani. Mai ales ca e in detrimentul nostru din doua parti: buget si antene puse peste tot cand nu ar trebui.
Cred ca o sa emigrez in Bulgaria.

0 comments:

Blog Widget by LinkWithin
toateBlogurile.ro