Gaura neagra din stratul de ozon

Friday, April 1, 2011
De-abia scriu. Și asta pentru că mă tăvălesc de râs.

Am scris mai jos despre gaura din stratul de ozon care o să ajungă si la noi o vreme. Ulterior scrierii am început să văd, prin metode specifice, căutările de pe google legate de postul respectiv. Căutări care i-au adus pe oameni pe blog.

Am rămas mască. Multe căutări care sunau așa:
- gaura neagră din stratul de ozon
- gaura neagră ozon
- vine gaura neagră
- vine gaura neagră din stratul de ozon.

Pardon? Gaura neagră din stratul de ozon?


Trebuie să lămurim lucrurile! Ca la școală.

Gaura neagră este este un obiect astronomic, rezultat din explozia unei stele mult mai mari decât Soarele, care și-a terminat combustibilul și intră în colaps. Explozia generează o super nova dar miezul planetei rămâne intact și colapsul continuă. Particulele se zdrobesc unele de altele din cauza propriei gravitații, până când ajung în stadiul de gaură neagră. Câmpul gravitațional este atât de puternic încât nici lumina nu poate scăpa de acolo.

Gaura în stratul de ozon este zona în care ozonul este rarefiat. Ozonul este format din trei atomi de hidrogen oxigen - O3. Stratul care îi poartă numele nu este format din ozon pur, ci este aer ozonat. El se întinde de la km 15 la km 50 ai atmosferei. Cel mai concentrat este de la 20 la 25.
El filtrează cam două treimi din radiațiile ultraviolete emise de Soare, ceea ce e bine, pentru că nu ne prăjim de vii.Acum scriem de 100 de ori pe tablă: gaura neagră nu are legătură cu gaura din stratul de ozon.

1 comments:

Anonymous said...

visuals & music ptr postul tau:
http://www.youtube.com/watch?v=PZwm9KS-7p8&NR=1

Blog Widget by LinkWithin
toateBlogurile.ro