Care te dai vegan?

Wednesday, November 17, 2010




















Se raspandeste veganismul. Adica niste lume care nu vrea sa aiba vreo legatura cu produsele animale. Treaba asta se refera nu numai la mancare, ci si la imbracaminte, obiecte de uz casnic samd. Motivele variaza. Unii vor sa protejeze mediul, altii vor bunastarea animalelor, altii din considerente religioase si altii vor sa fie mai sanatosi (cica).

Eu am dovada ca nu e asa de simplu sa fii vegan. Mai exact e aproape imposibil. Iata cam cate se fac dintr-o vaca.

Oase: zahar rafinat, carbune, ingrasamant, sticla.

Par: filtre de aer, perii, pasla, izolatii, tencuieli, textile.

Piele: gelatina, arome, smirghel, gips carton, tapet, adezivi, medicamente, bomboane.

Grasime: guma de mestecat, lumanari, detergenti, balsam de rufe, deodeorante, crema de ras, parfumuri, mancare pentru animale, cosmetice, creme si lotiuni, creioane colorate, vopseluri, uleiuri, biodiesel, mase plastice, ciment, ceramica, creta, explozivi, artificii, chibrituri, ingrasaminte, antigel, izolatii, linoleum, cauciuc, textile, medicamente.

Balegar: ingrasaminte, azot, fosfor.

Lapte: adezivi, mase plastice, cosmetice, medicamente.

Organe interne: corzi pentru instrumente muzicale, racordaje pentru rachete de tenis, hormoni, enzime, vitamine, materiale medicale.

Copite/coarne: adezivi, mase plastice, mancare pentru animale, filme foto, sampon si balsam, smirghel, placaj, tapet.

Sange: paste, amestecuri pentru prajituri, vopseluri si cerneluri, adezivi, minerale, medicamente, materiale de laborator.

Creier: crema anti-imbatranire, medicamente.

In concluzie, n-o sa-l cred pe ala care zice e vegan. Doar daca are o casa (si in casa) numai lemn si din piatra. Dar daca in lemnul ala sunt si niste cari?

Mai jos aveti umor vegan.



















2 comments:

Anonymous said...

Daca vrei, se poate, orice se poate!

Anonymous said...

Cam asta e nivelul de involutie prietene.
Daca te deranjeaza doar faptul ca vegetarianismul(dupa cum spui tu) e asa o "moda" ;da. sunt perfect de acord.de criticat.dar cu argumente.
Cu siguranta daca animalele nu ar mai fi ucise , pe langa faptul ca am murii cu totii de foame("pentru ca omul este carnivor"-de aici si isteria pentru carne) nu am mai avea cu ce sa ne imbracam ,spalam construim case ,pastilam s.a.m.d.
Oamenii ar trebuii invatati de la scoala ca Omul poate traii si fara carnea sau pielea vacii , dar de.. la noi ajunge mai tarziu informatia.
Poate ca ar trebuii sa analizezi si sa intelegi mai clar ce se intampla cu vegetarianismul.Si dupa sa postezi asa ceva.
Iti recomand documentarul "Earthlings" si http://evana.org/
Si apropo "niste lume" sunt milioane bune in toata lumea.Din pacate pentru tine ,nu toti sunt vegetarieni din motivele pe care le ai specificat tu .E ceva mai complex de atat.

Blog Widget by LinkWithin
toateBlogurile.ro