Vine gaura in stratul de ozon

Monday, March 28, 2011

Cică vine și peste noi, în zilele următoare, o zonă cu mai puțin ozon, care s-a format deasupra Polului Nord.

Foarte tare este că siturile și televiziunile ilustrează gaura în stratul de ozon de la Polul Nord cu gaura în stratul de ozon de la Polul Sud.



E, și care-i diferența? Ne face pe noi o distanță de doar 20.000 de km și faptul că e pe partea cealaltă a globului?

Mai este interesant faptul că va fi ținută o conferință de informare a populației asupra pericolelor la care se poate expune. Asta pe 4 aprilie, în condițiile în care gaura din ozon ajunge peste noi între 30 și 31 martie. Va fi, deci, o conferință asupra pericolelor prin care am trecut deja.

Se spune să purtăm pălării cu boruri largi, să ne dăm cu creme de protecție și să evităm expunerile prelungite la soare în primăvara asta. Păi parcă era vorba că vine doar câteva zile!

E clar, vine epoca agorafobilor. Să vezi ce prietenii se vor lega pe net. Se va comanda pizza, care va fi adusă de niște roboți. Vor fi lifturi de la metrou către fiecare bloc.

Să ne speriem!

Viperă devii, nu te naști



O fetiță de 4-5 ani își plimbă fratele mai mic pe lângă bloc. Fratele nu a învățat de mult timp să meargă dar face față. Merge cuminte după sora lui mai mare păstrându-și conștiincios echilibrul cu mâna liberă. Căciula e discret deranjată de la atâta efort.

Când îi ajung și trec pe lângă ei aud ce îi spunea surioara mai mare. Era o avalanșă de reproșuri, nemeritate de cel mic. În același timp îl zgâlțâia de mână.
"Dacă nu ești cuminte te bat!"
"Hei, nu auzi să fii cuminte?"
"Te duc în casă, să știi!"
"Da' fii cuminte odată!"
"Eeee, ia treci tu imediat în casă!"

În tot acest timp, copilul nu făcea nimic rău și se chinuia să își păstreze echilibrul. Culmea, îi și ieșea.

Am trecut mai departe și mă gândeam cât de important este ce auzi și vezi în casă, pentru dezvoltarea ta ca individ.
Fata asta așa a văzut că se poartă mama, așa se poartă și ea. Mama nu greșește, știe ea ce face. Copilul trebuie certat, bătut, smucit și dus în casă, fără să facă nimic. Preventiv?

Așa se va purta și cu copii ei și cu ai altora.

Urât se va purta, probabil, și cu iubiții sau cu soțul. Sigur a auzit-o pe mama ei cum urla și la tata.
"Mă, animalule, iar nu ai lăsat colacul jos!"
"Ce dracu' e în capul ăla al tău când pui revista pe masă?"
"Da' du-te odată, bolovanule, și vezi ce face supa aia, nu vezi că e Narcisa Sălbatică?"

Va avea o viață tristă și se va considera o victimă. Nu e ușor să fii perfect!

Deci, când dați peste o viperă agresivă, adresați-vă cu încredere mamei. Aproape sigur acolo își are originile.

Actors in character (3)

Friday, March 25, 2011

Howard Schatz este un fotograf de celebrități și are un proiect care se numește "Actors in Character". A fotografiat de aproape peste 30 de actori cunoscuți care joacă după teme inventate de el. Fotografiile au apărut în reviste celebre.
De citit tema.





Religia începe să ne lase-n pace

Thursday, March 24, 2011



S-a făcut un studiu bazat pe datele de recensământ din mai multe țări și a rezultat că religia e pe cale de dispariție în 9 dintre ele. Tot mai mulți oameni nu scriu nimic la câmpul numit religie și numărul a crescut puternic în ultimul secol.

Țările despre care se vorbește în studiu sunt: Canada, Irlanda, Olanda, Austria, Australia, Finlanda, Noua Zeelandă, Republica Cehă și Elveția.

Nu e cazul în România.
Majorității românilor le place să creadă că nu au nicio contribuție în propria lor viață și totul este intervenție divină, adusă prioritar de banii dați popilor.

Plec, am oră de religie. Unde plătesc?

Naser a ratat

Wednesday, March 23, 2011




Piața Domenii, acum vreo două zile. Proaspăt ieșiți dintr-o prezentare de 3-4 ore, hămesiți, ne întreptăm spre un restaurant pe care numai eu nu-l știu.
Naser, restaurant arăbesc.

