Si i-am spus sa nu se incurce cu cine nu trebuie...
Hent cu mana
Tuesday, March 30, 2010
Duminica am fost la handbal. A jucat Steaua cu Kolubar din Serbia in Cupa Cupelor. Tot Steaua a castigat cu 31 la 26 dupa ce a fost si condusa de multe ori si dupa ce a fost la distanta de numai 1-2 goluri. Georgescu a fost MVP. A marcat 11 goluri. La un moment dat il marcau direct si avansat in speranta ca nu mai da goluri.
Posted by robin simion 0 comments
Labels: chiajna, cupa cupelor, kolubar, steaua
Ghiftuiala Pascala
Monday, March 29, 2010
Au inceput.
Posted by robin simion 1 comments
Labels: advertising, campanie, fiobilin, inviere, mancare, no-spa, paste, pasti, reclama
Dragoste caineasca
Sunday, March 28, 2010
Cu rautate. Si insistenta. De-abia ma abtineam sa nu rad.
Posted by robin simion 2 comments
Cauta-m-ati la status
Thursday, March 25, 2010
De cateva zile imi tot vin niste mesaje de la niste situri cum ca cineva ma cauta sa vada daca-s invizibil pe messenger.
Posted by robin simion 3 comments
Labels: invisible, invizibil, messenger, site, status, verificare, yahoo
Incaltaminte de vara - Dunlop SP SPORT MAXX
Wednesday, March 24, 2010
Posted by robin simion 0 comments
Labels: anvelope, cauciucuri, dunlop, esrom, pneuri, protectie janta, rim protection, sp sport maxx
Apocalipsa de primavara
Monday, March 22, 2010
Pfiu!
Posted by robin simion 0 comments
Fuck Shit Stack
Saturday, March 20, 2010
Reggie Watts dixit.
Posted by robin simion 0 comments
Labels: fuck shit stack, reggie watts
Inca o miercuri de schi
Thursday, March 18, 2010
Cu zapada multa, cu vant rrrrece, cu concurs de slalom, cu supa, cu papanasi, cu aer curat si cu multe coborari.
Posted by robin simion 0 comments
Labels: carp, drum de vara, iarna, munte, papagal, partie, schi, sinaia, ski, tarle, valea dorului, zapada
De la Stroe Fulgeratu' la Tata Mosu'
Monday, March 15, 2010
Am fost la o alta prelegere a lui Adrian Majuru: Bucurestiul Intunecat - De la Stroe Fulgeratu' la Tata MOSU'. Despre hoti, talhari, cersetori, copii din flori si copii cu malformatii. Despre cum actionau primii si despre cum erau vazuti cei din urma acum 2-3 sute de ani.
Cam asa era prezentata:
"Istoria celor fără de istorie continuă să fie o temă de care istoricii încă se feresc. Este ocolită chiar și de funcționarii statului, care ar trebui să cunoască îndeaproape fenomenul social subteran. Ei ar trebui să reflecteze asupra fenomenului mizeriei sociale și al sărăciei educaționale, care se extinde progresiv către tot mai variate structuri ale societății românești, să descopere soluții.
Istoria celor fără de istorie vine de departe, de la o mare distanță de documentul istoric scris. Lumea lor a fost întîi circumscrisă de mitologie și folclor, apoi de cutumele și obiceiurile locurilor, și în cele din urmă de lumea supravegheată a statului care a încercat să ofere definiri, catalogări, iar apoi să impună restricții, control și supraveghere.
Prelegerea de față se dorește a fi o pledoarie pentru istoria marginalului, pentru studierea și astfel ameliorarea destinelor celor alungați în afara istoriei oficiale, frumoase, atent controlate. Vom intra în povestea unor bandiți celebri interbelici precum „Tata Moșu” și le vom urmări traiectoria din copilărie la maturitate, de la inocență la destinul „încarcerat” de mai tîrziu.
Vom intra și în povestea unui loc mai puțin cunoscut: mahalaua calicilor, curte a miracolelor, lume amestecată unde își dădeau mîna două lumi: cei care trăiau altfel pentru că cel mai adesea nu au avut încotro din cauza sărăciei, vieții dezordonate sau familiei risipite și lumea celor care nășteau altfel: pitici, cocoșati etc sau „deveneau”altfel din cauza unor „evenimente” nefericite: ciungi, ologi, fulgerați etc.
Vom vedea reacțiile societății de la medieval la modern și contemporan față de realitățile sociale subterane: atitudini de condescendență, de apropiere întru cunoaștere și soluții practice, de la Constantin Brâncoveanu la dr.Nicolae Minovici.
Ceea ce ne propunem în primul rînd este să dovedim faptul că istoria marginalului este un domeniu de confluență și de interferență culturală, de intersectare cu istoria unor variate discipline precum geografia urbană, sociologia, antropologia, medicina, literatura, etnografia, arta etc. Abordarea unui asemenea subiect înseamnă un efort constant de studiu interdisciplinar.
