Verde stop la Romanian Open Tenis

Thursday, September 30, 2010

In weekend a fost turneul de tenis. Turneul, ca turneul. Nu cred ca va intereseaza foarte tare. A castigat Chela si au fost niste demonstrative bestiale.

Ca in fiecare an, m-am intalnit cu oameni pe care nu i-am vazut de multa vreme, lucru care m-a foarte bucurat.

Sa va spun despre o doamna necunoscuta. A venit in una din zile si s-a asezat mai jos cu un rand, spre dreapta mea. Avea o poseta, o sticla de 2l cu apa si o punga cu frunze de nuc. Am crezut ca joaca verde stop. Dupa o vreme a rupt punga si a scos frunzele. Le-a udat cu apa din sticla proprie si le-a aranjat ca pe un evantai. Care evantai a fost pus la ureche.



















Poate asculta poveste nucului. Sau se umbrea cu ajutorul lor. Doar ca soarele nu batea din lateral, ci din spate. Cand i s-a incins ceafa prea tare, si-a dat seama. A scos o banda tricolora, a legat frunzele de nuc, pe care le-a pus pe cap.



















Cum vantul mai adia, frunzele ii cadeau tot timpul. A desfacut o parte a benzii tricolore si a inceput sa o lege sub barbie. I-a reusit cu greu.



















Dupa care a stat linistita cu frunzele pe cap si cu tricoloru-n gat. Intre noi fie vorba, partea cea mai afectata de soare nu era acoperita. E un proces trial and error. Ii tin pumnii.



















Mi-a mai placut parasolarul unei camere. Dintr-un ambalaj de Caroli. Cred ca asa este ilustrat in manualul camerei la rubrica accesorii, sectiuna parasolare. Sau a dat Caroli bani sa se vada un pic din logo-ul lor pentru ca si-asa aveau bannere pe arena.



















Viata de fotograf nu e usoara la turneu. Sa urci cu tot harnasamentul pe scara exterioara denota exercitiu sustinut din partea lui.



















Am mai vazut multe fatuci care nu aveau nicio treaba cu tenisul. Nu aplaudau, nu se intristau, nu aveau nicio simtire. In schimb erau cu ochii pe handralaii din loje. Era singura lor ocupatie. Handralaii erau niste domni. Le pasaiau elegant si faceau niste semne discrete, pe care le vedea toata arena. Fatucilor le placea, ca zambeau si semnalizau inapoi. Probabil era un ritual de curtare la care nu ma pricep eu.

Game. Set. Match.

Click, Libertatea, Cancan - trei, doamne, si toate trei!

Wednesday, September 29, 2010
























S-a mai facut un Studiu National de Audienta. Cred ca astia-l fac special sa ne dea peste nas. Sa ne bage in depresii. Sa luam pastile si sa nu ne mai gandim la foame.

Pe primele trei locuri, evident, Click (1.258.000 cititori), Libertatea (1.183.000 cititori) si Cancan (850.000 cititori). Adevarul e pe patru si Jurnalul pe cinci. PAF!
Intru pe siturile primelor trei si iau la intamplare cateva titluri.

Click
- Adelina Pestritu vrea sa devina cantareata. Ii dai sanse? (Cine e Adelina Pestritu si ce treaba am eu cu ea si cu potentiala ei cariera?)
- Actrita Vera Farmiga ne arata burtica de viitoare mamica. (Pardon? De ce as vrea sa-i vad burta unei gravide pe care nu o cunosc?)
- Desiree se iubeste cu un fotbalist de la Astra. (La fel: cine naiba e Desiree? Si de ce ne intereseaza despre fotbalistul ei? Oricum sunt vreo 20 de gagici care si-io trag cu toti fotbalistii. Daca fac permutari intre toti si toate am stirile pe urmatorul an.)
- Catalin Maruta a ramas fara barba in direct. (Sa inteleg ca e o mare stire cand se barbiereste Maruta. E trist!)
- Rihanna, cine te-a imbracat in asa hal? (In primul rand nu ma intereseaza si in al doilea rand mor cand vad titlurile astea cu adresare directa. Imi vine sa vomit)


