Frate, ia pudra mea si da-te

Tuesday, March 31, 2009

Pe maini. Vreau sa fac catarare pe perete. In Bucuresti. Ceva asa:
Nu stiu de unde vine pornirea asta. Poate de la stramosii nostri. Aia cu blana, mers ciudat si dinti mari. Ca de-aia exersam muschii care strang pumnul inca din uter. Ca sa fim siguri ca ne putem tine de blana mamei care se afla sus in copac. Si ar fi neplacut sa picam. Mai mult ca sigur nu e un frate mai mare care ne asigura cu coarda.

Faza e ca nu prea gasesc astfel de pereti. Sunt vreo doua locuri mai usor gasibile dar, ca sa ai acces la perete, trebuie sa platesti un abonament de trei milioane de euro pe secunda, care include totul. Chiar si zambetul receptionerei. Si nu vreau asta. Vreau un banal perete de catarare. Acum vreo cativa ani a fost montat unul in parcare la Plaza. Eram prezent.

Care ai dat cu ochii de asa ceva?
Ma gandesc sa fac eu unul. Un ham costa de la 30 de euro, un set de 60 de suporti (de care te tii sa urci) vreo 200 de euro, o coarda buna e vreo 100 de euro si mai sunt cateva accesorii(carabine s.a.). Iti mai trebuie un perete, o bormasina si un prieten care sa te asigure cu coarda. Si asta e treaba. Faci un mailing sa auda si lumea de el si il inchiriezi.

Unde era situl ala de echipamente?

UPDATE: Au aparut primele semnale - Grozavesti (langa termocentrala) si Sala Polivalenta.
.

Monitorizarea inteligenta a traficului in Bucuresti

Monday, March 30, 2009

Adica niste camere inteligente care iti fac poza cand treci pe rosu, blochezi intersectia sau depasesti viteza. Dupa care trimit informatia in sistem care emite automat sanctiunea.
Au fost instalate in urmatoarele zone:

- Piaţa Presei Libere

- Arcul de Triumf

- Piaţa Charles de Gaulle

- B-dul Kiseleff cu Arh. Ion Mincu

- Piaţa Aviatorilor

- Piaţa Victoriei

- Pe Calea Victoriei la intersecţia cu străzile: Gheorghe Manu, B-dul. Dacia, Calea Griviţei, Ştirbei Vodă, Ion Câmpineanu, B-dul. Regina Elisabeta, Splaiul Independenţei (Pod Operetă).

- Pe B-dul. Lascăr Catargiu cu str. Gheorghe Manu; Piaţa Romană.

- Pe Bulevardul Magheru la intersecţia cu străzile: Tache Ionescu, George Enescu, C.A. Rosetti. B-dul. Bălcescu cu străzile: Dem Dobrescu, Batiştei; Piaţa Universităţii.

- Bulevardul I. C. Brătianu, intersecţie cu cu străzile: Colţei, B-dul. Corneliu Coposu (Piaţa Unirii), B-dul. Unirii, B-dul. Dimitrie Cantemir cu B-dul. Mărăşeşti şi cu B-dul. Tineretului;

- Bulevardul Iancu de Hunedoara cu strada Roma.

- Pe Bulevardul Ştefan cel Mare, intersecţie cu Calea Dorobanţilor, cu Calea Floreasca, cu B-dul. Barbu Văcărescu, cu Vasile Lascăr, cu Doctor Grozovici; Piaţa Bucur Obor; B-dul. Ferdinand I cu Str. Ritmului; Piaţa Iancului; Piaţa Hurmuzachi.

- Bulevardul Mihai Bravu , intersecţie cu: B-dul. Ferdinand I, cu Vatra Luminoasă, cu Baba Novac, cu B-dul. Camil Ressu, cu calea Vitan, cu Splaiul Independenţei şi cu B-dul. Tineretului. Piaţa Sudului.

- Şoseaua Olteniţei, intersecţie cu B-dul. Brâncoveanu şi cu Şoseaua Giurgiului.

- Calea Şerban Vodă cu Şoseaua Viilor.

- Şoseaua Viilor cu strada Fabrica de Chibrituri şi cu bulevardul Tudor Vladimirescu.

- Calea 13 Septembrie cu şoseaua Panduri şi cu Şos. Progresului; str. Răzoare; Piaţa Leu; bd. Iuliu Maniu cu str. Vasile Milea; str. Vasile Milea cu bd. Timişoara.

- B-dul. Pache Protopopescu cu strada Mătăsari, cu str. Popa Nan şi cu str. Traian.

- B-dul. Carol I cu Calea Moşilor şi cu Str. Armenească; Piaţa Rosetti; B-dul. Regina Elisabeta cu Str. Academiei; Piaţa Corneliu Coposu; B-dul. Corneliu Coposu cu str. Sfânta Vineri; Str. Sfânta Vineri cu str. Mămulari; B-dul. Mircea Vodă cu str. Sfânta Vineri.

- Splaiul Independenţei cu Str. Halelor , cu Banca Religiilor şi cu Bd. Unirii. Splaiul Unirii cu bd. I. C. Brătianu.

- B-dul. Unirii cu B-dul. Mircea Vodă, cu str. Nerva Traian şi cu str. Lucian Blaga. Str. Nicolae Titulescu cu str. Doctor Felix, cu str. Maltopol şi cu str. Banu Manta. B-dul. C. A. Rosetti cu str. Dionisie Lupu; B-dul. Dacia cu Calea Dorobanţilor.

O alta noutate este dotarea masinilor RATB cu GPS pentru ca, atunci cand sunt in intarziere, sa primeasca verde.

