Ghișeul.ro nu are toți biții acasă

Tuesday, April 24, 2012

În weekend am fost prin Clisura Dunării și până la Timișoara.

Pe drum am luat o amendă de circulație, prin munți, unde era limita de 60 km/h și eu aveam 89 km/h. Polițistul mi-s spus că este weekend și că o pot plăti la jumătate până marți.

Azi am văzut că o pot plăti și online prin ghișeul.ro. M-am înșelat.

Prima barieră a constat în datele de logare, pentru că nu aveam așa ceva. Nu scrie nicăieri lângă caseta de logare modalitatea de a le obține. Trebuie să sapi tu și să găsești pe la Întrebări frecvente că poți obține user și parolă doar de la Primărie.

A doua barieră a fost destinația fondurilor. Trebuie să alegi tu dintr-o listă.

S-ar potrivi primele două din drop-down-ul cu amenzi. Că este amendă dar este și din alte localități. Prima opțiune s-ar aplica la orice amendă pentru că este conform dispozițiilor legale.

A treia barieră este alegerea datei când ai primit amenda.

Am ales 21 aprilie. Doar că sistemul e bătut în cap. E prost, e varzao. Nu cunoaște că 21 a fost sâmbătă și că eu o pot plăti jumatate până marți.

Așa că se concentrează, în imensa lui înțelepciune, și-ți dă o alarmă.

Cum să-i spun eu că sunt în chiloți și că nu aș vrea să mă îmbrac și să mă duc prin trafic și să stau la cozi și să dau acolo de o tanti  probabil nepricepută și arogantă (ea ar fi vrut să fie coafeză, nu angajată la ghișeu)?

Cum să-i spun că suntem în mileniul 3[(III)(trei)] și că se numește bun-simț, și se mai numește simplă abilitate de programare să faci un sistem să înțeleagă 48 de ore în zile lucrătoare.

Aș vrea ca firma de doi lei care a făcut situl să scrie de 4 miliarde de ori pe tablă: if, else, then.

Aș vrea ca reprezentanții incompetenți ai statului, cei care au aprobat mizeria, să-și plătească aici chiar și taxa de trecere a Styx-ului. În felul ăsta ar fi blocați pe veci între lumea celor vii și lumea cealaltă (care o fi aia), și ar avea timp să reflecteze la un băiat în chiloți care nu a putut să-și plătească online amenda.

Mulțumesc statului român că-mi ia impozite!

0 comments:

Blog Widget by LinkWithin
toateBlogurile.ro