Libertatea
- Andreea Patrascu, viitoarea sotie a lui Cabral: Incerc sa ma obisnuiesc cu titulatura. (Cu titulatura de nevasta? Si de ce simte nevoia sa ne spuna?)
- Gina Pistol nu mananca niciodata dimineata. (E un obicei prost. Si e treaba ei.)
- Brianna: sunt fericita ca Diaconescu are incredere in mine. (Deci o printesa este bucuroasa ca Dan Diaconescu o lasa in locul lui in emisiune cand e pe la DNA. Iata ceva ce nu vreau sa citesc niciodata!)


Cancan
- Fata Morgana recunoaste: da, am avut o aventura cu "Printul". (Am mari probleme - nu stiu cine sunt oamenii astia importanti.)
- Am fost acasa la "Perversu' de pe Targu Ocna". (Pe asta l-am vazut la tv cand socotea minutele si secundele. Dar de ce a ajuns vedeta? Doar pentru ca s-a batut cu unii?)
- Traistariu: nu am incredere in sistemul medical romanesc. (Pe bune? Asta stire!)

Ajunge. Deja le-am facut trafic pe site degeaba. Nu m-am ales cu nimic.

Serios, nu pot sa inteleg. Stau si ma gandesc, incerc. De ce sa te intereseze toate cacaturile facute si spuse de tot felul de oameni? De tot felul de fatuci care si-au tras-o cu un manelist sau cu un fotbalist si au devenit vedete. De ce sa pierzi o ora citind asa ceva?

Parcul Emil Garleanu la TV

Monday, September 27, 2010

















Am scris de mai multe ori ca vor astia sa-mi betoneze parcul. Toate detaliile le gasiti in linkul de mai inainte.
Azi vreau sa vorbesc despre altceva.
Despre Tudor Potra care a fost sensibilizat de povestea parcului si a scris povestea emisiunii. Si despre Liviu Mihaiu care a jucat-o. Ce oameni, ce caracter!
Pe Tudor il stiu de prin 2002 si-mi devine tot mai drag. Si cum sa nu-mi devina? A scris o emisiune si despre motociclistii care trec printre terase prin centrul vechi. O s-o pun si pe aia in curand.
Pana atunci luati cu parcul Emil Garleanu.



Block. Ken Block. Tare. Foarte tare!

Thursday, September 23, 2010

Acum ceva vreme am auzit prima data de Gymkhana, prin intermediul lui Ken Block.





Gymkhana este un gen de motorsport practicat in Canada, Japonia, State, Marea Britanie, Scandinavia si Africa de Sud. E un traseu plin de obstacole formate din cauciucuri, butoaie, conuri. Soferul trebuie sa manevreze masina printre ele folosind o serie de manevre spectaculoase: intoarceri de 180 de grade, intoarceri de 360 de grade, mers cu spatele in viteza, parcare din viteza, opturi, drifting samd. Toate astea intr-o limita de timp. Traseul trebuie memorat, parcurs de mai multe ori inainte de concurs, chiar si cu spatele. Se folosesc mult frana de mana si franarea cu piciorul stang.


Gymkhana two



Ken Block este un sportiv. Polisportiv. A participat la concursuri de skateboard, snowboard, motocross si raliu. Cel mai tare este la raliu.
A inceput sa alerge in 2005 pe Subaru Impreza WRX STi si a luat premiul Debutantul Anului. Anul urmator a luat bronzul in concursul X Games si a iesit pe locul doi in Campionatul American de Raliu. In 2007 a luat argint in X Games si bronz in Campionat. La sfarsitul anului avea 19 podiumuri si 8 victorii. In 2008 a luat aur in New York Rally, bronz in X Games si argint in Campionatul National de Raliu. La una dintre curse a terminat cu mai mult de un minut inaintea celui de pe locul doi.
In 2010 a schimbat masina. A trecut de la Subaru WRX STi la Monster/Ford Fiesta 2011. A castigat raliul 100 Acre Wood a cincea oara consecutiv, detinand recordul. Este antrenat de fostul pilot de fabrica Ford, Markko Martin.









































Micutul Ford Fiesta are 650 de cai putere si 660 Nm cuplu la roata. Atinge suta in 2 secunde. O mizerie.


