Prietenul cu ciocu' mic

Tuesday, January 31, 2012

A țopăit o vreme pe zăpada de pe aparatul de aer condiționat, s-a spălat, a băut apă, s-a jucat cu alți prieteni, după care m-a întrebat dacă nu am firimituri.

Cred că nu îi era așa de foame pentru că a zburat când m-am ridicat.

A zis că mai vine zilele astea și că la nimeni nu e așa soare ca la mine.

Totul redus la cap

Monday, January 30, 2012


În magazinul ăsta din Cora aveau numai pantaloni, și numai fuste, și numai tricouri, și numai accesorii. Toate verzi, și toate roșii, și toate galbene, și toate fuchsia, și toate negre. Articolele sunt doar sport, și doar elegante, și doar casual.

Magazinul este numai pentru femei, și numai pentru bărbați, și numai pentru copii, și nu numai.

Totul era redus numai azi, și numai mâine, și numai luni, și numai pe 18 februarie, și numai pe 5 iulie, și numai în 2012.

Cât era totul?

McDonald's și Burger King = groaznic!

Friday, January 27, 2012

Jamie Oliver a învins mai multe lanțuri fast-food.

A demonstrat cum este folosit hidratul de amoniu, adică amoniac și apă, pentru a trata cele mai proaste bucăți de carne de vită care sunt vândute pentru câini în mod normal. Și asta pentru că ei au sistemul digestiv mai dur și pot rezista la E-coli, salmonela și alte boli conținute de părțile astea.

După ce e tratată, stoarsă și tocată, mizeria asta este folosită exact ca un diluant. Adică folosesc până la 50% în amestec cu carnea de calitate. Diluează carnea!

Mai au și dreptul de a nu scrie nicăieri că folosesc amoniac în proces.

În urma dezvăluirilor lui Jamie trei lanțuri au anunțat că renunță la tratarea cu hidrat de amoniu: McDonald's, Burger King și Taco Bell.

Uitați-vă la film și uitați de McDonald's și de Burger King, chiar dacă au renunțat la amoniac. Cu siguranță mai fac multe alte mizerii.

Primește si dăruiește diacritice!

Tuesday, January 24, 2012


Cum e-n poză e și-n titlu. Primește si dăruiește.
Sau de ce a fost ignorat semnul diacritic de la si.

Poate că factorul cumulativ nu a fost destul de important și au decis să-l ignore. Să nu se mai înțeleagă că și primești, și dăruiești.

Poate s-au gândit că lumea va înțelege Primește și (un pic de) Dăruiește. Astfel s-au gândit să nu-i mai schimbe valoare fonetică a lui s pentru a produce o ruptură a lecturii.

Poate că DTP-istul care a făcut layout-ul este poliglot și s-a gândit că virgula de sub s are șanse să arate ca un umlaut sau ca un accent ascuțit peste litera u din Dăruiește. Ar fi fost o dramă să se citească Dărüiește sau Dărúiește.

Poate n-au vrut să strice fluiditatea liniei care unește cele trei cuvinte.

Poate au rămas fără ață-n pointer în ultimul moment.

Sau poate au greșit pur si simplu.
Ptiu! Uite ca am inceput si eu sa scriu fara diacritice.

Primesc si daruiesc diacritice.

Modificări ale drepturilor de autor (sic!)

Thursday, January 19, 2012

Din 2012 s-a modificat Codul Fiscal.

Referitor la veniturile realizate din drepturi de autor (că și asta ne doare):
- impozitul pe venit va fi calculat la venitul brut realizat, după ce se vor deduce contribuțiile sociale obligatorii (șomaj și pensie) care se rețin la sursă (contribuția la sănătate nu poate fi reținută la sursă ci se plătește de către cesionar, adică o mare tâmpenie). Mai exact ți se virează în continuare cei 5,5% pentru sănătate.

La un venit brut de 1000 de lei se va calcula așa:
1000*0.5% = 5 lei - șomaj
1000*10.5%= 105 lei - pensii

1000-5-105= 890 - venitul la care se calculează impozitul pe venit

890*16%= 142.4 lei - impozit pe venit

Suma pe care o încasezi este 1000 - 5 - 105 - 142.4 = 747.6 lei, în care sunt incluși și cei 5.5% pentru sănătate. Adică 55 lei.

Ceea ce ne duce la ideea că banii tăi sunt 692 de lei. Să-i stăpânești sănătos!

Mai poți alege să plătești impozitul pe venit final de 16% sau anticipat de 10%.

Acum să mă întorc la muncă. Vreau să fac și mai multe calcule anul ăsta.

Când afară-i vopsit gardul

Friday, January 13, 2012


La Poliție e leopardul. Adică la cea din Pipera. Știti voi, aia modernă, unde nu se ia șpagă și unde nu mai stai la cozi.

Aș! Am fost ieri acolo. Doamne! Ferește!

Te scârbești de când ajungi în parcare. Tot felul de țigănași și tot felul de șmecherași care-și sug dinții de șmecherie te întreabă dacă nu vrei să-ți facă ei actele. Pe sistemul "Aici durează mult, stai la cozi. Nu mai bine ne dai nouă niște bani, că știm noi niște politiști cinstiți care ni le fac mai repede decât ție."

Aparatele care distribuie numere de ordine sunt defecte. Scrie mare pe ele.

Angajații tot de sus vorbesc și au un limbaj și un ton neadecvate. De genul auzit aseară: "și ce vreți domnișoară să vă fac eu?" Nu, nu vorbea cu mine.

Am întrebat-o pe o tipă de la ghișeu dacă la permis nu se dă dovada depunerii lui la preschimbare, ca la cartea de identitate. Mi-a răspuns că nu înțelege ce o întreb. Am lăsat-o în pace, să nu-i deranjez și-așa puținele procese mentale.

Scaune și mese rupte, pereți murdari și lipsă prosoape de hârtie la toaletă.

În seara asta merg iar. Mii de tunete, cât de mult aștept momentul ăsta!

Blog Widget by LinkWithin
toateBlogurile.ro