Sa radem de sportivi

Thursday, November 6, 2008

De aia buni. De medaliati.

Primii care rad sunt chiar cei de la Comitetul Olimpic si Sportiv Roman, care le dau medaliatilor de la Beijing niste premii. Si anume masini chinezesti. Compania se cheama Great Wall Motors iar modelul Hover CUV.














Vreti sa scapati de ei? Vreti sa-i omorati? E mai rau decat daca le-ati fi dat premii constand in echipamente sportive Adibas sau Mike. Masinile astea le pot face mult mai rau.
Inca o faza tare in dosarul asta este ca sponsorul COSR, Alexandrion Grup(aia care fac coniac), se mandreste foarte tare cu premiile pe care le-a dat si a dat comunicate peste comunicate. Ptiu!


Urmatorii care rad sunt ziaristii. Ziaristi care nu au fost prezenti la Cotroceni la decorarea lui Carol Eduard Novak de catre presedintele Basescu.















Acest om este multimplu campion european la ciclism si vicecampion mondial. La Jocurile Paralimpice, e adevarat. Poate de-aia nu este interesant. O sa-mi permit sa citez www.hotnews.ro unde este scris cu aproape aceleasi cuvinte cu care as fi scris si eu:

"Un necunoscut pentru ca o presa ce se numeste sportiva, care sta cu orele in fata la palat poate, poate o zice [ceva] "Cretinul saptamanii", cum l-au gratulat francezii. Ce conteaza, omul loveste si jigneste cum respira. Tu, ziarist sportiv, accepti orice si zambesti tamp la orice ineptie a marelui razboinic.

O presa sportiva care a uitat ce inseamna alte sporturi decat fotbal. O presa care, daca nu ai sanii cat mai mari si decoltati pe ecran, nu poti vinde o stire. O presa sportiva care preia orice jeg verbal si-l pune pe prima pagina. O presa sportiva care nu gaseste nici macar un colt de ziar sau de jurnal pentru oameni precum Carol Eduard Novak. Oameni care, nestiuti de nimeni lupta si sufera in diverse competitii departe de camerele de luat vederi si de mintile inguste ale celor din asa-numita presa sportiva.


Carol Eduard Novak e un exemplu de sportivitate, de tenacitate si de modestie. Si e si o palma peste obrazul gros al presei sportive care nici macar nu s-a deranjat sa fie la Cotroceni cand singurul medaliat roman la jocurile Paralimpice a fost decorat de seful statului.

Intr-un singur minut, Carol da un exemplu de modestie: “Azi e cea mai importanta zi din viata mea, sunt mandru ca sunt aici si simt ca tara aceasta este acum civilizata. Sa stiti ca sunt foarte mandru sa concurez pentru Romania!” Atat si nimic mai mult, cu toate ca e un vicecampion olimpic."

Bine macar ca e el mandru ca e roman. Ca voi...


UPDATE: Iata si poza cu sportiva ce-si ia in primire "masina". Dovada e pe portiera. Doamne pazeste-ne! :)

5 comments:

maria said...

pai daca stim doar fotbal....

robin simion said...

te dai sportiva? :)

maria said...

nu-mi permit

Mihai Grecea said...

Robin, la asa "coniac", asa "masina" :)

De fapt, daca imi aduc aminte bine, baietii cu alambicu au si firma care importa JEE PA NE LEE din tabla de cutie de conserve :)

Anonymous said...

Las k-l calca asta cu Hover-ul si poate-si revine.

Blog Widget by LinkWithin
toateBlogurile.ro