Gymkhana three






Aici las un loc pentru Gymkhana four. O sa fie facut de mine.

Jupiter de langa Luna

Wednesday, September 22, 2010



















Uitati-va pe geam!
Steaua aia mare si luminoasa din stanga Lunii e Jupiter.
Poate fi o ocazie unica. Nu a mai fost atat de stralucitoare de 47 de ani si nu va mai fi la fel pana peste 12 ani. Daca aveti un binoclu ii puteti vedea si satelitii. Doar luna straluceste mai tare in perioada asta.
Deasupra lui Jupiter este si Uranus, mai mica.

Uitati-va pe geam, daca nu ma credeti!

Romanul s-a nascut poet, nu cercetator

Tuesday, September 21, 2010

Se ia un test stiintific. Cateva exemple de intrebari:

1) Antibioticele distrug atât viruşii, cât şi bacteriile (adevărat sau fals)?
2) Genele tatălui sunt cele care determină dacă copilul va fi o fată sau un băiat (adevărat sau fals)?
3) Laserele funcţionează prin concentrarea undelor sonore (adevărat sau fals)?
4) Toată radioactivitatea provine din activităţi umane (adevărat sau fals)?
5) Laptele radioactiv devine sigur pentru consum prin fierberea sa (adevărat sau fals)?
6) Primele fiinţe umane au trăit în aceeaşi perioadă cu dinozaurii (adevărat sau fals)?
7) Electronii sunt mai mici decât atomii (adevărat sau fals)?
8) Fiinţele umane, aşa cum le ştim noi azi, au evoluat din specii străvechi de animale (adevărat sau fals)?
9) Pământului îi trebuie o lună să înconjoare Soarele (adevărat sau fals)?
10) Soarele se învârte în jurul Pământului (adevărat sau fals)?
11) Centrul Pământului este foarte fierbinte (adevărat sau fals)?
12) Continentele pe care trăim se mişcă de milioane de ani şi vor continua să se mişte şi în viitor (adevărat sau fals)?
13) Oxigenul pe care îl respirăm provine de la plante (adevărat sau fals)?

Acest test este dat romanilor.























Rezultate:

- 42% dintre ei cred ca Soarele se invarte in jurul Pamantului
- 34% dintre romani nu stiu ca genele tatalui sunt cele care influenteaza sexul unui nou-nascut
- 40% dintre respondenti cred ca "unele numere sunt deosebit de norocoase pentru anumiti oameni"
- 50% dintre respondenti sunt convinsi ca deochiul poate fi prevenit cu ajutorul culorii rosii.
- 36% cred ca oamenii sunt facuti de dumnezeu
- 80% cred ca dumnezeu a facut toate fiintele, asa cum sunt ele acum
- 35% cred ca virusul HIV se ia daca bei apa dupa o persoana infectata
- 22% dintre romani cred ca horoscopul este "foarte stiintific", aceasta fiind cea mai ridicata rata din tarile europene, dupa Cipru.
- 40% dintre romani considera ca zodia in care suntem nascuti ne influenteaza "mult" sau "foarte mult" personalitatea
- 60% dintre romani exprima acordul cu afirmatia conform careia "Ne bazam viata prea mult pe stiinta si nu destul pe credinta"
- 2 din 3 romani cred ca biserica nu greseste niciodata in ceea ce spune
- 66% consideră că antibioticele sunt bune pentru că tratează atât viruşii cât şi bacteriile
- aproximativ jumatate dintre cei intervievati cred că norocul este mai important pentru succesul in viata decat scoala. La fel de multi tin cont de zicala "daca te mananca palma stangă vei primi bani" sau "cine nu are noroc in dragoste are noroc la carti."
- 30% cred ca primii oameni au trait in acelasi timp cu dinozaurii
- 59% sunt convinsi ca exista oameni posedati de diavol
- 34% spun ca laptele radioactiv devine bun pentru consum prin fierberea sa
- 77% cred ca exista miracole, fenomene care nu pot fi explicate de stiinta

Cu toate astea, 81% cred ca Guvernul trebuie sa sprijine cercetarea stiintifica.

