De ce nu dau doi bani pe horoscop

Friday, November 12, 2010


















Mai devreme am ajuns pe Pro TV unde era Neti Sandu cu horoscopul. Chiar spunea Varsator - Azi este posibil sa plecati pe undeva, sa faceti o iesire.

Cat de vizionar trebuie sa fii ca sa prezici ca vinerea este posibil ca un om sa plece pe undeva? Evident ca vinerea este posibil ca toti oamenii sa plece undeva, vine weekendul. Ii si vad pe bolovanii creduli, care si-au programat plecarea asta de 3 saptamani, cum sunt exaltati de previziunile horoscopului: Iar m-au nimerit astia!

Dupa cum spuneam intr-un post anterior, legat de alfabetizarea stiintifica a romanilor, 22% cred ca horoscopul este foarte stiintific. Este rata cea mai mare din Europa.

Hai sa vedem cat de precis este. Intru pe primele cateva situri de pe google la cautarea horoscop. Ar trebui sa fie cele mai tari.

eastrolog.ro
Imaginatia va ajuta sa rezolvati rapid problemele de serviciu. Sefii isi pun mari sperante in dumneavoastra. Dupa-amiaza, mergeti intr-o vizita la prieteni si planificati o scurta calatorie.
Va recomandam sa tineti cont si de parerile partenerului de viata.

acvaria.com
Esti multumit de ritmul alert in care evolueaza planurile tale, totusi nu te lasa influentat de colegii tai mai grabiti din fire care vor sa te determine sa sari peste unele aspecte. Daca te lasi pacalit de graba pe care ti-o inspira ceilalti, vei descoperi mai apoi ca ai uitat ceva pe parcurs si trebuie sa te intorci inapoi pentru ele. Iti place viteza, adori sa ajungi repede la rezultate, dar e mai bine sa urmezi pasii corecti, fara sa sari peste etapele intermediare care, pe moment, ti se pare ca sunt pierdere de timp.

Horoscop.ro
Daca va trebui sa te ocupi de afaceri in ceea ce priveste probleme de administrare, deleaga sarcinile sau amanale pentru alta zi. Posibile tensiuni la serviciu pentru ca esti intr-o dispozitie nu foarte buna care poate genera un conflict cu un coleg. Ceea ce ai nevoie gasesti in relatia sentimentala. Echilibru si armonia din cuplu te ajuta sa te revigorezi catre sfarsitul zilei.

Divahair.ro (sic!)
Pentru ca lucrurile iti merg destul de bine, ai dorinta de a te ocupa de sectorul financiar. In consecinta, alegi sa iti duci ziua cat mai simplu, facand calcule si fel si fel de planuri pentru viitor. Evita doar sa devii total nerealist, risti sa faci impresie proasta...

Horoscop.rol.ro
Simti ca persoana iubita nu este langa tine si te poti certa chiar si cu rudele tale. Pastreaza-ti calmul pentru ca nu este bine ales acest moment pentru a lua decizii pripite.

Horoscop.acasa.ro
Unele dificultati familiale sunt greu de rezolvat pe moment. Fiecare se mentine pe pozitie si, prin urmare, discutiile nu aduc rezultatele scontate. Da dovada de toleranta si de rabdare si, in timp, situatia se va ameliora. In dragoste visezi la persoana ideala, insa te confrunti apoi cu o realitate nesatisfacatoare. Este bine sa fii mai deschis si sa inveti sa-i accepti pe oameni cu calitatile si defectele lor.

Zodii.ro
Ti se pare ca parintii cer cam multe de la tine, dar nici nu este cazul sa iti exprimi nemultumirile. O calatorie pe care o vei face astazi iti va permite sa imbini placutul cu utilul. O cunostinta iti va da niste informatii ce se vor dovedi deosebit de interesante. Nu te grabi sa le folosesti, mai ales ca ai si asa destul de multe activitati pe ordinea de zi.

Horoscoptv.ro
Libertate de expresie, nonsalanta in gesturi, mesaje inedite, originale si foarte indraznete pe care le transmiteti, o stare de spirit extraordinar de buna, poate pentru ca va simtiti iubiti si agreati de prieteni, de public. Poate pentru ca participati la un eveniment care va da posibilitatea sa va rostiti credintele. Cert este ca sunteti ascultati. Mesajul vostru surprinde, dar nu displace. Puteti merge la un eveniment la care participa multa lume.

Myhoroscop.ro
Indrepatarea catre un domeniu nefamiliar, mai putin cautat, ar putea fi exact ceea ce mintea, trupul si sufletul necesita in aceasta saptamana. Apar oportunitati de relaxare si zabovire pentru o vreme. Daca viata ta a fost foarte stresanta in ultimul timp, atunci poate a venit timpul sa faci niste chestii noi, creative. Vei primi apreciere pentru munca depusa si ai putea fi incurajat sa mergi inainte cu niste proiecte de viitor. Pana diseara, vei avea niste patrunderi noi, lucide in unele din planurile personale.

Ceea ce era de demonstrat:
- ba e bine la serviciu si ma apreciaza sefii, ba e rau
- in cuplu este armonie sau simt tensiunea din el
- la serviciu ma ajuta imaginatia sau e mai bine sa deleg ce trebuie sa fac
- ba am persoana potrivita langa mine, ba ma confrunt cu o realitate nesatisfacatoare

Am observat si ca unele situri copiaza litera cu litera alte situri. Nu le iau in seama. Copy/paste nu inseamna predictie. Am vazut si un horoscop pe an: Veti putea obtine un post bun, veti fi admisi la facultate, va puteti casatori, va puteti cumpara casa, masina.
Pe sistemul hai sa le enumeram pe toate ca sa pice macar una.

Apropo. Nu am o relatie stabila. Nu am serviciu in acceptiunea clasica. Nu am sefi. Nu am programat nicio iesire din oras zilele astea. Si, surpriza, de data asta chiar nu am un program incarcat pentru weekend.

Cum sa crezi in asemenea predictii? Pardon, in asemenea PROSTII.

1 comments:

dezmatz said...

ai uitat de Urania, nici macar o pomenire ...

Blog Widget by LinkWithin
toateBlogurile.ro