"Cinci cremwursti din piept de pui, va rog."
Si-mi da. Cinci. Din piept de pui, ca asa scrie pe ei.
Incep sa rup eticheta si ma opresc brusc. Am prins, cu coada ochiului, lista de ingrediente:
piept de pui (36,6%), carne de porc(cat la suta?), slanina(cat la suta?), apa, sare, concentrate, si alte minunatii precum polifosfati si antioxidanti. Everything the body needs.
Sa revenim la ingredientele principale. Carne de porc si slanina. Cum ramane cu "DIN piept de pui"? Pai DIN sau CU? Si de ce nu scrie si ponderea porcariilor? Am senzatia ca nu vor sa se vada ca elementele porcului inseamna 65%.
De unde tragem concluzia ca sunt Cremwursti de Porc(PORC, da?) cu niste(o treime) piept de pui. Sper ca nu e pui de porc. Cititi cu atentie eticheta!
As da un mail la ANPC sa le grohai ceva.
.
Cremwursti care nu-s de pui, porcule!
Friday, November 7, 2008
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
6 comments:
taci si mananca hahalero care esti tu... :))
gata, nenea, i-am halit. dar o sa ma interesez de altii care sa fie facuti numai din pui. :)
Puiul nu sta in cremwursti daca nu e invelit in slana de porc.
o zi minunata iti doresc
Lasa-le naibii de mezeluri si mananca o friptura! Daca ai intra intr-o fabrica de mezeluri sa vezi cum si din ce sunt facute n-ai mai manca toata viata ta mezeluri cumparate din magazine.
stiu cam ce se fierbe pana ajunge o pasta care se baga in matz si devine cremwurst.
dar tu stii cum e tratata si carnea care ajunge in magazine? stii ca culoarea pe care o are nu are legatura cu realitatea? si stii ca sunt ninste seringi imense cu 20 de ace, tot imense, care baga tot ce e mai bun in ea? Si anume chimicale gusoase. :)
Si la pate e la fel. Am cautat disperata pate de curcan odata si cand am gasit si am citit eticheta...surpriza. Pateul de curcan continea slanina si carne de porc. Poate ca slanina si carnea de porc erau, de fap, in ficatul curcanului sacrificat pentru pate-ul ala fin, nu? Alta explicatie logica nu vad
Post a Comment