Daca in tari precum Danemarca, Franta, Marea Britanie sau Olanda procentul celor care puteau fi considerati "alfabetizati stiintific" este de aproximativ 17%, in Romania procentul ajunge undeva la 1%, au constatat autorii studiului.

Stocul public de cunoastere stiintifica din Romania contemporana releva un deficit stiintific accentuat: aproximativ 80% din populatie nu dispune de cunostinte stiintifice elementare si de un vocabular stiintific activ.
In context european, romanii sunt mai putin 'alfabetizati' din punct de vedere stiintific. Deficitul cognitiv-stiintific al publicului roman este unul dintre cele mai mari din Europa.

Doamne fereste! Ma duc sa verific horoscopul ca am niste lapte radioactiv pe foc si iar se invarte Soarele cu mine.

Ziua chitarelor 3

Imi place chitara. Chiar ma gandesc de ceva vreme sa invat sa cant. Cred ca mi-ar placea. Dar, inainte sa-mi iau chitara, vreau sa ma invete cineva 2-3 ore sa vad daca prind si daca nu ma enervez. Ar fi pacat sa imi iau chitara si sa o sparg a doua zi pentru ca ma dor degetele sau pentru ca nu-mi ies pozitiile lor.

Sambata a fost Ziua chitarelor 3 la teatrul Bulandra, sala Izvor. Din pacate nu a inceput bine din cauza organizarii. Am stat in fata teatrului 40 de minute peste ora de incepere. Eram deja o multime de oameni. Am intrat pe mail, am luat numarul de telefon din mailul de confirmare a rezervarii si am sunat. Primele dati era inchis. La un moment dat s-a deschis si mi-a si raspuns dupa cateva apeluri. Am intrebat daca se mai tine evenimentul. Mi-a raspuns ca da. Am mai intrebat daca i se pare normal ca noi stam de 40 de minute in fata fara sa stim nimic. Si daca i se pare normal ca nu ne anunta nimeni ce se intampla. Cand a vazut ca insist, si ca sunt serios, a spus ca o sa vina cineva imediat. Culmea, cineva-ul care a venit a deschis usa si ne-a invitat inauntru. Deci se poate.

Sa termin cu lucrurile rele acum ca dupa asta am numai de bine.
Scaunele din Bulandra parca sunt fixate in branza. Daca se misca cineva in capul randului stie si cel din mijlocul lui.
La toaleta nu era nimic de sters pe maini (vorba lui Ilie Nastase - da' ce, io ma pis pe maini?).
Era ceva care vibra tot timpul, sper ca nu distorsionau boxele.
Nu era nimic de baut sau de mancat, avand in vedere ca evenimentul a fost de la 11 dimineata la 1 noaptea.
A, si au mai fost niste tute care vorbeau foarte tare, intr-una, fara sa le pese de ce se intampla pe scena. M-am intors si le-am explicat ca eu vreau sa aud ce canta oamenii aia, nu povestile lor stupide cu "faaata, sa-ti povestesc!". Au ramas masca si au tacut. Mi-am dat seama de ce erau acolo cand Jennifer Batten a dedicat o melodie fanilor Michael Jackson. Atunci au inceput sa urle toate. De-aia venisera acolo, sa o vada pe fosta lui chitarista.

Acum despre ce a fost bine. Cam tot de aici incolo. Sala era plina si scena era plina de boxe si amplifuri. In prima parte a zilei au avut cate o ora in care au raspuns intrebarilor, au cantat, si au dat lectii de tehnica.


















A inceput Andreas Oberg. Un suedez care sta mai mult prin state. Canda jazz, bebop, swing, bossa nova si gypsy. Ne-a aratat cum vocalizeaza fiecare nota pentru a nu canta intr-una, fara nicio pauza intre note. Ne-a mai aratat cum face vibrato miscand din chitara.