Deci treaba sta asa: depasesti scurt 59(sau 69, depinde de strada) intre doua semafoare, pac, amenda! Deci gata cu intrecerile, gata cu coxurile gata cu vitezele la timp de noapte.

Dupa cum am prezis, nu o sa mai putem depasi viteza legala in curand. Si o sa mergem pana la Cluj cu 99 la ora. YES!

.

Lumea citeste pe saturate

De cand cu criza. Sau asa se spune.
Nu stiu noi cum suntem dar cand aud de britanici mi se umple inima de hahaiala. Ei citesc. Ei citesc mult. Cartile pe care le citesc ei au cifra de vanzari de 11-12 milioane de lire sterline.
Se aud nume le astea: Khaled Hosseini(10,7 milioane de lire), James Patterson(9,8 milioane) si JK Rowlings (8,1 milioane).

Sa nu va mai tin in suspans. Cea mai citia carte din Marea Britanie in 2008 este asta:

Si s-a vandut pana a ajuns la suma totala de 11,5 milioane de lire sterline. Da, da. Baiatul asta peltic si volubil e pe primul loc in inimile cititorilor.
Ca sa nu mai spun ca pe locul 5 este alta carte de bucate. Si in top 10 au fost trei.

Secretul: retete simple, rapide. Ce o fi asa de greu? Ma gandesc la o carte de bucate cu retete reduse la maxim. Cum ar veni... oua. Sau cartofi. Sau supa la plic. Ce e mai simplu de atat?
Sa le mananci crude, poate.

Va rog sa va puneti ochelarii de citit si bavetica.

.

A fost Earth Hour

Sunday, March 29, 2009

Si in Romania nu a fost bine. Cum sa stingi lumina la meci? Mai bine le-am fi stins ca tot aia era. :))
Opera Nationala a stins lumina. Mai multe imagini de la noi nu am gasit.


In alte parti a fost mai bine:

Hong Kong

Budapesta before
And after
Taipei


Chiar si firma care are luminile aprinse a participat. Doar ca 12 minute mai tarziu.

.

Earth Hour - 28 martie 2008

Friday, March 27, 2009

Adica Ora Pamantului. Ora in care stingem lumina.
Un proiect intitiat de WWF in Tailanda, in 2005. A fost inaugurat in 2007 in Sydney, cand 2,2 milioane de case si afaceri au stat pe intuneric timp de o ora.
In 2008 au participat 35 de tari si 400 de orase din alte tari. Si cam asta e diferenta:
In acelasi timp mai multe puncte de interes din lume au stins luminile non-esentiale[copy/paste din engleza: Empire State Building (New York City), Sears Tower (Chicago), Golden Gate Bridge (San Francisco), Bank of America Plaza (Atlanta), Sydney Opera House (Sydney, Australia), Wat Arun Buddhist Temple (Bangkok, Thailand), the Colosseum (Rome, Italy), Royal Castle (Stockholm, Sweden), London's City Hall (England), Space Needle (Seattle, USA), the CN Tower (Toronto, Canada) and SM Mall of Asia & The Giant Globe (Manila, Philippines)]
Si cam asa au aratat:

Sky Tower din Auckland
Opera din Sydney


fata deColloseum


fata deDeci se poate. Pentru 2009 se estimeaza ca vor participa pste 1 miliard de oameni.

Stingeti lumina, aprindeti lumanari, fiti romantici.
Sau nu fiti romantici dar aprindeti lumanari.

PS: Am trecut si eu la becuri ecologice. Pe care promit sa nu le aprind maine intre 20:30 si 21:30.
.

Sport Magazin loveste napraznic

Thursday, March 26, 2009

Am tot scris despre o revista toanta - Sport Magazin - care isi face niste printuri cu alta toanta.
Primul a fost asta:
Si a fost batjocorit aici.
A urmat asta:
Care a fost descusut aici.
Se pare ca, punand mana pe un aparat si pe o toanta, au facut mai multe poze. Patetice de felul lor. Pentru ca urmeaza asta:
Sa vedem. Ce vrea ea sa spuna prin:
- "nu o sa te inteleg niciodata" - El este strain sau ea e toanta?
- "ce te holbezi" - El e urat, nu vede bine sau ce scris in revista e putin lizibil, ca si textele de pe printul asta?
- "ceva cu adevarat frumos"? Ca revista e urata sau ca pariurile sunt frumoase, comparabile cu o femeie?

Ce vrea el sa spuna prin:
- "iubi" - Vrea sa o faca sa creada ca inca o iubeste in timp ce nu o baga in seama stand cu ochii in revista?
- "dar fi atenta" - Cum ar veni "Te concentrezi un pic? Sterge-o!"
- "ne-am scos" - Poate fi "Lasa-ma-n pace ca incerc sa fac bani! Pune ceva pe tine ca racesti si-i dam pe medicamente!"

Alte nelamuriri:
- de ce piciorul ei, care ar trebui sa fie pe podea, pare ca e in aer?
- cum si-a bagat piciorul pe sub mana lui? Ca nu aia este pozitia cotului cand citesti
- de ce nu au curatat printre picioarele scaunului? Se vede pardoaseala din locul in care au facut poza.
- de ce vaza din prim plan este din alt unghi decat ei?
- de ce arata totul atat de rau?

Toate astea se intampla cand faci totul, como se dice, pe genunchi. Cand nu ai concept, cand nu ai art director, cand nu ai copywriter, cand nu ai fotograf, cand nu esti profesionist si cand esti zgarcit. Quod erat demonstrandum.

.

Jocul cu moartea

Wednesday, March 25, 2009

In ultimii ani e trendul graviditatii. Cupluri tot mai tinere fac copii. Pe mine ma bucura ca se mai innoieste parcul. Chiar daca, de multe ori, e o ambitie a doamnei "sa rama si ea gravida".