Am descălecat și am purces. În prima cameră este magazin de unde poți să iei acasă produse alimentare.
În a doua cameră este restaurantul. Un loc cam kitsch, mirosind a mâncare, nu foarte îngrijit, oarecum împărțit în două de niște termopane. Ca și cum ar fi loc pentru fumători. Ne-am așezat în prima jumătate, era mai puțin fum. O fată a tot insistat să mergem în partea cealaltă. Am refuzat politicos de 37 de ori.

Am și înțeles de ce insisita. La cea mai buna masa din local stătea patronul, cu laptopul dat tare pe știri arăbești, era de preferat să nu-l deranjăm.

De pe un perete, o plasmă lătra manelele de pe Taraf TV. Mai exact lătra maneaua. Cât am stat acolo a mers un singur videoclip. Cu un manelist și cu o fată grasă și siliconată care se unduia.

Până și soneriile chelnerițelor erau manele. Superb!

Chelnerițele triste, fără chef. Am comandat mai multe feluri de mâncare, să gustăm. Supă de linte cu lipie prăjită, arais (un fel de quesadilla), șiș kebap, falafel, humus și ayran cu mentă.

Mâncarea a fost bună și a venit destul de repede. Ăsta e singurul lucru bun de acolo. În condițiile astea cred că e cel mai bine să comanzi pentru acasă. Te scutești de hibele locului.


Nota a fost 89 de lei pentru trei persoane care au mâncat pe săturate. Nu se poate plăti cu cardul.

Când ne ridicam de la masă, fata trecea cu o farfurie pe care a pus-o în spatele meu, pe blatul bucătăriei. Pe ea erau 3 baclavale. Cei de la bucătărie au pus trei lingurițe pe farfurie.
Fata începe o întrebare: nu doriți ba...? Dar s-a oprit. Nu și-a mai răcit gura să ne întrebe dacă nu vrem baclavalele din partea casei. Ne-a urat la revedere.

Recunosc, mi s-a spus din prima că așa este acolo: locul rău, mâncarea bună.
Revederea poate să mai aștepte.

Pierdut 20 kg de păr

Tuesday, March 22, 2011


















Le declar nule.
Găsitorului - un călduros "să le poarte sănătos".

Eu am încercat. Când credeam că se mai îngreunează și se aranjează, părul o lua iar în sus. Nu e normal!

Jumătate dintre femei...

Monday, March 21, 2011

...refuză sexul cu partenerii lor pentru că se consideră grase și nu au încredere în corpul lor (asta conform unui studiu).




Pardon?
Ce-ar fi dacă în loc să stăm să ne plângem, să distrugem relația și să intrăm în depresii, nu mai înfulecăm excesiv și facem niste mișcare?
Totul se rezolvă ca prin farmec.

E mai ușor să ne plângem de milă. Mâncarea e bună, grasă și multă. Sportul e cam nasol, transpiri, te faci fit. Bleah!

Pullover review

Friday, March 18, 2011

Am descoperit de curând puloverul ideal.



Îmi place mult gulerul și cum lasă el un umăr la vedere.
Nu este nici prea gros, nici prea subțire, este exact cum trebuie.
Are lungimea potrivită și este cambrat.

Atât îmi place la el. Lăsați-mă-n pace!

Lucruri care contează

Thursday, March 17, 2011

Primăvara de marți

Wednesday, March 16, 2011

Am profitat de ea stând lat pe iarbă. M-a bătut soarele, m-a adiat vântul, și mi-a plăcut.































































Orice primăvară ține trei zile

Tuesday, March 15, 2011


Luni, marți și miercuri sunt 22-23 de grade, dă colțul ierbii, insectele ies din hibernare, apar muguri pe ramuri, păsările ciripesc și se aud tropăielile hormonilor.


De joi mugurii dispar de pe ramuri, insectele se dau cu picioarele-n sus de amorțite, iarba se retrage în măruntaiele cernoziomului, ciocurile păsărilor îngheață închise și hormonii tropăie doar pentru a se încălzi.

Deci ne-ncolonăm repede, mergem la plimbare și ne tolănim prin parcuri.

Hai cu zăpada!

Marirea penisului discret

Monday, March 14, 2011




















Cioc-cioc! Bună ziua, fiți amabil, aveți cumva un penis discret? Sunt împuternicit de o mare companie să vă prezint oferta noastră: această nicovală de 36 de kg, purtată de dimineața până seara, vă va conferi o lungime deosebită. Ca side effect, e posibil să rămâneți doar cu lungimea.

Nu înțeleg exact la ce se referă bannerul:
- îți mărește penisul cel discret?
- îți mărește penisul fără să știe nimeni?
- sau îți mărește penisul fără să știe nimeni cum ai făcut-o?