A urmat Dave Martone. Un canadian de origine italiana care ne-a explicat tehnica lui - hybrid picking. Adica da in jos cu pana pe o coarda (sau mai multe) si trage in sus de o alta coarda cu degetul mare. Ai senzatia ca are ai multe degete. Dave e un showman care de-abia descoperise efectele sonore din softul de porezentari de pe Mac. De fiecare data cand dadea un slide se spargea un geam sau radea un clovn.
O sa cante in deshiderea urmatorului turneu al lui Joe Satriani.


Michael Lee Firkins ne-a cantat mult Hendrix. De fapt toti au cantat la un moment dat. In ziua aia se implineau 40 de ani de cand a murit. Firkins canta bluegrass, country, blues si jazz. Are si el tehnica hybrid picking. A povestit cum a stat 4 ani fara sa compuna nimic si cum in ultimele 6 luni a compus 3 albume - uneori apasa REC, se aseza in fata microfonului si ii veneau versurile si notele.


Exact cand am fost sa mananc au cantat Jennifer Batten si Stuart Hamm. A fost si un concurs international. Au venit concurenti si din Guatelmala.
M-am ofticat ca nu l-am auzit pe Stuart Hamm. Imi place mult chitara bas. Hamm a fost votat de doua ori cel mai bun basist rock din lume si de trei ori cel mai bun basist jazz din lume. Are metode inovative de tap si slapping. A cantat si cu Steve Vai, si cu Joe Satriani, printre multi altii.
Iau un film de la cineva care a fost in sala cand a cantat el.



Pe la 7, cand m-am intors in sala, se termina concursul si incepau concertele, care au durat pana la 1 noaptea.
Toti cei care au cantat au fost insotiti de Stuart Hamm la chitara bas si de Mike Vanderhule la tobe. Vreau sa ma opresc putin la cei doi. Ei au fost eroii zilei. Singurul basist si singurul tobar ai evenimentului. Au repetat 48 de ore, fara sa doarma aproape deloc, cu toti chitaristii, inaintea de concert. Inclusiv cu cei din Croatia si Macedonia care cantau in alt tempo decat cel cu care erau ei obisnuiti. Au fost elogiati de fiecare chitarist in parte. Au meritat.

Concertele au inceput cu cel al lui Andreas Oberg.


Au cantat si Dragianni (Croatia) si Damjan Pejcinovski (Macedonia).



Ultimul a fost Michael Lee Firkins care a cantat pe final cu aproape toti ceilalti: Andreas Oberg, Dave Martone, Dragianni, Jennifer Batten, Damjan Pejcinovski, William Stravato, Stuart Hamm si Mike Vanderhule.


Mi-a placut si o sa merg si la Ziua chitarelor 4. O sa fie in aprilie. Cam tarziu.

Red Bull iti da scaun cu rotile

Sunday, September 19, 2010

Azi a fost ziua zborului - Flugtag. Am ajuns acolo fara prea mare tragere de inima.

A inceput cu o ora peste ora de incepere anuntata. Exact in fata trambulinei, unde eram noi, nu se auzea nimic. Boxele erau indreptate spre spatele trambulinei, de unde nu se vedea nimic. Cand fu Tica, nu fu Tache. Superb!
A vorbit o vreme domnu' Razvan si Dani. Nu stiu ce pentru ca nu se auzea. Dupa care a fost o numaratoare inversa si a aparut o duduie pe un pian alb. A plonjat.



















Mi s-a parut ca a aterizat cam rau, ca s-a lovit. Din cauza ca pianul i-a luat-o inainte, in cadere. Dupa ce s-a lovit de apa, a plutit, si Miss Piggy s-a lovit cu fundul de el. Cam tare. Si acolo a ramas, pe o parte. La un moment dat a mai miscat o mana. Nu cred ca saluta. Cerea ajutor. Ma mir ca a mai avut puterea sa salute, daca asta facea. Au luat-o direct pe targa si au plecat cu ambulanta. Mai tarziu am aflat ca are coloana fracturata, va fi operata si va ramane cu sechele toata viata. Pot doar sa sper ca vor fi cat mai usoare.