Bun. Dupa graviditate vine copilul. Care nu are experiente tocmai placute. Mai intai nasterea - eveniment traumatizant in timpul careia se chinuie in toate felurile: ba cu cordonul ombilical, ba cu dilatatia prea mica a mamei, ba cu doctorul nu prea dibaci. Isi ia bataie din primele secunde de viata si incepe sa planga. Vine moasa, taie cordonul, il prinde, alta durere. Vine prima masa, via sfarcuri, vin si primele scaune. Care sunt neplacute si ele - e prins in niste scutece groase, incomode si pline de lichide caldute si materii vascoase, colorate si urat mirositoare. Si plange. Nu de placere. Trebuie sa si eructeze. Daca se intampla e bine, dar tot l-a batut cineva pe spate. Daca nu, ii este rau, se baloneaza. Si plange. La un moment dat apare sughitul. Care nu se mai opreste. Si plange. Mai scapa si cate un PUF! Se sperie si plange.

Lunile trec si incepe sa vada tot mai bine. Daca la inceput se speria de niste umbre incetosate, acum se sperie de capete mari care belesc ochii cat cepele si se stramba la el. Si plange.

Invata sa se intoarca. Ramane cu nasul in perna si plange. Incepe sa ridice capul, dar il scapa. Ramane cu nasul in perna si plange. Merge de-a busilea, i se inmoaie manutele si cade in nas. Plange iar.

Merge in picioare. Da cu stangul in dreptul, cu amandoua in pamant, se impiedica de lucruri, de parinti, de jucarii, cade si este julit tot. Plange mereu.

Gandindu-se, ca si mine, la toate astea, cercetatorii au ajuns la o concluzie. Toata viata este o experienta traumatizanta, tot timpul suferim, plangem, ne speriem de diverse. Si, ca sa ne ajute, au adoptat o strategie: sa ne prezinte de mici toate motivele de suparare si toate sperietorile pe care urmeaza sa le intalnim.

Ani de cercetari, milioane de euro investiti si rezultatul nu s-a lasat asteptat. Primul pas:(via razvan iordanescu)


Ma gandesc la alt aspect. Ok, vor fi obisnuiti de mici cu BAU BAU.
Nu or sa moara toti otraviti si elctrocutati? Ca semnul asta nu va mai insemna nimic pentru ei.

Morala: Copilul care sufera, imbatraneste.

.

Despre studente batrane si obiceiurile lor

Tuesday, March 24, 2009

In weekend am vazut mancare in pungi. Mancare atarnata la ferestre.
Nu, nu este un camin studentesc ultramodern. Nu, nu este nici un spital refacut de curand in sticla si metal. Surpriza, nu este nici un camin de batrani. Nu sunt, insa, foarte departe de asta.

E Casa de Pensii a Municipiului Bucuresti. E casa de pensii care are cel mai mare frigider din lume. In prima faza am sperat ca ma insel. Si ca sunt doua pungi lipite cumva de vant sau o reflexie a unor pungi din copacul de peste drum. Si, luni dimineata, m-am uitat iar.

Da, e clar. Una dintre pungi atarna de geamul deschis. Ce sa fie in capul tau sa iti spanzuri pungile cu cu rosii, branza, struguri si foie gras pe fatada de sticla si metal a cladirii in care lucrezi? Le-o interzice seful sa tina mancare in frigider? Sau le interzice pauza de masa si ele ascund mancarea? PE FATADA??? :))

Romania a fost, este, si va fi rurala.

.

Trattoria Roma VS. Gallo Nero

Monday, March 23, 2009


Iar ma dau fin cunoscator de mancare si restaurante.
Am tot auzit in ultima vreme de Trattoria Roma. Ca ce bun e, ca ce preturi ok au, ca ce minunat e. Pe Eminescu 114-116, langa Petrom.
Ei bine, am fost vineri seara. Pentru comparatie am luat midii in sos, bruschete si penne cu midii.

Acum urmeaza comparatia. Si anume cu Gallo Nero, B-dul Decebal 12, langa Outwear. Tot un restaurant cu specific italian.
Buuun. Astea-s datele(mai intai Trattoria Roma si dupa Gallo Nero):
- niste pereti albiciosi, cu o patina de spaclu si lumina puternica VS. culori, lemn, lumini intr-un loc mult mai intim
- am asteptat mult sa vina sa ne ia comanda VS. nu am asteptat deloc
- (am spus ca ma mai gandesc la bautura)nu a mai intrebat VS. sunt atenti la toate detaliile
- midii in sos 26 RON VS. 29 RON
- cand a adus mancarea era o singura farfurie pt cochilii VS. doua farfurii
- farfuria s-a umplut(a schimbat-o cand am cerut special, cu toate ca a trecut pe la masa si a luat meniurile, si cand a luat-o a uitat sa o aduca. rezulta alta cerere speciala de farfurie) VS. ne-au schimbat cele DOUA farfurii de DOUA ORI fara sa fie nevoie de vreun semn
- midiile aveau carnea minuscula VS. midii pline de carne(de obicei se verifica si alea cu carne mai mica costa mai putin, cand le cumperi pt bucatarie)
- sosul era o zeama chioara cu un catel de usturoi fiert in ea VS. sos mult mai gros, care statea in toate midiile, cu destule bucatele de usturoi, rosii si verdeata(ca sa nu mai zic ca, la Gallo Nero, e pe masa unul dintre cele mai bune sosuri pe care le-am mancat- cu usturoi in felii subtiri)
- pennele aratau foarte banal si aveau un gust banal(niste paste fierte cu niste midii peste ele) VS. aveau un sos cu o culoare apetisanta si o textura placuta
- nu a existat parmezan VS. parmezan pe masa
- painea era uscata(probabil de la alte mese) VS. paine placuta de gura
- am avut dreptul la un singur servetel VS. servetele
- am asteptat mult debarasarea(si s-a intamplat pentru ca a venit sa ia oliviera sa o puna la alta masa si a vazut ca masa noastra era plina) VS. fetele erau tot timpul atente si isi faceau treaba foarte bine
- am cerut nota si am asteptat VS. fara asteptare
- nota de plata era o amarata de hartie scrisa haotic cu pixul si nu te facea sa te simiti intr-un loc prea sigur(te simteai ca in 2 mai unde nu stiu oamenii aia de bon civilizat) VS. bon scos frumos pe casa de marcat
- a trebuit sa fac mai multe serii de semne ca sa mi se ia banii VS. nu intra in discutie asa ceva
- oameni mai putini decat trebuie VS. personal adaptat nevoilor
- personal stiff, sobru, rece VS. personal prietenos, zambitor
- nu se stie cine e bucatarie VS. bucatarul venea, volubil, printre mese si intreba daca totul este ok. daca mai era ceva in farfurie intreba daca nu ti-a placut.
- nu am reusit sa gasesc rapid un site VS. situl este aici, gasit imediat

