Vor astia sa imi distruga parcul

Monday, April 12, 2010

Dupa blocurile de pe B-dul Unirii este un parc. Emil Garleanu.






























Partea proasta este ca nu face bine sa ai un parc intre blocuri. Nu mai bine il betonezi? Ba da, asa este. Si, cum a fost retrocedat, asta se va si intampla. Pam-pam!

Pasii au fost: cerere de retrocedare, decizie definitiva si irevocabila in tribunal si semnarea actelor de Sorin Oprescu. Proprietarul actual - Patac Radu Constantin, cetatean roman cu domiciliul in America. Sa-i dea Dumnezeu sanatate si Maica Domnului! Si putere de munca sa-l poata betona cat mai repede si mai eficient.

De cateva zile a fost pusa si o placarda care zice: „Stimati cetateni, prin prezenta va facem cunoscut faptul ca terenul parcului „Emil Garleanu” (S= 2915 mp) a fost retrocedat catre fostul proprietar cf. Dispozitiei Primarului General Sorin Oprescu nr. 11710/ 09.06.2009. proprietarul a somat Primaria sectorului 3 sa ridice de pe teren, locurile de joaca, amenajarile si plantatiile existente, actionand in acest sens in instanta”

Perfect. Deci exista posibilitatea ca, in curand, aici sa nu mai fie decat o mare pleasca de beton. De fapt stim cu totii ca nu o pleasca de beton urmareste apropitarul, ci o pleasca de beton cu multe, multe etaje. Deja s-a si interesat la parimarie ce poate construi si i s-a raspuns ca nimic, pentru ca este spatiu verde.
Exista o Ordonanta de Urgenta - 114/2007 care specifica in articolul 71: „Schimbarea destinatiei terenurilor amenajate ca spatii verzi si/sau prevazute ca atare in documentatiile de urbanism, reducerea suprafetelor acestora sau stramutarea lor este interzisa, indiferent de regimul juridic al acestora”.

Ma intreb eu acum: de ce mama dracului i l-au mai dat inapoi daca nu poate face nimic pe el, conform legii? De ce nu i-au propus un schimb de terenuri in instanta si vor de-abia acum sa o faca? De ce Sorin Oprescu, care si-a bazat campania electorala si pe protejarea spatiilor verzi, nu a facut NIMIC in sensul asta?

Cei de la Ecocivica spun ca e ceva putred in Danemarca. Ca nu trebuia dat in conditiile in care este spatiu verde amenajat. Si ca cei de la primarie ori au fost imbecili, ori interesati. Se mai spune ca Ecocivica va sustine oamenii din zona in actiunile lor de a salva parcul. Ar putea foarte bine, ca in multe alte cazuri, sa fie o situatie de "cainii latra, ursul merge".

Nu m-ar surprinde ca, in curand, sa inceapa un mare santier aici, pentru cativa ani, in urma caruia ne vom alege cu inca o pleasca de beton si sticla si metal.
Stiu eu ca sunt ecologisti si or sa faca acelasi parc pe terasa acesteia.

0 comments:

Blog Widget by LinkWithin
toateBlogurile.ro