Chiar vorbeam acolo ca nu as sari peste niste materiale (lemn, plastic, metal) care m-ar putea lovi la impactul cu apa. Niciodata!

Multa sanatate, Miss Piggy!

UPDATE: Filmul accidentului, luat de pe youtube.


Bambi cu botul umed de sange

Friday, September 17, 2010

ATENTIE! Imagini violente.

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*


Aseara am dat peste un post tv foarte interesant. Nu stiam cu se numeste. Am vazut doar logo-ul: F&H. O gasca de ciute, iezi si cerbi trecea linistita printr-o padure. Unele animale topaiau, altele mergeau, altele pasteau. Cam cum fac animalele in mediul lor. M-am uitat putin, era placut.

Camera s-a intors si am vazut despre ce era vorba. Niste viteji erau camuflati cam asa (nu cumva sa fie vazuti).


















Stateau cu luneta la ochi, cam asa (nu cumva sa se apropie prea tare).



















Vorbeau in soapta (sa nu fie auziti, sa nu deranjeze caprioarele).
La un moment dat au inceput sa traga. Toate animalele au fugit in toate partile. Ma rog, nu chiar toate. Camera i-a urmarit pe doi voiosi care au ajuns langa corpul unei caprioare. Care murise. Cam asa.


















Se uitau, bucurosi, la cadavru. Unul spunea ca a tras primul si a nimerit-o, dar glontul celuilalt a omorat-o. Si se uitau asa bucurosi si admirau cadavrul: ce animal frumos!
Corect, ce animal frumos a fost.

Cand vanezi arata cam asa.

























































































































De ce?
De ce sa te camuflezi, sa-ti iei o pusca (eventual cu luneta) si sa zici YES! I-am zburat creierii!
Ca nu depinde viata ta de vanatoare. Pentru ca ai ce sa mananci. Deci omori animalele astea pentru distractie. Unii se dau cu masina, altii colectioneaza timbre, altii urca pe munte, altii se dau in roller coaster. Unii omoara animale de la distanta.

Vrei sa te simti barbat? Vrei sa fii puternic, vrei sange? Lasa pusca si ia-te la bateie cu un urs! Cu un ras. Cu un cerb. Cu un mistret, poate? Poti sa ai si un cutit la tine.

Fie, las de la mine. Ia-te in pumni cu o caprioara. Nu uita ca si ea poate sa faca ceva.






Si un cerb poate sa faca asta.





Acum sa vad cat de barbat esti, impuscaciosule!

Desene animale

Thursday, September 16, 2010







Apropo de West Nile

Wednesday, September 15, 2010

M-am contrazis cu cineva pe tema: plasa la geam sau aparat de bagat in priza? Eu sutineam ca prefer plasa, si asta pentru ca nu vreau sa inhalez substantele chimice emise de aparatele electrice. Persoana tot insista ca este ok, ca sunt facute doar din plante, fara chimicale. Evident ca nu m-a convins.


Am mers la Mega si m-am uitat cu ochii pe pachet. Primul mi-a picat in mana Raid Night & Day. Ce sa vezi? Contine Transfluthrin si este foarte periculos pentru medii acvatice, plante, animale de companie. Nu trebuie atins, gustat, mirosit. Ciudat, cum de nu este periculos si pentru om?



















L-am cautat si pe ala care se da mare ca e din plante. Sa dovedesc si cu el. Sa-l fac de ras. L-am gasit: Baygon Genius Protector. Se vad chiar si floricele naturale pe el.



















Cand colo, contine Transfluthrin. Am crezut ca am luat din nou Raid, fara sa-mi dau seama. Erau aceleasi avertizari. Doar sunt facute amandoua de Johnson.



















