Cât costă un weekend la Berlin

Monday, March 20, 2017

De mulți ani voiam să ajung la Berlin, pentru istoria lui, auzisem că e un oraș frumos, e într-o țară civilizată, cu multe culturi amestecate.

Anul ăsta am ajuns, în martie, de miercuri până sâmbătă. Am făcut 65.000 de pași în cele trei zile și aș mai face vreo 100.000.

Berlin Checkpoint Charlie

Am zburat cu Ryanair, cu un avion nou, 737-800. Am prins o ofertă cu 9.99 euro pe segment, deci 20 de euro costă zborul dus-întors (comparativ, biletul de tren până la Cluj, doar dus, costă 20 de euro). Zbori doar cu bagaj de mână, dar nici nu-ți trebuie bagaj de cală pentru câteva zile. La costul ăsta nu poți alege locurile, dar nici nu e așa de important pentru un zbor de 2h la dus și 1h40 la întoarcere. Locurile m-au costat 3-4 euro de persoană pe segment. Ryanair are frecvent promoții.




Hotelul a fost găsit tot la ofertă, pe booking.com. Se numește Park Plaza Berlin Kudamm și este în zona Kurfürstendamm. 



Kurfürstenstrasse este considerată a fi un Champs-Élysées al Berlinului. Foarte curată, cu clădiri spectaculoase, cu multe magazine și restaurante.

De aici la Poarta Brandenburg sau la Checkpoint Charlie faci 15 minute cu tot cu mersul până la metrou. Hotelul costă în mod normal de la 70-80 de euro pe noapte. La promoție am luat cu 47 de euro pe noapte (prin comparație, la Vama Veche costă în aprilie 50 de euro pe noapte și nu sunt aceleași condiții).
Rezervarea a fost fără mic-dejun, care costa 9 euro de persoană. La restaurantele din jur micul dejun costă 7-9 euro.
Berea costa 4-5 euro la restaurant. Apa plată 3,5 euro. O supă e 4-6 euro. Un șnițel costă 10-12 euro.
Prânzul pentru două persoane a costat între 20 și 35 de euro. Am mâncat la restaurante tradiționale germane din zone bune.
Pentru un buget mai mic poți lua de mâncare de la supermarket și să mănânci în cameră micul dejun, cum facem noi la schi. Mâncarea de pe stradă costă câțiva euro. Kebab, sandvișuri cu hering, lahmachun și cârnați. Apa plată pentru toată ziua am avut de la magazine Lidl, care sunt peste tot, și costă 0,60-1.00 euro pentru 0,5 litri.

















Transportul de la aeroport în centru costă 42-45 de euro cu taxi sau Uber și durează 30 de minute. Poți merge și cu trenul, care face vreo oră. Pentru 20 de euro am luat Berlin City Tour Card, care asigură gratuit transportul în comun subteran sau de suprafață, pentru 48 de ore, inclusiv trenul de la/spre aeroport. Cu el ai reducere la o serie de muzee.
Sunt 170 de muzee în Berlin și merită văzute cât mai multe. Intrarea este de la 6 la 15 euro. Unele atracții pot fi vizitate gratuit. Joia este intrare gratuită la toate muzeele.
Să-ți iei cel puțin o zi pentru plimbare. Ai multe obiective pe care le vezi de afară, multe parcuri.

Costuri:
40 avion (2 persoane)
100 cazare (doua nopti)
40 transport în comun (2 persoane)
200 mancare  (la restaurant, pentru 7 mese de două persoane, dar poți mânca și mai ieftin)
Am ajuns la 380 de euro TOTAL. Pentru un cuplu!
Mai departe, depinde de tine câte muzee vezi, câte cumpărături faci și câte suveniruri iei.

Plimbarea noastră acolo a costat ceva mai mult pentru că am avut și locuri rezervate în avion, am avut 3 nopți de cazare, am intrat la muzee (am aflat târziu că joia erau gratuite), am făcut ceva cumpărături și am mers cu Uber de la și spre aeroport (eram patru persoane și am împărțit costurile).

Nu e rău pentru un oraș ca Berlin, nu-i așa?












Blog Widget by LinkWithin
toateBlogurile.ro