România la spa

Monday, March 12, 2012Piscine, jacuzzi, masaje, saune umede și uscate. Cum să nu-ți placă la spa?

Eu mi-s mare fan și am fost la multe spa-uri din mai multe țări. Dar nicăieri nu am văzut ce văd la cele din București.

Oamenii nu au cultura spa-ului, nu știu cum să se poarte și cum să folosească echipamentele de acolo. Dar sunt prea mândri ca să citească instrucțiunile de la intrare.

Stau îmbrăcați de stradă pe marginea piscinei sau întinși pe paturile de relaxare.
Vorbesc mult prea tare în zonele în care ar trebui să fie liniște. Nu își pun prosoapele pe paturile din saună dar se urcă cu papucii pe ele.

Se bărbieresc în oglinzile din vestiare lăsându-și părul pe jos.

Când intră în spa își pun papuci de nylon peste încălțări dar când ies nu îi mai au. Ca și cum li s-au curățat tălpile între timp. Că ei nu sunt fraieri să se conformeze regulilor de igienă.

Le sună telefoanele în zona saunelor. Ce să cauți cu telefonul acolo unde te duci sa te relaxezi? Îl mai și strici de la aburi. Măcar de li s-ar strica.

Tot felul de cucoane stau și bârfesc pe mijlocul culoarelor de înot. Ca urmare trec printre ele fără grija că le stropesc.

Mulți intră în piscină dați cu o tonă de parfum în condițiile în care ar trebui să fie proaspăt ieșiți din duș. I-am și văzut pe mulți că nu-și fac dușul necesar înainte de intrarea în piscină.

Se bat cu cilindrii de spumă, care sunt destinați celor care nu știu să înoate, facând un vacarm demn de un stadion de fotbal.

Am văzut și una pe care nu credeam că o voi vedea vreodată: unul își turna în cap apă cu arome destinată picurării peste pietrele încinse din saună.

Am feedback și din vestiarele de femei: adevărate doamne care-și urlă în gura mare nevoile fiziologice și stau cu picioarele pe pereții de sticlă ai saunei umede. Dar își întind părul cu placa la oglindă ca să fie niște frumoase.

Mă gandesc să le propun administratorilor spa-ului unde am eu abonament să le fac un afiș cu infografice. Poate le e mai ușor blambecilor dacă văd desenat ce ar trebui și ce n-ar trebui să facă.
Mai ales că s-a putea să nu știe să citească.

1 comments:

Anonymous said...

Cata dreptate ai...Nu cred ca ii ajuta nimic, nici infograficele... decat daca ar fi o poza cu ei...asa da/asa nu!

Blog Widget by LinkWithin
toateBlogurile.ro