Astia ne-asculta cu urechea!

Monday, January 19, 2009

Azi, marti, 20 ianuarie 2009 e mare eveniment in tara lu' Big Brother.
Este investit presedinte The Big Black Brother(cine s-ar fi gandit ca SUA vor avea un presedinte negru pe care sa-l cheme si Hussein).

Tot azi, marti, 20 ianuarie 2009 vine Big Blue Eyes Brother la noi. Da, baietii cu ochi albastri se suie pe noi. Intra in vigoare legea conform careia se stocheaza datele convorbirilor telefonice, smsurilor si emailurilor. Si vor putea fi accesate de MIRA, Ministerul Public, SRI si SIE.

Ei spun ca nu vor fi stocate si convorbiri propriu-zise. Nu. Doar cine, pe cine suna, de unde, de la ce telefon, unde e cel sunat, cat a durat convorbirea si la cat. Imi vine sa le spun vorbe urate la auzul acestor minciuni. Adica, la noi, se asculta telefoanele de cand hau, si fara niciun mandat, sau fara unul legal, si ei spun ca, acum, cand au si temeiul legal - nu. Trebuie sa fii cam bou sa crezi asta.

"Solicitarea transmiterii de date retinute se realizeaza numai dupa ce a fost inceputa urmarirea penala, cu autorizarea motivata a presedintelui instantei careia i-ar reveni competenta sa judece cauza in prima instanta sau de la instanta corespunzatoare in grad acesteia (...)"
Eu stiu oameni care, si in ziua de azi, iti aduc factura detaliata si cu identificarea persoanelor pe care le-ai apelat sau care te-au apelat. Si cu adresele lor. Si cu detalii despre ei. Si ei ne spun ca datele vor fi folosite numai in urmarirea penala. Nu stiu cum se scrie izbucnirea violenta in ras.

Va poftesc, cu fruntea sus si banii la impozite, in era controlului absolut.

Ma gandeam, de curand, ca ar trebui sa profitam cat mai putem de depasirea vitezei legale. Estimez ca, in zece-douazeci de ani, o sa avem niste gadgeturi pe masini care, la prima abatere, or sa ne ia din cont banii de amenda. La a doua, mai grava, or sa ia niste bani si or sa te roage sa incetinesti pana la prima sectie sa predai permisul. Daca insisti, iti opresc motorul. Si mai depasesti doar viteza gandului. Daca poti.

Si exemplele pot continua.

Continui sa cred ca sunt ultimele zeci de ani de aparenta libertate.

.

1 comments:

Steji said...

Nu mai e de trait aici, Cu prima ocazie emigrez pe Luna, injghebez primul guvern selenar (cu "g" mic, ca-i guvernu' meu si-l scriu cum vrea muschiu' meu, da?), ma autodeclar presedinte, rege, monarh, sef de trib si alte functii de conducere, imi votez un salariu mare pe baza de cumul de functii si votez si o lege prin care nu am voie sa imi ascult telefonul.
Sa moara Guvernul Romaniei (cu "G" mare, ca asa vrea el) de ciuda, na!

Blog Widget by LinkWithin
toateBlogurile.ro