As vrea sa retineti ca nu am niciun interes in toata tarasenia asta. In afara, bineinteles, de a manca bine, a fi tratat cum trebuie si a te simti bine. E o comparatie obiectiva intre pasii si elementele normale ale unei cine.

Sfatul meu - alegeti Gallo Nero.

.

Radar loveste din nou

Sunday, March 22, 2009

Sambata am fost la Braila. Niste prieteni au deschis o sala de bowling sby cu tot dichisul, in Promenada MALL, si am fost sa inauguram. Frumos, suntem toti plini de febra musculara dupa cateva ore de aruncat cu bila de 12.

Jurnal de bord.
Cel mai bun traseu: Autostrada - stanga la Drajna - Slobozia - Insuratei - Braila.
Autostrada, ok.
Drajna - Slobozia, refacut de ceva vreme, merge treaba.
Slobozia - Iazu, 20 de km cu probleme - valuri mari si gropi jucause(apar ca prin farmec)
De la Iazu drumul e ok. Nu uitati sa aprindeti faza scurta ca e drum european si se lasa cu 2-3 puncte, adica spre 180 RON. Intrebati-l pe Raul. :)
Tot de la Iazu incepe distractia cu radarele. Cred ca sunt vreo 7-8 pana la Braila. Unul e intre Baraganul si Insuratei, chiar in camp, pe o linie dreapta, bagat intre copaci.
In localitatea Insuratei, mare atentie, sunt 3(trei) radare fixe. Restul... cine mai stie pe unde sunt?

Asa este inteleasa preventia rutiera in Romania. Pui niste camere fixe. Se dau niste amenzi si banii merg asa: cea mai mica parte la bugetul de stat(vreo 10%), restul este impartit intre localitatea in care este pusa camera si firma care le monteaza. Cea mai mare parte merge la firma(in localitatea Nicolae Balcescu de pe E85 localitatea ia 35 % si firma 65% din ce ramane dupa ce platesc la stat. Adica foarte multi bani).

Atentie din nou. Multe amenzi luate cu camerele astea au fost contestate in instanta si au fost anulate. Motive?
1. Lipsa autorizatie de la ANSPDCP (Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal).
2. Norme metrologice - unele nu au functia de autotestare care elimina erorile(ca in cazul soferului care a primit amenda pentru ca a circulat cu 500 km/h)

Mai stiu una: Autoritatea Nationala pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice (ANRMAP) a denuntat contractele incheiate intre o firma si primariile din judetele Vrancea, Cluj si Bacau ca fiind ilegale. Deci amplasarea lor este ilegala.

Sa le contestam, zic.

.

Presenting Tracy Chapman

Friday, March 20, 2009Ultima aparitie din playlist.

.

Sport cu toante se intoarce

Thursday, March 19, 2009

Scriam aici despre un layout jalnic. Asta:


Si il faceam in toate felurile si incercam sa-mi dau seama ce a fost in capul lor.
Conform zicalei "cand ceva nu merge, iese prost, e un deserviciu adus revistei si rade lumea de tine, continua", oamenii continua:


Sa inteleg ca e o serie.
Ca o serie de pumni in nas sau de situatii penibile. Asa se simte.

Aceeasi reteta: punem toanta-n fundu' gol, facem niste desene de elev de clasa a doua complet lipsit de talent si trebuie neaparat sa explicam prin bule ce gandesc oamenii aia.

Cum ar fi fost o poza normala, fara incercari de haiosenizare grafica, o tipa goala abandonata de un nenic absorbit de revista? Din care se intelegea ca el e absorbit, ca are ceva interesant de vazut si din care se mai intelegea si ca ea e abandonata si nu-i convine. Tot o reteta cu piele goala. Macar nu te strambai cand o vedeai. Era un layout din pluton. Macar nu te faci de ras.

Ar mai fi un detaliu: baiatul care a facut poza. Nici el nu e o alegere fericita. Umbre, lumini, compozitie, expunere... triste.

Or mai fi si alte executii? Vreau sa spun ne mai executa astia cu machetutele lor jalnice?

Fericiti cei saraci cu duhul, ca a lor este imparatia pubicitatii.

.

V-am detectat, vrajitoarelor!

