Patriarhul Daniel prim-ministru

Tuesday, November 2, 2010

S-a trezit un senator, Liviu Campanu, sa-l propuna pe patriarhul Daniel ca premier. Cica pentru ca are calitati manageriale. Tampenie mai mare ca asta nu am mai auzit de ceva vreme. Asta intr-o tara in care auzi aproape numai tampenii in fiecare zi.

Deci el ar fi premierul Romaniei.























Daca tot am dat ora inapoi, o sa dam si calendarul, cu ocazia asta. Il dam inapoi cu cateva mii de ani. Ca atunci cand tot felul de gigei (care pretindeau ca ei detin legatura cu divinitatea) se imbracau in aur si argint (ca niste umili propovaduitori) si stateau de-a dreapta faraonilor, regilor si imparatilor si le erau sfatuitori apropiati. In tara se facea voia domnului.

L-as intreba pe Campanu daca a auzit de cateva lucruri marunte facute in numele religiei ca politica oficiala:
- vanatoarea de vrajitoare - politie religioasa care taia urechile, dadea gauri in limba cu fierul inrosit, biciuia, decapita si ardea pe rug. Asta doar la auzul cuvantului vrajtoare.
- inchizitia - care, timp de sute de ani, a torturat si omorat "eretici". Daca nu ii era cineva simpatic il tortura si executa. Evident ca i se confisca averea. Deh, ei sunt oamenii sfinti.
- cam sase milioane de oameni omorati doar pentru ca erau evrei
- cruciadele - cand papa a spus ca toti care se inroleaza in armata vor fi iertati de orice pacat. Adica furati, omorati, violati, faceti ce vreti, domnul o sa va ierte pentru ca misiunea voastra e sfanta.
- sacrificiile umane pentru a imbuna zeitatile (oameni ingropati de vii la temeliile cetatilor,
milioane de oameni strangulati in India pana in anii 1800, zeci de mii de oameni omorati de azteci, alte milioane sacrificati in toate felurile posibile samd)

Ma opresc aici cu enumerarea pentru ca mi-ar lua vreo doua zile.
Sper ca senatorul se gandeste si la interzicerea dracuitului, sexului inainte de casatorie, taierii parului si a barbii, injuraturilor samd.

Mi-as dori sa lasam mentalitatea de Ev Mediu in urma, acolo unde este locul lui.

0 comments:

Blog Widget by LinkWithin
toateBlogurile.ro