Să dai cu iPhone-ul de pământ, nu altceva!

Wednesday, April 20, 2011



Ești la Londra și dai cu telefonul de pământ. Se crapă tot, dar încă funcționează.

Ce faci?
Mergi la un magazin Apple să vezi ce se poate face. Ajungi la Genius Bar și începi: știți, iphone, căzut, trântit, spart, mai merge, se repară?

Se uită un domn la el și-ți spune că în loc să îl repari, mai bine le dai 140 de pounds și îți dau unul nou. Bun deal! Dar stai și te gândești că poate în țară obții unul și mai bun.

Pui degetele pe crăpăturile telefonului și suni la Vodafone. Din nou: știți, iphone, căzut, trântit, spart, mai merge, se repară, se schimbă, cu ce bani? Vocea de la Vodafone strigă printre crăpăturile telefonului "dă-le banii, ia telefonul și fugi, aici nu obții așa ceva".

Se duce omul nostru, se programează, ia un număr, stă la coadă, ajunge la individul care urma să îi ia banii și să îi dea un telefon nou. Îi explică ce s-a întâmplat, tipul se uită la IMEI și exclamă "dar e nou, îl aveți doar de două luni". Proprietarul confirmă și se scotocește prin buzunare după bani.

Acum intervine șocul. Nesimțitul de la Genius Bar îi spune că e și mai bine să-i dea un telefon nou GRATIS. Dar te roagă să fii mai atent.

După ce s-a ținut de scaun să nu cadă și de gură să nu i-o rupă zâmbetul jokerian, a dat din cap de multe ori. Adică DA!

Și asta înseamnă să trăiești într-o oarecare civilizație. Unde nu ești suspectat că îți spargi telefonul intenționat ca să-l schimbi doar pentru că l-ai zgâriat un pic pe spate.

E clar că la noi nu ar putea exista un asemenea sistem. Instantaneu ar înflori afacerile unor băieți de colțul străzii.

Mă uitam la prețul biletului low-cost spre Londra. În aprile este 541 de lei dus-întors. În decembrie - 226 de lei. Deja am un feeling că o să se facă o filieră de baieti care le cumpără cu multe luni înainte ca să se poată duce să-ți schimbe telefonul pe gratis. Tu le plătești drumul, două sanvișuri și o atenție, ei se bucură de plimbare.

Are cineva un iPhone spart?

0 comments:

Blog Widget by LinkWithin
toateBlogurile.ro