Wednesday, March 18, 2009

Azi fac o fapta buna adresata celor care merg cu masina prin Europa.
Pentru ca, in drumurile noastre, vedem asa ceva:


Sau asa ceva:

Si nu ne place. Pentru ca ne opreste si ne ia bani. Sau vine acasa o hartie care ne cere bani. Sau permisul.
Pentru a evita situatiile neplacute de mai sus, ne luam asa ceva:Sau, in cazul meu, l-am primit - de ziua mea - de la colegi(pe cel de mai sus). Or sti ei ceva.
Numai ca politistii de prin Europa au cate ceva de comentat la vederea lui.
Va insir mai jos tari unde este interzis si, la multe dintre ele, amenzile si actiunile aferente:

- Olanda – interzis, sancţiune: amendă 250 Eur şi confiscarea aparatului (contravenientul semneaza un document prin care renunta la proprietatea echipamentului);
- Austria – interzis, (legea radio);
- Belgia – interzis, amendă aprox.1000 Eur, instanţa hotăraşte dacă echipamentul se confisca;
- Germania – interzis, amenda 75 de Eur, 7 puncte penalizare si confiscare;
- Italia – interzis, amendă 708 Eur şi se confiscă detectorul;
- Portugalia–interzis, amendă 500 Eur şi se confiscă detectorul. Este interzisă comercializarea unor asemenea echipamente;
- Spania – interzis, amendă 600 Eur şi suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pentru 1 lună;
- Irlanda – interzis, amendă 300 Eur şi se confiscă dispozitivul. Nu trebuie să se demonstreze că a fost utilizat, simpla prezenţă a echipamentului în maşina atrage pedeapsa;
- Cipru – interzis, amendă 1000 lire cipriote şi se confiscă dispozitivul;
- Anglia – interzis odata cu intrarea in vigoare a noii legislatii, care a fost aprobata, se aplica o amendă de 2.500 lire sterline pe autostradă şi 1.000 lire sterline pe celelalte drumuri şi aplicarea de puncte penalizare (3-6).
- Grecia - interzisă folosirea şi deţinerea în autovehicul; in curand vor fi aduse noi modificari legislatiei rutiere care vizeaza si acest aspect
- Danemarca - interzisa detinerea si folosirea; aparatul se confisca; amenda 130 Euro – 260 Euro (in functie de situatie);
- Norvegia - interzisa detinerea si folosirea; amenda 400-500 (in echivalent Euro).
- Turcia
- Serbia
- Bosnia

Cat despre tarile unde este permis:

- Romania. Dar lucreaza la interzicerea lor
- Bulgaria.
- Ungaria(confirmare de la vames)

Acum m-am intristat. Sigur or sa-l interzica si la noi. Cum de ce? Le trebuie mai multi bani la buget. De-aia pun si mai multe radare.

Detecta-le-ati!

.

Balene in Marea Neagra

Tuesday, March 17, 2009
In marea noastra exista un numar de specii de vietuitoare. Caluti de mare, delfini(din ce in ce mai putini), guvizi, stavrizi, hamsii, scoici, calcani samd. Si tot dispar pentru ca sunt mari probleme de oxigenare. Asta e. N-am avut noroc de o mare azurie, transparenta si cu fauna si flora abundente.
Ca urmare, nu avem balene, de exemplu.
Nu va panicati. Avem un comisar european pentru problemele cetaceelor. Si Romania plateste 12.ooo EUR pentru el la Uniunea Europeana. Pfiu! M-am linistit acum.

Astept cu interes expertii pe probleme de ursi polari, soparle geko, giboni, canguri, reni si varani.
Ca, vorba aia, banii nu e o probema. Si balenele care esueaza anual la Mamaia, derutate de muzica lui Fatboy Slim, trebuie ajutate. Poate domnul Simion Nicolaev a vrut neaparat un job pe afara, bine platit, si a rugat o ruda din minister sa-l ajute.

Sau e vorba despre balenele topless, cele maneliste sau casalotii gurmanzi?

.

Bigger Group s-a inchis

Monday, March 16, 2009


Pur si simplu. Si brusc. Azi, de dimineata. Bigger a fost mai demult Starlink. In 2007 a avut o cifra de afaceri de 14,7 milioane euro. Pentru 2008 se estima undeva la 20 de milioane.

Portofoliu de clienti: Anchor Group, Abbott Laboratoires, Adevărul Holding, Agroli Group, Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei, AutoItalia, Bere Mureş, Biofarm, Brenac, Cheque Dejeuner, Citroen, Clal, Cris-Tim, CitiFinancial, Chronotime, Dom Perignon, Dura Lube, EuroExpo, Expo Top Construct, First One Communication, Fuchs, Hennessy, Lemarco, Metropolis Residence, MedLife, Ministerul Administraţiei şi Internelor, Ministerul Afacerilor Externe, Neopeninsula Residence, Oxford Gardens, Peter Murray, Planorama, Storck, Teknosa, Unicoms, Yves Rocher, Astra-Uniqa, AAV Group.
Dar s-a inchis.

Angajatii - vreo 40 - au ramas un pic masca. La telefonul fix al companiei se raspunde sporadic. Si atunci li se spune doar ca o sa vina un comunicat oficial si, daca au intrebari, sa li se adreseze prin avocati. Situl este o pagina alba.

Firma a fost vanduta unei domnisoare din Republica Moldova: Tatiana Rosca de 21 de ani. Marcel Straut - actionar - a spus ca "persoanele care au cumparat firma nu vor continua activitatea".

Ma intreb cat de repede o sa dispara fara urma aceasta Tatiana ca stim cu totii practica de a vinde firma cu datorii, probleme sau taxe neplatite unor cetateni straini care dispar. Poate mititca asta o sa faca un mare trust de publicitate care sa concureze cu WPP, Omnicom, Publicis sau Interpublic. :))


.