Concluzie.
Daca folositi un aparat electric de indepartare a insectelor, trebuie sa stiti.
- este foarte toxic pentru organismele acvatice, poate provoca efecte pe termen lung (trebuie sa ascund acvariul sau sa-l duc in alta parte, poate pe holul blocului)
- nu trebuie lasat la indemana copiilor (si asta ca sa nu il scoata din priza si sa nu mai fiti protejati, nu ca le-ar face rau. Deci trebuie eliminati si copii din schema. In ce priza sa-l bagi sa nu fie la indemana lor?)
- la contactul cu pielea, trebuie spalat cu multa apa (ca sa nu mirositi a floricele, nu pentru ca ar fi toxic. Deci folositi manusi cand il manevrati.)
- in caz de inghitire, se provoaca voma (ca doar nu sunteti animale sa mancati floricele proaspete)
- (asta m-a terminat) A NU SE FOLOSI IN SPATII INCHISE (adica trebuie sa stai cu geamul deschis tot timpul, sa mai intre niste noxe de afara, sa nu te crezi pe o pajiste, de la atata natura pura emanata de aparat)
- indepartati sau acoperiti acvariile, vase cu plante si custile cu animale (ca sa nu devina dependente de flori)
- inchideti filtrul de aer al acvariului (sa nu creada pestii ca au evoluat si sunt pe uscat)
- depozitati departe de alimente, bauturi si hrana alimentelor de casa (ma gandesc ca daca trebuie inchis filtrul acvariului, nici nu trebuie sa ai vreun cos cu fructe sau vreun pahar cu apa pe masa)


Practic trebuie sa-ti schimbi stilul de viata, sa-ti remodelezi casa si sa stai in apnee, pentru ca nicio fiinta vie nu ar trebui sa stea in camera in care este bagat in priza un astfel de binefacator.

Ce bine ca scapi de West Nile! Otravire placuta!
Johnson. A family company.

Unei parasute

Monday, September 13, 2010

Am epigrama asta scrisa de ceva vreme. Azi am regasit-o.

Ai vrut sa fii vedeta mare,
Si sa dai titluri la ziar.
Dar, dand numai din picioare
Ai aparut "decat" in Star.



A nu se folosi fara acordul meu scris. Multumesc.

London 2012, here I come

Friday, September 10, 2010
























Azi mi-am depasit recordul personal la 4000 de metri.
Anul trecut alergam in 19 minute. Azi am alergat in 17:58. Este departe de a fi un timp exceptional. De exemplu, la Bucharest City Marathon s-au inscris unii care fac 15 minute. Doar ca ma simt eu bine ca se vede evolutia. Nu pot sa nu ma intreb cat de tare alearga aia, ca mie mi s-a parut azi ca am dat tare. Respiram ca un soarece si tricoul imi tinea inima sa nu sara de tot.

O sa ma inscriu si anul asta la BCM, la cursa de 4000 de metri. Sper sa nu mai ploua si sa nu am chef sa alerg, ca anul trecut.

Planuiesc sa merg la Olimpiada in 2012. Eu o sa fiu ala care intra in curul gol pe stadionul olimpic. Macar asa sa pot participa.

Cu centura-n spate

Thursday, September 9, 2010

A mai murit un om aseara in Bucuresti. Accident. Da, da, in oras.




Sper ca va mai aduceti aminte si de cel de acum ceva vreme. Pe Magheru alti oameni au murit.




Sa nu-i mai credeti pe aia care va spun ca in oras nu are ce sa se intample. Si ca nu e asa grav daca nu porti centura . Mai ales in spate. De ce sa porti centura in spate? Ca acolo esti in siguranta. Esti fraier? Fricos? Spune, fricosule, esti fraier?

Ganditi-va ce se intampla doar la viteza legala. Masina in care esti tu merge cu 50 la ora si cea cu care aveti impact frontal tot cu 50 la ora. Rezulta 100 km la ora. Incercati doar sa dati cu genunchiul un pic mai tare in scaunul din fata (mai ales daca e audi, mercedes, bmw si cate mai au invelis dur). Sau cu fata in tetiera. Loviti-va incet de ea. Nu e placut. Acum multiplicati neplacerea pana la 100 la ora. Loviti-va de scaunul din fata cu capul, cu trunchiul, si cu genunchii, la 100 la ora.
Adaugati fracturi inchise si deschise, perforari si rupturi de organe, rupturi de vene si artere, hemoragii interne.