Ce beneficiu este ăsta, că nu știe nimeni CUM ai făcut-o? Adică chiar dacă a aflat toată lumea, tu îți concentrezi toată energia în a ascunde metoda? "Lăsați, nu mai știți voi! Rămâneți așa, discreți!" Pe principiul să moară scurta vecinului.

Interesant este că ajungi la 4-6 cm în doar 6 luni. Este o mare realizare, după ce ai trăit o viață întreagă în lumea microscopică. Poate oferta este pentru amibe, parameci, euglene verzi și alte organisme unicelulare. În cazul ăsta, da, mă-nclin! Chiar este o mare realizare!

Mai cred că oferta se adresează persoanelor foarte posesive, din moment ce aveți este cu literă mare. Oameni discreți a căror lume gravitează în jurul verbului a avea.

Acum îmi dau seama că toate trei anunțurile sunt legate între ele. Dacă slăbești 16 kg în două luni (lucru aberant dacă nu ai peste 200 de kg) efectul vizual o să fie mai intens. Imaginați-vă o trompă de elefant atașată de elefant sau atașată de un ponei. Eeee? Altă impresie!

Și cu un efect vizual atât de intens o să fie sigur nevoie de ochelari.

Apelați cu încredere. Mă retrag discret.

Miere poliglota

Friday, March 11, 2011

Poveste ca dintr-un banc: aseară am primit un borcan cu miere de la un american din California care locuiește de 15 ani la Paris. Are el o sursă de miere bună în California, sau la Paris? Nu, la Pucioasa.
Toate astea după ce am discutat despre importanța sindicatelor în economie. :))

Actors in character (2)

Thursday, March 10, 2011

Howard Schatz este un fotograf de celebrități și are un proiect care se numește "Actors in Character". A fotografiat de aproape peste 30 de actori cunoscuți care joacă după teme inventate de el. Fotografiile au apărut în mai multe reviste celebre.





Luna la perigeu = groaznic?

Wednesday, March 9, 2011



De câteva zile au început scenariile fataliste pe marginea apropierii Lunii de Pământ.

Faptul că se apropie nu este o noutate. Luna are o orbită eliptică în jurul Pământului. Când e cel mai departe este la apogeu și când este cel mai aproape este la perigeu.

Când este aproape o vedem cu 15% mai mare și cu 30% mai strălucitoare. Ca și în 2004.



Luna trece în fiecare an de mai multe ori la 357.000 de km distanță. Să nu ne panicăm doar pentru că acum va trece la 356.600 de km. Ultimele două dăți când a trecut la 356.500 au fost in 1992 și 2005. Nu-mi aduc aminte ca în ianuarie 2005 să se fi întâmplat ceva groaznic. Și nici în ianurie 1992.

Mulți fataliști spun ca tsunami-ul din 2005 a fost "doar cu două săptămâni" înainte de perigeu. Care perigeu nu a fost așa aproape ca cel de acum. Și două săptămâni, în condițiile în care Luna face un traseu complet in 30 de zile, este o perioadă foarte mare. Astea sunt legături făcute de dragul ratingului.

Cercetătorii serioși spun, evident, că nu e cazul să ne panicăm și că nu se așteaptă la cutremure și erupții. Normal că vor fi presiuni în scoarță discret mai mari în anumite zone, dar asta se întâmplă mereu, că doar datorită Lunii avem flux și reflux.

Mai bine i-am mulțumi Lunii pentru axa stabilă pe care ne-o conferă. Fără ea, aia da tragedie!

Eu, un cercetător serios, recomand să ne ținem în brațe și să admirăm Super Luna, să mergem la Observatorul Astronomic și să nu ne uităm la tocșouri fataliste de acum până pe 19.

De toate pentru toate

Tuesday, March 8, 2011

Vă doresc o zi a femeii exact așa cum o visați.
Așa:

Sau:

Sau așa:

Sau așa:

Sau așa:

Sau așa:


Savurați fiecare clipă, dacă e chiar cum ați dorit-o. E mare lucru.

Actors in character

Monday, March 7, 2011

Howard Schatz este un fotograf de celebrități și are un proiect care se numește "Actors in Character". A fotografiat de aproape peste 30 de actori cunoscuți care joacă după teme inventate de el. Fotografiile au apărut în mai multe reviste celebre.

Vă rog să citiți tema de sub fiecare poză, după care să analizați expresia. O să pun câte 5 poze în mai multe episoade.






The Saga of Biorn

Friday, March 4, 2011

Ești un războinic viking.



Ai grijă la măicuțe!

Scama din buric

Thursday, March 3, 2011



Știu că pe toți vă roade întrebarea "din ce este făcută scama din buric?".
Astăzi, neliniștea voastră a luat sfârșit. Vă puteți relaxa.