Mihaela prinde elan in scandal

mihaela radulescu
Mihaela Radulescu copil HOTEL Elan Schwartzenberg Dani Otil hotel PAPARAZZI Mihaela Radulescu Elan Scwartzenberg familie Dani Otil COPIL Mihaela Radulescu Elan Scwartzenberg ORGII copil MAMA hotel paparazzi Elan Scwartzenberg SEXUALE Mihaela Radulescu hotel copil aparat foto Dani Otil paparazzi hotel copil POLITIE Elan Scwartzenberg DIVORT Dani Otil Mihaela Radulescu scandal Elan Scwartzenberg APEL paparazzi hotel copil Elan Scwartzenberg.

Sper ca e tot ce ati vrut sa stiti. Oricum nu e nimic mai mult decat ati vazut la tv, ati auzit la radio sau ati citit pe net sau in ziare. Atat se spune. Peste tot. De ce ne intereseaza?

.

Tenisi, Nicule!

Friday, March 13, 2009

Elena! Un prenume care transcede veacurile, chiar mileniile si e mai actual ca niciodata.
Ceausescu este numele. Si trendy era doamna. Normal ca era o stea lucitoare, o lumina calauzitore, savant de renume mondial, mama iubitoare, sotie devotata, un model. Sa privim figura alaturata.


Sa-mi fie cu iertare, dar tenisii astia sunt trendy si in ziua de azi. Coafura e aproape bob. Pantalonii sunt largi, relaxati. Ceasul cu bratara metalica. Femeia asta e breaking news in orice vremuri.

Or fi fost atat de trendy doamna Nina, doamna Nadia? O fi doamna Maria portdrapelul modei carpato-danubiano-pontice? Bine, doamna Maria are un delegat pe catwalk. Surpriza! Este Elena. Un nume ce transcede veacurile, chiar mileniile si...

UPDATE: Azi e vineri, 13. Sa nu vi se rupa tocuri, descoasa fuste, sa nu va impiedicati, nasturii sa steie vajnici la locurile lor, sa nu cadeti pe scari cand coborati din mansarda si, in general, numai de bine.
.

Sport cu toante

Thursday, March 12, 2009

Cand crezi ca nu poti vedea un press ad mai prost, marii nostri advertiseri creativi tin sa te contrazica:

Nu am nicio indoiala ca este facut in house. Ar fi culmea sa si platesti o agentie pentru scarbosenia asta.

Parca si vad cat s-au distrat in proces. Ca ce haiosenie fac ei. Ca ce succes o sa aiba. Si ca ce optimizare de costuri au facut ei. Vedeti, sefu'? Am luat o toanta, am despuiat-o, am pus-o sa stea-n cur(ma rog, in genunchi), i-am pus o carpa pe bulane, chilotii in mana si revista in alta mana. A, e vorba de Sport Magazin.

Si, sefu', stiti doar, sexul vinde. Si facem o scenografie digitala jalnica, niste fonturi jalnice si niste culori jalnice. Fata sa zambeasca jalnic. Sa-i intarim un pic sfarcurile? ASTON MARTIN! Ce frumos, ii place!

Si ne-ntreaba: banii sau "viata". Deci "viata". Adica e o jmekerie la mijloc. Nu e chiar viata, ci e viata ta, pasarica femeii, reprezentata prin chilotii jalnici din mana jalnica a conceptului jalnic.
Sau banii. Adica revista. Care e a pariorilor. Imi place ca s-au pozitionat, printre tatele toantei, ca fiind revista pariorilor. Si s-ar putea sa mai fie o idee: ia revista, castigi bani din pariuri(echilibratule) si poate prinzi si o toanta ca asta, cu chilotii in mana la Bamboo(sexualule).

Da' de ce ne-ar spune fata asta ca nu e un hold-up? Ce ne-ar face sa credem asta? Sfarcurile? Zambetul? Cercelul din buric? Chilotii? Sau revista? Stim ca lenjeria intima este o arma a unor femei. Dar revista? Este arma... cui?

Imi mai place cum fraza este lunga, nu are punct sau virgula. O citesti si ramai fara rasuflare, uiti de la ce s-a pornit si te mai si enerveaza tonta goala cu zambetul tamp, nepotrivit. Ca sa raman in acelasi registru: observati pozitia nefireasca a silicoanelor. Cred ca e fault. Si are si scolioza(din curbura coloanei). :)

Felul cum e scris, in partea de jos, imi da fiori in ochi, imi strepezeste dintii si-mi da palpitatii. Cel ce a scris in halul ala - ba cu galben, ba cu alb, ba lungit, ba latit, ba crescator - a facut-o pro bono. Sau a dat niste bani de la el sa se aprobe. Singurul lui gand a fost sa faca totul ilizibil si sa arate rau, kitsch, novice. Ha! Poate asta e ideea, punem un incepator, un ingenuu, un virgin in ale comunicarii si in ale programelor de creatie ca sa inducem ideea ca si fata e o ingenua. O pura! Maria, virgina! Subliminal, frate...

Dar jalnic.

.

Pasarele minimal

Wednesday, March 11, 2009

Vine primavara, se pare. Cotroceniul e plin de soare, de muguri si de ciripele. Asta zi au venit unele care m-au facut sa ma simt la un concert minimal. Stiti voi muzica aia: PIKA-PAKA-PIKA-PAKA. De parca DJ-ul se conecteaza la internet pe dial-up. Sau trimite un fax? Poate incarca un joc pe un calculator HC de pe casetofon. Genul asta de sunete.

Si nu era numai una. Erau mai multe. Si comunicau. O fi vorba de comunicare

A, in timp ce scriu a inceput si o cioara. Da ce, ea n-are voce? Doar ca fumeaza cam mult.