Nici in spate nu e sigur. Nici pentru voi, cei care nu purtati centura, nici pentru ceilalti din masina pe care ii puteti lovi.

Crash test fara centura in spate. O imbratisare aproape divina.



Crash test cu centura. Parca e altceva.



Un film real.



Cateva spoturi si un print.

























Si deja celebrul spot cu sufletele.



Acum puneti centura. Pentru voi.

Iar m-am Retezat

Monday, September 6, 2010

Conform obiceiului din ultimii cativa ani, am fost o tura la Rausor, in Retezat. Evident, tot la Adi am stat. Salut!

Daca vreti sa mergeti acolo, cabana se poate inchiria. Este asfalt bun pana in Rausor. Am urcat si iarna, de revelion, fara probleme. Aveti caldura, apa calda, aragaz, frigider, microunde, chiar si prajitor de paine. E si partie de schi. Trasee turistice pe munte sunt fara numar. Daca vreti sa vedeti si traseul pe care l-am facut in 2008 pana pe varful Retezat luati de aici.
Acum, ca am incheiat pauza publicitara, sa continuam programul.

In Rausor e tot frumos, tot mult aer. Parca prea mult aer, daca se poate asa ceva. Mi-am amintit ca cerul are stelele din Bucuresti inmultite cu multe miliarde. Am stat si am cascat gura pana m-a durut ceafa.

Ziua aveam 13-15 grade, noaptea 6-8. N-a plouat, asa cu ne amenintasera siturile meteo. Doar nori, pe alocuri.

Am facut 6 ore pana acolo, am urcat pe munti, am facut gratare si am stat la povesti. As mai fi stat cateva zile.

Traseul de urcare a fost crucea albastra, Rausor - Culmea Lolaia. Incepe prin partea stanga a partiei si continua pe un drum forestier care se transforma in carare.
Insir poze intr-o oarecare cronologie.












































































Dupa vreo ora de urcus am vazut Rausorul undeva, jos, departe.























Dupa inca vreo jumatate de kilometru am vazut si zapada, undeva spre est.



















Si-au facut aparitia si bolovanii care au consacrat Retezatul.























Mai de sus se vede si drumul pe care urci cu masina spre Rausor. De fapt, se vede si Ostrovul, si Hategul, mai departe.























De aici am facut si o panorama.









Un panou informativ ne spunea ca pe aici sunt Ursus Arctos si Canis Lupus. Nu am avut onoarea de data asta.


















Zapada era si in fata, spre Stanisoara si Bucura. Evident, si spre Retezat, dar nu se vedea inca.



















Am mai urcat o vreme pe bolovani si ne-am intors. Nori negri se apropiau si ceata cobora. Se vede in filmul asta, la final.





A doua zi am fost pe valea cealalta, la intrarea oficiala in Parcul National Retezat. Am trecut de lacul de acumulare Gura Apei.



















Este cel mai mare baraj natural din Europa. In termeni ingineresti este cel mai mare baraj de anrocamente. Adica nu este din beton ci din pietre, pamant, argila, pietre, argila, pietre samd.
In 88 de ani apa va atinge nivelul maxim. Adica la linia defrisata care se vede pe munti. Pana acolo a fost defrisat in 1975. Doar ca au mai crescut copaci de atunci. Se vede ciudat cum ies varfuri de copaci din apa.

Mai departe am fost pana la cabana Rotunda. Din pacate este degradata si parasita. Se cearta niste insitutii pe ea. De un an de zile este inschisa. Nu inteleg de ce nu au lasat-o in circuitul turistic si sa se certe pe ea pana nu mai pot.

De la ea am mers inca vreo ora pe un drum forestier.























Tot traversam raul Lapusnicul Mare. Limpede si rece. Pastravii erau si ei acolo dar nu au vrut sa stea la poza.























Inchei cu senzatia ca o sa mai ajung la Rausor.

Frigul

Thursday, September 2, 2010

Ma duc la el, sa ma refrigerez un pic, pana duminica.

Hint: acolo a nins in prima zi de toamna.

Blog Widget by LinkWithin
toateBlogurile.ro