Karl Kruszelnicki din Australia și Georg Steinhauser din Austria sunt oameni de știință foarte serioși și au decis să pună capăt nopților nedormite de grija scamei din buric.
Au adunat într-o cameră cromatografe, microscoape electronice, scannere și mai multe burice. Și au așteptat.

Răbdarea și pasiunea lor pentru scama din buric au dat roade.
Astăzi știm următoarele:
- ea este făcută din fibre textile răzlețe, amestecate cu celule epiteliale moarte și cu bucăți de păr corporal
- în ciuda convingerii populare că elementele coboară de pe corp spre buric, altul este adevărul, ele migrează în sus din lenjerie în urma frecării dintre aceasta și piele
- femeile au mult mai puține scame în buric datorită firelor de păr mai fine și mai scurte
- greutatea medie a unei scame din buric este de 1.82 miligrame.

Acum, că știu atâtea despre de ele, îmi sunt simpatice, drage, ca niste prieteni. Aproape că mă oftic ca buricul meu nu permite formarea lor. Hm! Mi-aș putea face operație estetică.

Când fotică, nu fotache

Wednesday, March 2, 2011























Vorbim despre eliberarea convulsivă a aerului din plămâni, prin gură și prin nas. Adică strănut. Cauzat de particule străine care irită mucoasa, de infecții virale, de rinite, de alergii șamd.

Vreau să insist pe altă cauză. Cea fotică, dată de lumină.
Știți senzația aia dementă când îți vine să strănuți dar nu poți. Uneori ajută dacă te uiți la lumină sau spre Soare. Se pare ca 1 din 3 oameni reacționează la lumină. Eu sunt 1 din 3.

Care mecanism ne face să strănutăm dacă ne uităm la o lumină puternică?
E foarte simplu: habar nu avem!

Știm sigur că strănutul fotic este genetic. Dacă uitatul la soare te ajută să strănuți, sigur îl ajută și pe unul dintre părinți.

Mai știm că, într-un mod ciudat și necunoscut, semnalele de la ochi la creier ajung și la zona care se ocupă de strănut. Adică în momentul în care creierul primește semnalul de a închide mai mult irisul, din cauza luminii puternice, i se spune să și strănute. Cine și de ce îi spune, iar nu știm.

O teorie spune că strănutul este mai degrabă un atavism. Un obicei care folosește animalelor care se bazează pe miros. Dacă vă uitați la un câine o să vedeți că stranută doar pe nas, fapt care duce la eliminarea iritanților. Marea majoritate a oamenilor strănută pe gură. Deci șanse mici să ajute într-adevăr.

Strănutul este un fenomen foarte puternic. Tot corpul este zguduit.
Aerul care iese din plămâni are între 180 și 1000 km/h. Poate fi responsabil de multe efecte secundare.
Dureri de spate, accentuări ale unor răniri existente în zonă. Poate provoca chiar și hernia de disc. Chiar am întâlnit un caz de hernie de la strănut.
Fracturi în cazul celor cu osteoporoză.
Ruptură de aortă atunci când hipertensiunea arterială este deja o problemă.
Întinderi musculare, în special ale mușchilor intercostali.
Dislocarea coastelor.

Dacă inspirați și expirați adânc reduceți riscul strănutului iminent. Vă mai puteți prinde cu degetele de piramida nazală sau vă puteți ține respirația până numărați la 10. Sper că nu este niciun analfabet că atunci va dura mult. Poate prea mult.

Hapciu!

Șampon de duș

Tuesday, March 1, 2011


Ești în duș. Ai dat cu apă pe trup și iei flaconul de gel de duș. Este foarte ușor. Oare ai devenit mai puternic? Nu. Ai rămas fără gel de duș. Ce faci?

Oare e bine să folosești șampon să te speli pe corp?
Fără probleme! E cam același lucru.

Ambele folosesc apă și detergent. În majoritatea cazurilor detergentul din amândouă este SLS (sodium laureth sulfate). Sulfații sunt responsabili de curățare și de spumă. Fără ei nu ar funcționa la fel de bine.
În ambele sunt adăugați coloranți, să arate bine. Se mai pun și parfumuri.

Pe piață sunt deja multe produse care sunt Hair and Body Wash.

În trecut se folosea des metoda punerii șamponului în alt ambalaj pe care scrie Gel de duș (cu siguranță că se mai folosește și acum metoda asta).

Ambele îndepărtează substanțele grase în care sunt prinse bacteriile și praful.

De cele mai multe ori în șampon sunt detergenți mai agresivi, dar nu se întâmplă nimic cu pielea ta, relaxează-te.

Mă duc înapoi în duș că se usucă șamponul pe mine.


Blog Widget by LinkWithin
toateBlogurile.ro