Tara lu' Garcea de Sarbatori

Tuesday, December 21, 2010


Din sumar: Ponta + Aniston + Pitt = LOVE, Concertul Elton Geoana, O zi din viata lui Traian Basescu, Afara cu porcii din tara, Moculescu: locul Madalinei Manole e la TVR, E groasa Bianco!, Vintu cu inima-n chiloti, Vedete in piele de porc, Cainele si iguana, Telefonu' lu' Garcea, Scrisori de la cititori, Piticul din Ghioroc se crede Emil Boc, Ceausestii sunt inca morti, El a castigat concursul de manele, Romanii dau la UE

Inceputurile Revolutiei

Friday, December 17, 2010

Acum 21 de ani aveam un plan. In vacanta de iarna sa merg la veri, la Ploiesti. De-abia asteptam. Nu mai tin minte exact daca luasem sau nu vacanta, tot ce stiu este ca il bateam pe tata la cap: merg, nu-i asa ca merg, dar cand merg, merg, nu? Daca, la inceputul lunii treaba era clara, am simtit ca tatal meu devine din ce in ce mai evaziv in raspunsuri.


Intr-o zi am pus piciorul in prag si am pus intrebari concrete. Mi s-a spus ca cel mai probabil nu o sa ajung la veri. Am simtit ca imi pica cerul in cap. Din nou am pus intrebari concrete. Dupa o serie mai lunga de respunsuri evazive mi-a spus: diseara o sa-ti explic de ce. Am fost in priza pana seara, cand am intrat intr-o camera, tata a inchis usa si a tras radio-ul mai aproape de pat. Ne-am asezat si i-a dat drumul: acum o sa auzi de ce nu te poti duce. Deodata am auzit ceva ce nu mai auzisem niciodata la un asemenea nivel. Oameni care il ponegreau pe Ceausescu si care spuneau ca ei sunt in strainatate. Era Europa Libera. Imediat a fost pusa o inregistrare din Timisoara.

Am inghetat, dar am inteles de ce nu era cazul sa plec. Evident ca am pus milioane de intrebari. La multe dintre ele mi s-a raspuns. Din momentul asta incolo vedeam altfel lucrurile. Observam in jurul meu comportament schimbat si agitatie. Stiam despre ce vorbesc cei mari, chiar daca se chinuiau sa codeze.

Va urma.

Timisoara

Thursday, December 16, 2010
Aveam 12 ani si am trait intens evenimentele. In zilele urmatoare o sa scriu din memorie ce se petrecea si cum am perceput totul.

T-mobile flash mob

Wednesday, December 15, 2010

Asa da! Cam asa se face un flash mob.

Am simtit zambetul tamp de pe fata mea in timp ce ma uitam.

Avanpremiera Tara lu' Garcea nr. 3

Tuesday, December 14, 2010


Ieri in tipografie, maine in toata tara!

MIC.ROmobilul mi-a salvat viata

Friday, December 10, 2010

Ieri eram pe un trotuar. Insetat. Nu vedeam o iesire imediata din situatie pentru ca stiam ca nu sunt magazine pe segmentul ala de strada.

Simteam cum gatul mi se usuca si devine abraziv. Smirghel. Inghiteam tot mai greu. Limba era o soseta flausata plina cu pietricele. Pielea imi era uscata ca o hartie creponata si incepea sa se exfolieze. Incheieturile-mi devenisera zgomotoase, ca doua pietre ponce frecate intre ele. Sangele se ingrosase si nu mai curgea prin artere. Mai degraba se rostogolea, cu un zgomot de cauciuc.
Ochii, uscati, nu mi se mai miscau in cap. Vedeam doar inainte. Incepusem sa am halucinatii. Vedeam valuri de apa care ma lovesc in plin. Vedeam tipe semi-goale si semi-salbatice care-mi turnau pe gat fresh-uri de fructe. Vedeam in calea mea un microbuz plin cu sticle de apa la temperatura camerei. Mi-am zis ca trebuie sa fie Microbuzul Morgana. O fantasma. Un strigoi care isi rade de mine.
Mi-am departat pleoapele cu degetele si m-am uitat mai bine. M... I... C.RO.
Ape, beri si fructe la o lungime de brat. Le-am atins, sa fiu sigur ca sunt reale. Am atins si doua portocale mari. Mi-au dat o palma si au plecat in zgomot de tocuri cui. Mintea-mi joaca feste.
Am luat o sticla de apa si am baut-o pe loc. Am simtit cum tropaie viata prin mine.

Sa-ti dea dumnezeu sanatate si maica domnului, Dinu Patriciu!

Google Street View ma spioneaza

Thursday, December 9, 2010


Ma simt violat. Daca eram in masina si ma scobeam in nas? Cum il mai scoteam in lume?


Tara lu' Garcea - numarul doi

Tuesday, December 7, 2010Din sumar:Blog Widget by LinkWithin
toateBlogurile.ro