Cum se confisca o pensie

Tuesday, April 27, 2010

Nu mai e nevoie sa va spun ca in buget e doar un mare ecou. Si au inceput baietii sa incaseze bani si sa taie cheltuieli.

Una din sursele de incasare - amenzile de circulatie. I-au scos pe toti in strada cu toata radarele vizibile si invizibile. Am facut cateva drumuri mai lungi si am fost uimit de cate echipaje sunt. Ba mai mult, au inceput sa fac si una noua: te prinde camera fixa si i se transmite din dispecerat echipajului mobil care te opreste. Adica sa nu mai dureze mult pana te notifica. Pe asta nu am mai vazut-o pana acum.

De unde taie din cheltuieli? De la pensionarii pe caz de boala, printre altii.
Azi am vazut cum se face:
- se cheama omul la evaluare
- i se spune ca totul e ok si ca nu este bolnav, cu toate ca are vreo 6 afectiuni serioase
- daca face contestatie se face o comisie speciala care ii spune acelasi lucru
- i se ia pensia

Asta nu ma mira atat de tare. Cel mai tare ma mira ce am auzit despre comportamentul celor de la INEMRCM ( Institutul National de Expertiza Medicala si Recuperare a Capacitatii de Munca). Expresii de genul "Fa, proasto, tu nu auzi ce spun eu?" sunt la ordinea zilei. Sau "Va ardea in talpi dupa bani, de-aia ati venit sa contestati!". De parca nu ar fi normal sa te intereseze de singura ta sursa de venit la care ai si dreptul. Si astea sunt numai cateva dintre aberatiile pe care le spun cei de pe sectii si cei din comisii. Adica totul facut tendentios, la ordin.

Am vazut cu ochii mei cum o asistenta grasa a lasat pacientii sa o astepte, in pijamale si cu bagaje in mana, ca sa se cantareasca ea la sunci.

Nu li se spune nimic pacientilor internati acolo. Sunt lasati sa astepte zile intregi fara sa stie nimic. Toti medici de acolo pleaca de la ideea ca toti vor sa-i pacaleasca. Si cand vad analize proaste le spun ca nu si-au luat tratamentul si ii pun sa mai ia inca o data de fata cu ei.

Ma intreb: ce face omul lasat fara pensie si fara niciun alt venit? Ce face atunci cand are cardiopatie ischemica, osteoporoza, arterita la picioare, boala osoasa degenerativa la maini, hipertensiune arteriala, artitmii si inca vreo doua afectiuni? Ce face cand chiar nu poate munci? Ce face cand tinerii sanatosi sunt dati afara de la joburi? Ce iesire sa mai vezi din situatia asta? CUM?

2 comments:

cosmiX said...

cum ... pai cum ?
strangi din buci si speri sa nu ti se intample, ca altfel te-ai fript

la cati crezi ca le pasa ?
pana cand tabara celor carora le pasa nu se ingroasa, nu o sa se intample nimic

robin simion said...

Or sa iasa toti pensionarii pe caz de boala cu bastoane, carje si aparate de dializa. Sa vezi batai!

Blog Widget by LinkWithin
toateBlogurile.ro