Mi s-a facut pofta de o supa care sa fie fresh, sanatoasa, naturala, si care sa poata fi mancata rece. Din vitrina cu produse am ales gazpacho. Supa care nu se fierbe si se face la blender, rapid.
Contine paine, usturoi, otet, ulei de masline, rosii, ardei copti, castraveti, sare si piper. Sa purcedem.
Se amesteca bucatile mici a trei felii de paine (eu folosesc integrala) dimpreuna cu un catel de usturoi, 2 linguri de otet de vin si o jumatate de ceasca de apa. Se lasa deoparte.
Nu e momentul de glorie al supei. Arata groaznic in momentul asta. Trecem repede mai departe.
Se pun in blender doi ardei copti (i-am luat de la real, 2 lei) si doi castraveti fara coaja, taiati in bucati si amestecul de paine si usturoi.
Se priveste vartejul pana ajunge o pasta omogena.
Se pune intr-un bol mare. Se baga la blender o jumatate de kg de rosii taiate in sferturi. Se omogenizeaza si se pun peste amestecul de cartofi si ardei.
Se pune in blender si jumatatea a doua din kg de rosii si se adauga treptat doua linguri de ulei de masline. Se pun si astea in bol.
PS: Catelul de usturoi trebuie sa fie mic, altfel se simte destul de tare. La fel, poate fi injumatatita si cantitatea de otet de vin.
PS2: Cu cantitatile astea ies 4 portii zdravene.
0 comments:
Post a Comment