Auditie placuta, Bucuresti! Nu va simt acolo, in fund!
Atasez si o mostra de minimal. :)

Tolea Ciumac condamnat definitiv

Tuesday, March 10, 2009

Gata cu batausul Tolea la OTV, cu pubele, cu Diaconesti si cu haimanale.
Gata si cu bataile pe strada, gata si cu bataile in ring. Macar pentru o vreme.

O sa se bata in puscarie de acum incolo, pentru tentativa de omor din 1999 de la Brasov. Si e decizie definitiva.

Simt ca o sa iasa un nou serial: Viata lui Tolea in parnaie - anul 1 din 4. Asta face facultate!

.

Am vazut cu ochii mei

Am vazut un motan gras in parcul Bordei. Era lenes. Era atat de lenes incat parea ca nu are ochi. Putea fi si o statuie. Nici urechile nu le misca la auzul sunetelor. Puteam fi un caine isteric. Degeaba!

Un copil, civilizat si curios, a incercat sa comunice cu el. Nu a fost chip.

Conform zicalei interogative " Cine-a pus garoafa-n pom?" ma-ntreb: ce s-o fi intamplat aici? E un gest de refuz al unei domnite demne? E un tribut adus paunilor care nu mai sunt in cusca din spate? Garoafa incerca sa coboare din copac si a ramas spanzurata intre cele doua crengi? Dileme, dileme...

Nu era voie pe gheata. Am ramas inmarmurit. Dupa totii anii astia de antrenamente? Dupa viata sacrificata pe altaru patinajului artistic? Dupa sesiunile de proba la croitor intru finalizarea costumului? Dupa ce am mers imbracat in costumul cu volanase, prin tot orasul, pana in parc, in hohote altora de ras. De ce? De ce eu? Nu tu un triplu axel, nu tu un triplu lutz, nu tu un spagat in aer. Ma duc sa-mi tai venele cu patinele.


La MNAC am vazut Maiastra. Una dintre copilele lui Titi. Cum care? Titi Brancusi. Il stiti voi, ala de respira greu si avea dalta, frate!

Mi-a pozat cuminte, modesta dar constienta de valoarea ei.

Dupa MNAC am fost la Mr. Bricolage. Voiam sa-mi iau scule sa ma apuc de sculptat si modelat materiale diverse. Am gasit un ciocan cinstit.

Si de calitate.

Cu ochii mei am vazut.

.

Dumnezeu e sus

Monday, March 9, 2009

Asa s-a auzit, in ultima saptamana, din mai multe piepturi barbatesti.
Cum ca 1 si 8 martie au picat in weekend. Deci mai putina miorlaiala, flori, snurulete alb-rosii si pupaturi prin birouri. Asa a fost sa fie.

Am senzatia ca femeile nu sunt de acord. Da' ce ce sa pice in weekend? Da' de ce sa nu ne pupe lumea? De ce mai putine flori si martisoare? De ce mai putine bomboane? Asa a fost sa fie.
Lasa ca la anu' o sa pice luni, probabil. O sa vina lumea fresh, cu flori fresh, bomboane fresh si pupaturi fresh. Yum-yum!

Macar a fost miting aviatic la Clinceni. Nu ca "ce legatura are". A foste de ziua femeii. S-au vazut Hawks of Romania, planoare, balon, elicoptere, cessne si parasute.

La multi ani pentru ieri!

.

Gugalau style

Friday, March 6, 2009

Am mai facut un sondaj printre cautarile pe google care ajung la mine pe blog. Din vitrina cu produse am ales:

- si uite-asa o barba avea... - cine isi bate joc de tine?
- poze emo colorate - corect asta e pluralul, doua emo. daca sunt si colorate...
- numere gresite brief - omul a primit un brief cu numere gresite si a zis ca le gaseste pe net
- hai style for men - ca sa fii high style, trebuie sa stii sa scrii high style
- vrem sa vedem videoclipuri off-road in padure - noi?
- suna-ma vodafone - pentru a treia oara: vodafone nu este un tip
- cum sa liste de mess - faci stanga, apesi enter si spui parola: sunt mic!
- ceva de futut clipuri - sunt programe de editare video sau tasta delete. le fute cel mai bine.
- caii mei - sunt celebri?
- a da la urs - nu e a da, e a lua. si nu e la urs. e la laba.
- sms-uri deocheate - cat de bou sa fii sa nu poti deochia un sms?
- jocuri cu cai care sunt agenti secreti - da, ia-ti medicamentele!
- manusi fara degete emo - astia nu au degete?
- despre gaini - nu mai scap de cautarea asta...
- sunt baiat si vreau sa ma fac emo cum fac? - vezi postul de acum ceva vreme. in general, plangi mult.
- cum se cheama prog care modifici poze - sa scrii pe tabla de 300 de ori "cu care"
- de cand ne asculta telefoanele - poate fi un soc: dintotdeauna
- tigri lui arkan - acum sunt prin Veszprem, cauta niste cutitari
- becali palat luminat - poate doar palatul e luminat
- femei amputate - ce-ar fi sa incerci femei normale mai intai?
- caragiu glacidet - asta da. nu uita sa pamerotabulka! :))
- efortul fizic intens opreste cresterea - si anabolizantele opresc cresterea... stii tu cui ;)
- cum verific daca sunt emo - strica-ti freza si vezi daca plangi
- michel gecsan - asta e sigur vecinul tau din Movilita
- tetrailes bahtalo definitie - poti sa ii spui si traducere
- curatarea plamanilor - vrei un foc? n-am, ca nu fumez.
- 160 de tigani - si cei 40 de hoti. in plus.
- temperatura corpului creste de la frig la cald - da
- ninja 2 prins cu - nu ai cum sa prinzi un ninja
- silicoane stan - cum intri-n bacau, pe stanga
- cum sa faci painea de la mcdonalds - de ce sa vrei asta?
- calin bubu - ma de ce va cautati voi pe net?(nu cred ca e o coincidenta cu numele prietenilor mei)
- daniela crudu e cracanata - noteaza: antena 1, dimineata, in fiecare zi a saptamanii, o vezi din toate unghiurile.
- toate combinarile intre bgs, mall, plaza, oprea, preda, scandal, mascati samd - da, a fost
- robin, robin simion, robin simion blog, robin blog, bloggie style, robin bloggie, www.robinsimion.blogspot.com - nu e mai simplu "add to bookmarks" :)

Cam asa a fost in luna februarie. Revenim.


