Trattoria Roma VS. Gallo Nero

Monday, March 23, 2009


















Iar ma dau fin cunoscator de mancare si restaurante.
Am tot auzit in ultima vreme de Trattoria Roma. Ca ce bun e, ca ce preturi ok au, ca ce minunat e. Pe Eminescu 114-116, langa Petrom.
Ei bine, am fost vineri seara. Pentru comparatie am luat midii in sos, bruschete si penne cu midii.

Acum urmeaza comparatia. Si anume cu Gallo Nero, B-dul Decebal 12, langa Outwear. Tot un restaurant cu specific italian.
Buuun. Astea-s datele(mai intai Trattoria Roma si dupa Gallo Nero):
- niste pereti albiciosi, cu o patina de spaclu si lumina puternica VS. culori, lemn, lumini intr-un loc mult mai intim
- am asteptat mult sa vina sa ne ia comanda VS. nu am asteptat deloc
- (am spus ca ma mai gandesc la bautura)nu a mai intrebat VS. sunt atenti la toate detaliile
- midii in sos 26 RON VS. 29 RON
- cand a adus mancarea era o singura farfurie pt cochilii VS. doua farfurii
- farfuria s-a umplut(a schimbat-o cand am cerut special, cu toate ca a trecut pe la masa si a luat meniurile, si cand a luat-o a uitat sa o aduca. rezulta alta cerere speciala de farfurie) VS. ne-au schimbat cele DOUA farfurii de DOUA ORI fara sa fie nevoie de vreun semn
- midiile aveau carnea minuscula VS. midii pline de carne(de obicei se verifica si alea cu carne mai mica costa mai putin, cand le cumperi pt bucatarie)
- sosul era o zeama chioara cu un catel de usturoi fiert in ea VS. sos mult mai gros, care statea in toate midiile, cu destule bucatele de usturoi, rosii si verdeata(ca sa nu mai zic ca, la Gallo Nero, e pe masa unul dintre cele mai bune sosuri pe care le-am mancat- cu usturoi in felii subtiri)
- pennele aratau foarte banal si aveau un gust banal(niste paste fierte cu niste midii peste ele) VS. aveau un sos cu o culoare apetisanta si o textura placuta
- nu a existat parmezan VS. parmezan pe masa
- painea era uscata(probabil de la alte mese) VS. paine placuta de gura
- am avut dreptul la un singur servetel VS. servetele
- am asteptat mult debarasarea(si s-a intamplat pentru ca a venit sa ia oliviera sa o puna la alta masa si a vazut ca masa noastra era plina) VS. fetele erau tot timpul atente si isi faceau treaba foarte bine
- am cerut nota si am asteptat VS. fara asteptare
- nota de plata era o amarata de hartie scrisa haotic cu pixul si nu te facea sa te simiti intr-un loc prea sigur(te simteai ca in 2 mai unde nu stiu oamenii aia de bon civilizat) VS. bon scos frumos pe casa de marcat
- a trebuit sa fac mai multe serii de semne ca sa mi se ia banii VS. nu intra in discutie asa ceva
- oameni mai putini decat trebuie VS. personal adaptat nevoilor
- personal stiff, sobru, rece VS. personal prietenos, zambitor
- nu se stie cine e bucatarie VS. bucatarul venea, volubil, printre mese si intreba daca totul este ok. daca mai era ceva in farfurie intreba daca nu ti-a placut.
- nu am reusit sa gasesc rapid un site VS. situl este aici, gasit imediat

As vrea sa retineti ca nu am niciun interes in toata tarasenia asta. In afara, bineinteles, de a manca bine, a fi tratat cum trebuie si a te simti bine. E o comparatie obiectiva intre pasii si elementele normale ale unei cine.

Sfatul meu - alegeti Gallo Nero.

.

4 comments:

Victor said...

Frate despre ce contract nou cu nu stiu ce restaurant ai zis ca ai prins?:))se numea parca....hmm...Gallo Nero.....asta?:))

robin simion said...

nice try! de fapt, era cu Trattoria si nu au dat banii :))

Victor said...

nici bani,nici macar bonuri de masa....:))

dezmatz said...

:)) ... acu' m'am luat dupe matale si am vizitat site'ul, deja a inceput sa'mi placa localul, la meniu un sfert papica restul bauturica ... mmmm ... place :D

Blog Widget by LinkWithin
toateBlogurile.ro