Restaurantul Soprano, o ofertă de nerefuzat

Thursday, April 26, 2012

Știm cu toții siturile de discount de genul GroupOn, Zumzi, BestDealz. Uneori sunt lucruri interesante dar de cele mai multe ori sunt prostioare.
Am auzit de oameni care și-au facut dinții cu 200 de lei sau alte cazuri fericite.

Uneori, decizia unui manager de a face o ofertă este cea mai proastă pe care o poate lua.

I s-a întâmplat unei doamne din Marea Britanie care a făcut o ofertă la brioșe.

Le dădea cu 6.5 pounds în loc de 26 de pounds. În felul ăsta pierdea 2.5 pounds la fiecare cutie.
Așa s-a gândit ea să impulsioneze un pic creșterea afacerii.

Problema e că oferta a avut mare succes și a fost nevoită să o oprească la 8.500 de comenzi. Adică la 102.000 de brioșe.

A cheltuit 12.500 de pounds pe 25 de angajați temporar, pe lângă cei 8 pe care îi avea în mod normal, și pe distribuție.

A recunoscut că a greșit.

Azi am dat click, din greșeală, pe un banner din facebook. M-a dus în BestDealz unde am făcut un pic scroll. Mi-a sărit în ochi o ofertă.


Mai exact s-au plătit 1635 de vouchere până acum. Cu 12 mai mult decât în momentul în care am început să scriu. Nu cred că vor pierde foarte mulți bani pentru că e bagat cardul Maestro.

Să-i văd cum or să stea cu timpul când se vor prezenta cu voucherele câteva sute de clienți pe zi. Am un feeling că nu cred că vor angaja personal suplimentar pentru a-și onora comenzile.

S-au gândit ei: we'll make them an offer they can't refuse.
Corect!

2 comments:

Anonymous said...

Eu am luat alt voucher la aceasta minunata spelunca patronata de niste ciori imputite care ne-a poftit afara cand i-am facut nesimtiti pentru ca nu au raspuns la telefon pentru a face rezervare asa cum cereau tiganii. Si evident, nu era afacerea tiganilor jegosi, ci a site-ului de oferte, motivau ciorile borate cu burtile peste pantaloni. Astea cu "super-oferte" sunt o mangleala ieftina. Peste tot unde te duci cu voucher se uita chioras la tine de parca ai fi ultimul jeg. Vreti sa va mearga afacerile? INVATATI SA VA PURTATI CU CLIENTII. Dar "afaceristii" tot "afaceristi" vor ramane, iar tiganii tot niste hoti imputiti, asa cum sunt ciorile de la Soprano.

Anonymous said...

in primul rand ar trebui sa stii ca in 2012 e grav sa faci ura se rasa,in al doilea rand cu cine ai vorbit tu acolo si arata macar asa cum spui tu? pt ca eu chiar am fost acolo dupa ce in prealabil am vorbit cu patroana,cred, o doamna foarte draguta care mi-a facut-o rezervare pt a doua zi am fost 6 persoane si chiar mi-a placut pizza atit mie cit si prietenilor mei.in sfarsit ....fiecare cu judecata lui dar citeodata judecata unora mai se intuneca de la cite o " faina" sau ce fel de dracii "hy" mai folositi voi "manglitorilor"......invatati sa va purtati si sa vorbiti idioti cu 2 clase ce sunteti, sincer cred ca voi sunteti ciorile in cazul de fata. o zi minunata va doresc.
ma numesc RADU VRANCEANU si locuiesc in bucuresti.anonimilor

Blog Widget by LinkWithin
toateBlogurile.ro