Lumea periferiilor sociale este o adevarată societate subterană, cu o evoluție paralela față de aceea pe care o cunoaștem cu toții, dar care poate determina în anumite circumstanțe istorice schimbări neașteptate, deformări culturale și spirituale de nebănuit. Aceăsta lume îngenuncheată la marginea societății nu trebuie ignorată, abandonată sau alungată din organismul social. Ea are propria-i ierarhie, propriile-i valori morale și chiar instrumente de organizare și de impunere a modelelor comportamentale fermentate în interiorul său. Este un adevărat organism social și cultural, care, în viitor, se poate ridica împotriva „realizaților”, a „normalilor”, pentru a le cere socoteală pentru ignorarea voită sau indiferența pasivă.
Exclușii, sufletele ce aleg să trăiască altfel, sînt semenii noștri, care într-un scurt pasaj al vieții lor s-au risipit și nu s-au mai putut aduna. Poate că, acolo, în lumea subterană și nocturnă descoperi cu ușurință faptul ca „destinul înseamnă locul și momentul în care te naști”."
Posted by robin simion 0 comments
Labels: adrian majuru, bucurestiul intunecat, cersetori, hoti, istoric, istorie, stroe fulgeratu, talhari, tata mosu
Sinaia de miercuri
Thursday, March 11, 2010
Liber pe drum, liber pe partii, liber la masa.
Zapada buna, soare, frig -10, la masa am stat doar in bluza first layer. Ciorba buna, pastrama buna, ceai cu rom bun.
La ultimele doua coborari de la 2000 la 1400 puteam sa ne bagam degetele in ochi de atata ceata. Schiam in lapte.
Poate plec iar vineri. Voom-voom!
Intre Paul Van Dyk si Marco Carola
Tuesday, March 9, 2010
Am ajuns sambata la Paul Van Dyk. Adica teoretic am ajuns la Van Dyk. Da, am ajuns la Arenele Romane si, da, am lasat haina la garderoba si, da, am intrat in cortul incalzit si, da, mi-am luat o bautura. Si cum stateam noi asa, uitandu-ne in stanga si in dreapta, a inceput sa se aglomereze. Se facuse 1 noaptea si Van Dyk nu venise. Ma gandeam eu ca nu o sa intre la 22 cum scria pe afis dar nici la 1? Si cum ne uitam noi la o fata frumoasa care se saruta cu o fata foarte, foarte urata, am simtit ca ne deplasam fara sa vrem. Se aglomerase atat de tare ca ne muta multimea. In momentul ala am zis GATA. Si am plecat.
Posted by robin simion 2 comments
Labels: arenele romane, club, dj, eveniment, kristal, marco carola, paul van dyk
Cinema Pity Cotroceni
Monday, March 8, 2010
Chiar ca e pacat. Am incercat sa fac o rezervare prin telefon. A sunat vreo 30 de minute ocupat. Dupa care a sunat si mi-a vorbit robotul in timp ce eram pe hold. Mult timp. Nu inteleg cum vine asta: mai intai suna foarte mult ocupat si dupa aia te tine pe hold. Adica tot ocupat. WTF? Cea mai tare faza: dupa ce m-a tinut pe hold vreo 5-10 minute mi-a dat cu ton de ocupat. Si s-a intrerupt.
Posted by robin simion 0 comments
Labels: bilete, cinema city, cotroceni, cumparare, leonardo dicaprio, martin scorsese, ocupat, online, rezervare, shutter siland, site, telefon
Jeep my ass!
Friday, March 5, 2010
Am avut doua zile un Jeep. Nu, nu un "jeep" Mercedes, sau Audi, sau Nissan. Ci Jeep-Jeep. Grand Cherokee. Ca asta.
Posted by robin simion 0 comments
Labels: barajul vidraru, benzina, consum, grand cherokee, jeep, lac de acumulare, siriu, v6
Farid Fairuz ne-a spus "Bun ramas"
Monday, March 1, 2010
Aseara am fost la cel mai putin conventional spectacol din viata mea. "Bun ramas (sau despre discretele scapari ale sistemului limbic)". Inventat de Mihai Mihalcea aka. Farid Fairuz. Cu greu am reusit sa fac o rezervare si asta pentru ca la CNDB (centrul national al dansului) raspundea un portar care spunea de fiecare data ca "nu e nimeni aici, reveniti". Cum sa nu fie nimeni cu zilele intr-un loc unde se tin spectacole si se fac rezervari? Ma rog.
Posted by robin simion 0 comments
Labels: bun ramas, cndb, coregrafie, dans contemporan, farid fairuz, mihai mihalcea, sistemul limbic