A murit George Pruteanu

Thursday, March 27, 2008S-a dus. Mi-a placut ca lingvist. De-abia asteptam sa ma uit iar la "Doar o vorba sa-ti mai spun".
Dar o sa aiba treaba si acolo, ca sunt destui care nu stiu a grai corect. Dumnezeu sa-l ierte!

6 comments:

Mihai Grecea said...

Mda. Dumnezeu sa-l ierte ca a fost si el om... Mare lingvist n-a fost. de fapt n-a fost deloc. A fost un filolog, sa zicem. dar nu lingvist. A fost om de televiziune. Aici da, a fost absolut seducator in perioada in care facea celebra emisiune.
Din nefericire - trebuie s-o spun, ca o sa inceapa oricum, in buna traditie romaneasca, corul osanalelor - a fost un om cu un caracter infect, lichelistic. Evolutia lui in viata publica si mai ales pe scena politica sunt de notorietate. Sa mai amintesc penibilul situatiei cu legea pentru protejarea limbii romane? Nationalism retrograd de cea mai joasa speta... Si asta pentru a castiga capital politic. Dar sa nu-l judec eu. Are cine, acolo sus. Sau jos... Dumnezeu sa-l ierte!

robin simion said...

ziceam doar ca mi-a fost simpatic la emisiunea aia. de-aia am si specificat "ca lingvist". n-a fost chiar un tortionar ca sa ii dau cu pietre in cap.

Mihai Grecea said...

Sa stii ca a facut multe magarii la viata lui... In fine. Multi vad putini stiu. Asa se intampla mereu in Romania.

Mihai Grecea said...

A, si inca ceva: n-a fost lingvist deloc. A fost doar putin critic literar. Si unul dintre cei mai slabi.

robin simion said...

stiu cam ce a facut la viata lui. dar am ales sa comentez partea placuta. poate e un atavism de liceu(daca ii pot spune asa). in perioada aia am invatat multe din emisiunea lui.

innuenda said...

Nu, Robin. Ai făcut ceea ce trebuia. Oamenii presară flori pe morminte.

Blog Widget by LinkWithin
toateBlogurile.ro