Polul Nord magnetic se muta

Sunday, January 9, 2011





















Panica-n ciuperci!
Pe siturile romanesti de stiri apare una "ingrijoratoare" - s-a inchis un aeroport din Tampa, Florida, din cauza deplasarii Polului Nord magnetic.
Stirea este editata folosind expresii grave gen:
- "... pentru ca polul se deplaseaza spre Rusia" - asta ca sa sune a conflict, a amenintare
- "... consecinte ingrijoratoare..." - de parca ar avea ei habar ce consecinte ar putea avea o inversare a polilor, ca ultima, petrecuta acum 780.000 de ani
- "... campul magnetic devine zero in timpul inversarii." - asta ca sa panicam lumea care nu face diferenta intre camp magnetic si gravitatie - oare o sa zburam?

Daca ne uitam pe siturile serioase de stiri, de afara, vedem ca aeroportul din Tampa, Florida, a inchis saptamana trecuta una dintre piste. Saptamana asta a venit randul alteia sa fie inchise. Intre timp traficul are loc pe cealalta. Deci nu s-a inchis un aeroport.

De ce au fost inchise? Pentru a redesena semnalizarile! E adevarat ca treaba asta are legatura cu deplasarea nordului magnetic, dar asta nu s-a petrecut peste noapte. Pur si simplu a venit momentul sa faca ajustari pentru ca orientarea se face dupa polul magnetic. Cei din Tampa for sa fie primii foarte exacti.

Care este ingrijorarea siturilor serioase? Ca o sa fie mai multa galagie pentru rezidentii din jurul pistei functionale.
Asta in timp ce la noi se anunta ceva "ingrijorator". Oare o fi Sfarsitul Lumii?

Sa va fie rusine, ba, stiristilor, ca altfel nu stiu cum sa va mai spun!

0 comments:

Blog Widget by LinkWithin
toateBlogurile.ro