Apa cu lamaie

Monday, August 9, 2010























La sfarsitul anului trecut am inceput sa beau dimineata apa cu lamaie. Asta dupa ce am asistat la o discutie pe tema asta in timp ce eram in Parang. O discutie de cabana, as putea spune. M-am documentat un pic si asa a inceput.

Deci primul lucru pe care il fac dimineata este sa incalzesc apa, sa storc o jumatate de lamaie in ea si, din cand in cand, sa pun o lingurita de miere.
Apa nu trebuie sa fie incalzita mai mult decat temperatura corpului - 37 de grade. Si asta pentru ca se distrug legaturile chimice care formeaza toate substantele, vitaminele si mineralele. Asa ca trebuie sa fie doar calduta. La mine ajunge sa o las pe foc 10-20 de secunde. O pun intr-un pahar mare, ca cele de long drink din club, si storc jumatatea de lamaie. Uneori pun si o lingurita de miere de conifere. Este cea mai bogata in vitamine si minerale. Albinele o fac cel mai rar pentru ca este foarte densa si le infunda sistemul digestiv.

Foarte important - apa cu lamaie trebuie bauta pe stomacul gol. Nu trebuie sa va speriati de aciditatea gastrica. Intr-adevar, lamaia este acida, dar devine alcalina odata ce ajunge in stomac si incepe digestia. Tot lamaia stoarsa face ca si cea mai acida apa sa devina alcalina.

Lamaia are vitamina C, potasiu, magneziu, vitamina B, riboflavina, fosfor, proteine si carbohidrati.

Beneficiile apei cu lamaie
1. Este buna pentru organele interne - te scapa de greata, balonare, arsuri, paraziti, eructare (ragaiala, pentru cei care au deschis televizorul mai tarziu), uneori si de constipatie. Intestinele sunt ajutate sa elimine deseurile mai eficient. Actioneaza ca purificator de sange si agent de curatare (malaria si holera pot fi tratate cu ajutorul ei). Este un tonifiant pentru ficat, pe care il ajuta sa secrete mai multa bila, deci o digestie mai eficienta. Reduce cantitatea de mucozitati respiratorii.

2. Este antiseptic - reduce infectiile, in sepecial cele din gat. Reduce si febra.

3. Are grija de piele - o intinereste din interior (suna ca la televizor), ajuta la eliminarea ridurilor si a punctelor negre. In caz de arsuri, reduce senzatia neplacuta.

4. Igiena orala - ajuta la diminuarea durerilor dentare, reduce sangerearea gingivala si mirosul neplacut.

5. Sustine pierderea in greutate - mai ales in colaborare cu mierea. Ea absoarbe grasimi (niciun alt aliment nu face asta la fel de bine) care sunt eliminate cu ajutorul lamaii.

6. Are potasiu - controleaza tensiunea arteriala, reduce stresul si depresia.

7. Ajuta in reumatism - fiind un bun diuretic elimina mai eficient bacteriile si toxinele. Curata si rinichii.

8. Reduce crizle e de astm

Eu am slabit 7 kg de la inceputul anului. Nu va inchipuiti ca am stat la televizor si la calculator, am mancat McDonald's si KFC la 11 noaptea si am slabit. Este un cumul de factori.
Fac miscare - o zi alerg, o zi fac exercitii. Am redus pana aproape de zero grasimile si prajelile. Carne mananc de 3-4 ori pe saptamana. Nu 3-4 zile ci mese. Nu avem nevoie de carne chiar in fiecare zi. Mananc multe fructe si legume proaspete. Mananc diversificat - de la avocado la nuci, stafide samd. Si cred ca si apa cu lamaie a pus umarul.


4 comments:

Alex Pricajan said...

cred ca Adi o sa bage o lacrima cand va citi articolul. :)

robin simion said...

Am ras singur doua minute acum! :))

madalina said...

robin,te iubesc!medical vorbind.esti inregistrat cu drepturi de autor, nu?business pt tine:fa o aranjare in pagina(sau alta terminologie in art directoreala), eu pun materialul in clinica/cabinet si iti trimit toate pacientele purificate , cu fatza radioasa si suflet curat. de unde ies banii?din consultanta cred:o crema, o masca, unde mancam la pranz, vezi violeta's, etc.clar?
te pup,
m

robin simion said...

medical vorbind, ma gandesc :))

Blog Widget by LinkWithin
toateBlogurile.ro