Am înfrânt poliția în instanță

Tuesday, February 7, 2012

Într-o frumoasă zi de ianuarie 2011 mergeam în parc să alerg. Coborând pe Nerva Traian spre Timpuri Noi am trecut de semafor exact când s-a făcut galben.

Un kilometru mai departe eram la semafor la Șincai. Observ cu privirea periferică o mașină oprită lângă mine, cu toate că era loc pe banda ei să meargă mai în față. Mă uit și văd o mașină de Poliție. Cei doi ocupanți se uitau la mine. Fără sirene, fără girofar, fără minte.

Le fac clasicul semn cu mâna care reprezintă "care-i treaba?". Ei îmi fac semn să dau geamul jos. L-am dat, doar ca să aud cea mai mare gogomănie din lume: cum că am trecut pe roșu la semaforul de la Timpuri Noi. I-am contrazis în mod repetat.

Mi-au zis să trag pe dreapta după ce trec de semafor. Cum i-am simțit că nu sunt prea siguri pe ei le-am zis ca nu ma duc în față și că am treabă la stânga. Ceea ce era adevărat. Culmea, nu au comentat și au zis să trag pe dreapta după ce fac stânga. Culmea, la semaforul ăla nu e voie să faci stânga. Mă rog, poate că ocupanții mașinii de poliție nu se pricepeau prea bine la regulile de circulație.

După ce am oprit pe B-dul Tineretului, a venit un tip îmbrăcat în polițist, mi-a cerut actele și tot spunea că am trecut pe roșu. Spun îmbrăcat în polițist pentru că individul ăla nu putea chiar să fie polițist. Era varzao.

I-am dat actele, mai puțin permisul, pe care nu îl aveam la mine. Uneori uit să-l iau. ;)

S-a mai contrazis cu mine de câteva ori, s-a dus la mașina lui, s-a întors, mi-a dat actele și mi-a urat drum bun. Am plecat și mi-am văzut de viață. Doar că mi-a venit acasă proces verbal prin care mi se spunea să predau permisul în termen de cinci zile pentru că am trecut pe roșu.

Am înjurat și am făcut contestație. Când m-am dus să o depun la Udriște, un băiat blonziu de la ghișeu a tot făcut figuri că ei de fapt au martor pe procesul verbal și-mi flutura o hârtie de la distanță. Mai voia să-i dau eu lui o declarație. I-am explicat că trebuie să uite despre asta pentru că acolo nu este o anchetă penală, ca să fiu eu obligat să-i dau lui declarație.

Cum tot comenta m-am consultat cu avocatul. Salut, Bubu! După care i-am spus blonziului că o să-i trimit prin poștă actele și că o să fie obligat să ia la cunoștință fără nicio declarație. Moment în care polițistul blonziu a rămas un pic descumpănit că nu i-a ieșit manevra. Îmi pare rău că am uitat să-i fac plângere la superiori pentru abuz în serviciu.

Apropo de trimis prin poștă. Dacă faceți o contestație a unui proces-verbal de circulație și alegeți să trimiteți prin poștă certificatul de grefă, va trebui să o faceți printr-un plic deschis. Adică se scrie pe el ce conține, după ce verifică funcționarul de la poștă. Și asta pentru că Poliția poate să spună că a primit un plic de la cel sancționat dar plicul nu conținea nimic. Am auzit că au făcut mizerii de genul ăsta și oamenii au rămas fără permise.

Ieri a fost ultima înfățișare a procesului meu. Ce nu au știut polițiștii? Că eu eram cu un prieten care era în mașina lui. Plecam de la mine și mergeam pe traseul comun până la Șincai. El a trecut pe galben în același timp cu mine și a depus mărturie în sensul ăsta.

Azi-dimineață mi-a dat prietenul-avocat sms și mi-a spus că am câștigat și că procesul-verbal este anulat. Ceea ce este perfect normal.

PS: Parcă îmi pare rău că nu au insistat polițiștii pe ideea că au martor asistent. De-abia așteptam să le fac plângere penală pentru abuz și fals în acte.

0 comments:

Blog Widget by LinkWithin
toateBlogurile.ro