-

Cutremur de 7 grade de la Guvern

Thursday, March 5, 2009
S-a decis, printr-o Hotarare de Guvern, ca un cutremur de 7 grade se repeta la 32 de ani.
Iar arunca maimuta cu cutremurul? Trebuie sa fim mai putin atenti la altele? La criza? La preturi? La alegeri europarlamentare si prezidentiale?

In document se vorbeste de consolidari. Poate a venit vreun cineva care tre sa ia niste bani din consolidari urgente, cu bugete aprobate urgent, cu lucrari demarate urgent, ca de, e criza si e foame de bani, baieti.

Se mai zice acolo de antenele de pe cladiri, ca-s de mare risc in caz de cutremur. Or fi deranjat pe cineva companiile de telefonie si trebuie avertizate.

Cica familiile trebuie sa aiba un plan de evacuare si un punct de intalnire. O secunda, ca nu mai pot sa scriu de ras. Cum adica? Aia se trezesc din somn si se gandesc la punctul de intalnire cu bunica? Si daca se intampla ziua? Dau toti fuga de la scoli, servicii, curve, sa se intalneasca in hol, langa tabloul cu boi?

Poate Guvernul s-a tampit dracului de tot. Poate a fost angajat Hancu. Poate a fost angajata vreo ruda a cuiva care are pasiuni telurice si vrea sa intre in istorie.

Sa ne intelegem. Nu se poate prezice un cutremur. Cel putin nu cu informatiile pe care le putem obtine in zilele noastre. Si, din 77 pana acum, au fost peste 4000 de cutremure in Vrancea, fapt care ne face sa credem ca nu sunt prea multe tensiuni acumulate acolo, gata sa irumpa la un semn al Guvernului.

Scenariile facute de mine mai sus vin din imbecilitatea actului care nu pare izvorat dintr-o minte normala si dezinteresata material.

Ma inclin si ma cutremur.

.

Fumatul cauzeaza miau

Wednesday, March 4, 2009

Acea Schomaker fuma marijuana. Isi facuse un bong dintr-un bidon de marimea unei cutii de pantofi. La un moment dat s-a gandit sa diversifice marfa si a bagat pisica in bong. S-o fumeze. Si a fost arestat si acuzat de cruzime fata de animale.Altul. Keith Richards(Rolling Stones) a amestecat cenusa de la tatal lui cu cocaina. Si a tras-o: "L-am tras pe tata pe nas."

O fi un trend sa te droghezi cu fiinte vii sau cu ramasitele lor?


.

Badea instigatorul

Tuesday, March 3, 2009

Mircea Badea a fost amendat de CNA pentru ca a instigat la violenta in cazul handbalistului Marian Cozma. Si au facut asta dupa ce s-au mai calmat apele, la aproape o luna. Dupa cum spune si Badea - niste lasi. A mai fost amendat pentru ca a spus ca "daca ar avea puteri paranormale, sa poata omori pe cineva cu puterea mintii, ar face-o". Mai sunt si tantalai. Saracii...

Cucuveaua la 79 de ani

Ion Iliescu. Bleah! Sa-mi aduc aminte sa nu mai spun numele asta ca de-abia am mancat.
Implineste astazi 79 de ani.
Dupa studii la Moscova si un pupincurism comunist de cateva decenii sub Ceausescu.
Si sub Elena. Observati postura de mare politician care ii aduna Elenei mingiutele.

Dupa o Revolutie puternic manevrata in alte interese decat cele nationale.
Dupa ce a chemat minerii sa-i snopeasca in bataie contestatarii si dupa ce le-a multumit.
Si dupa ce a asistat pasiv, incurajator, la ce s-a intamplat cu guvernarile post decembriste, nu pot sa-i urez nimic de bine.
E un batran demn de mila, patetic si nesimtit.
Poate sarbatoreste 80 de ani aplecandu-se dupa sapun.

.

Alti imbecili romani violeaza Italia

Monday, March 2, 2009
Alti doi, dintre romanii de treaba si cu pofta de munca plecati in Italia, au fost arestati. Pentru ca au violat o fetita de 12 ani. Acum doua saptamani, de Valentine's Day, alti doi romani au iubit fortat o fetita de 14 ani. Un altul a violat o batrana oarba de 83 de ani. La sfarsitul lui ianuarie 6 blambeci au fost arestati ca au violat o femeie. Si multe altele.

Mai exact, 8% din violurile din Italia sunt comise de romani. Cat testosteron! Cata prostie! Cata lipsa de educatie! Ce primitivi! Astia sunt romanii cu spirit latin. Si habsburgic. Si slav. Si otoman.

Stiu multi oameni care stau acolo si carora le este frica sa mai vorbeasca romaneste si stiu oameni care au fost in vacante sau cu treaba si au vorbit numai engleza. Pentru ca suntem vazuti ca o ciuma. Se vorbeste de castrarea violatorilor. Perfect de acord. Puteti adauga si violarea LOR repetata, ca metoda de pedeapsa.

.

Blog Widget by LinkWithin
toateBlogurile.ro