Politia mai si derapeaza

Friday, January 7, 2011

Se facea ca era noapte si ca ieseam de la biliard. La dorinta pofticiosului prieten cu care eram, am facut stanga pe Splaiul Independentei, sa mergem la o trattoria pentru a se consuma pizza.


Ei bine, aici, pe Splaiul Independentei, s-a intamplat un lucru oribil. Strada era acoperita de o pojghita de zapada/gheata. Aceeasi strada era pustie. Si larga. M-am uitat inainte, nu venea nimeni. M-am uitat in oglinda, era o masina foarte departe.
Deodata, mare atentie, masina a inceput sa derapeze stanga-dreapta. De vreo cateva ori ori. Eu n-am nicio legatura. Ea a derapat de capul ei. Cred ca a vrut sa vada daca isi face ESP-ul treaba. Un fel de self test.

Sa revenim. Dupa ce masina (singura!) a facut acele manevre, extrem de periculoase si pe care nu le recomand niciunei alte masini, ghiciti ce am vazut in oglinda retrovizoare! Girofaruri! A naibii, masina aia mica din departare era chiar masina aia alba cu girofaruri. Am tras pe dreapta, civilizat, sa o las sa treaca. Ca doar ce treaba avea cu mine? Daca tot am tras pe dreapta s-a oprit si ea. Imediat a aparut la geam un domn reflectorizant. M-am si speriat. Si asta pentru ca eu sunt emotiv, sensibil. Am senzatia ca nici nu s-a prezentat. Pai e frumos asa? Traim in jungla?

Mi-a cerut actele. Evident ca i le-am dat. Ma simteam neprihanit. El incepe sa vorbeasca foarte revoltat si sa spuna ceva de retinerea permisului pentru doua luni. L-am intrebat pentru ce motiv. Mi-a raspuns ca nu se fac de-astea pe strada. Am iesit din masina si i-am explicat ca masina a derapat pentru ca este zapada pe strada. A iesit si prietenul din dreapta. Le-a spus ca este avocatul meu si ca poate confirma conditiile in care se afla carosabilul. Si de aici o intreaga tarasenie in care politistii s-au simtit iritati si in care eu am inceput sa fac poze. Masinii de politie si strazii. Asta ca sa se vada conditiile.

































Se poate observa cu usurinta zapada de pe partea carosabila. Unul dintre oamenii reflectorizanti a inceput sa-mi faca si el poze, spunand ca si el poate. Si l-am intrebat la ce-or sa-i foloseasca. Nu a avut un raspuns.

Dupa o vreme m-au avertizat verbal, mi-au spus sa nu mai fac asa pe strada si mi-au dat actele. Nu am mai stat sa le explic din nou ca masina a derapat si mi-am vazut de drum. Asta ca sa vedeti ce se poate intampla daca firma de deszapezire nu-si face treaba.

Trebuie totusi sa admit ca politistii au dreptate. Nu se fac asemenea manevre pe strada. Nici daca este pustie. Se pot intampla minunatii neplacute.
Kids, don't try this in traffic!

0 comments:

Blog Widget by LinkWithin
toateBlogurile.ro