Sfarsitul lumii la Bucuresti

Monday, November 17, 2008

Am trecut, cu totii(si cu bine, deocamdata), prin marele eveniment de testare a lui LHC - Large Hadron Collider.


















Intre timp s-a defectat de vreo 300 de ori. E normal sa fie nevoie de fine tuning cand incerci sa faci ceva nemaifacut la o asa scara.

De la testare incoace a devenit un experiment marcat de marketing. Printre demersuri gasim si conferinte tinute de cercetatori(de la CERN) in toata lumea.

Pe 14 noiembrie o sa fie o astfel de conferinta si la Bucuresti. Si cel care va sustine tema "Creatie sau evolutie" este Burkhard Schmidt, fizician la CERN. El este cerceteaza dinamica moleculara a luminii, cu modele bazate pe dinamici moleculare clasice si cuantice sau pe combinatii ale acestora. Mai este si profesor de simulari moleculare si dezvoltare software.

Pana aici treaba e buna. Vine un domn bazat sa ne povesteasca despre LHC. Prima mea nedumerire, legata de titlul conferintei(creatie sau evolutie), este infranata de ideea ca el va sustine evolutia. A doua nedumerire este cea legata de locul unde va avea loc conferinta - Centrul de Conferinte al Crestinilor dupa Evanghelie. PARDON!??

Ce-are Evanghelia cu fizica moleculara. Oare or fi vremuri grele pentru evanghelisti? Ca altfel nu vad cum si-ar bate singuri cuie in talpa doar pentru banii de chirie a salii.

Maine-poimaine o sa vad conferinte de estetica vizuala la centrul de orbi.

LHC fie cu voi!

6 comments:

Anonymous said...

THC fie cu noi!

robin simion said...

da, cu voi :))

britta said...

probabil au vrut sa imbine creatia cu evolutia:))...au ales sa vorbeasca despre LHC(evolutia),intr-un loc ce sustine ca suntem creatia unei divinitati!si unde mai bine decat la Centrul de Conferinta al Crestinilor..!potriveala sau nu?

robin simion said...

asta e potriveala cu mana :))

britta said...

nu! a fost scris in stele:))

robin simion said...

e scris in steeleeeee,
ca vom fi mereeeu
atenti la evanghelieeee
dar mai atenti la el-has-ceeuuuu

Blog Widget by LinkWithin
toateBlogurile.ro