Alergarea în jurul cozii

Thursday, July 5, 2012


Îmi propusesem ca săptămâna asta să alerg 10km în fiecare zi. Să văd ce se întâmplă.

Ce gândesc. Dacă ma doare pe undeva, dacă slăbesc sau dacă mă simt în vreun fel. 

Luni și marți am alergat câte 10 km.

Dar a venit miercuri când eram și obosit de nesomn, și obosit de alergări(probabil), nu eram hidratat cum trebuie, nici nu mâncasem nimic. Mai era si foarte cald la 9 dimineața. Am simțit că-mi dau duhul. După 7 km m-am oprit și am mai mers alert vreo 3 km, spre casă.

Azi, joi, am alergart 10 km. M-am simțit bine, fizic, dar nici nu am forțat. I-am făcut în 57:38. Mai bine decât marți dar mai încet decât luni.

Marea problemă a fost la nivel mental. M-am plictitsit de alergatul în fiecare zi. Simțeam că mă duc la serviciu. E același sentiment ca atunci când merg în vacanță la ski. După 4-5 zile iau una pauză și fac altceva.

Nu mai eram motivat, mă uitam destul de des la GPS să văd cât mai e până mai fac un km. Mă uitam lung să văd cât mai e până la următoarea curbă, până la pod, până la jumătatea turei de lac șamd.

Începeam, parcă, să-i înțeleg pe sportivii de la cluburi care o taie pe scurtaturi la diversele crosuri și maratoane la care am fost. Eram tentat să o iau pe scurtături dar îmi dădeam seama că tot 10 km pe GPS trebuie să fac.

Ca urmare am decis să revin la alergarea după cum mi-e cheful. Dacă vreau să alerg 2 zile la rând și după aia să stau 3-4, așa va fi.
Oricum plec la bălăceală și nu m-aș fi putut ține toată săptămâna.

Pe scurt, în astea 4 zile am alergat 37.13 km, in 3h:31m:42s, am ars 3292 de calorii, am avut un ritm mediu de 5m:42s pe km și o viteză medie de 10km/h.

Luni dimineață aveam 82 kg, pe burta goală. Azi am 80.8 kg, dar după ce am băut mult suc de portocale și am mâncat.

Concluzia: tot ce e impus devine obositor.

0 comments:

Blog Widget by LinkWithin
toateBlogurile.ro