anim'est n-a fost in Patria lui

Thursday, October 21, 2010


















Las deoparte festivalul. Am fost la cateva filme si la o serie de scurtmetraje. A fost bine.

Una dintre locatii, in schimb, nu a fost bine deloc. Cinematograful Patria.
Scaunele sunt neschimbate de ceva vreme. Niste pisici mieunau intr-o fanta din peretele de pe partea dreapta. Cineva a dat alarma, ca sunt blocate acolo. I s-a spus ca nu sunt blocate, acolo stau ele. Deci e ok. ce-are daca miauna niste pisici in timpul filmelor?

La intrare era o cocoana plictisita langa un telefon vechi. De-abia-si misca si ochii. M-am uitat la ceas. In ce an suntem?

Mai incolo au pus o masina de popcorn si una cu nachos. Plus vreo doua frigidere cu bere, suc si apa. Sa fie si ei in rand cu lumea. Ma rog, e un inceput.
Ce nu au inceput ei se refera la OAMENI. Erau doua femei acolo, la popcorn si bauturi, de nu-ti venea sa crezi. Exact genul de vanzatoare comunista. Nu ii place ce face, isi uraste viata si pe cei care o tot deranjeaza. Clientii, mai exact. Prima data cand am luat contact cu ele aveau o discutie personala intensa si se uitau numai una la cealalta. A trebuit sa spun de vreo doua ori buna ziua pentru a fi bagat in seama. Pe tot parcursul servirii mele cu diverse, ele si-au continuat convorbirea privata. In gura mare.

Apogeul a fost intr-o dupa-amiaza, pe la sase. Am iesit de la un film si pe hol putea a mancare. A popota. I-am auzit pe unii din fata spunand uita-te si la nesimtitele astea. Cele doua femei nu mai erau dupa tejgheaua lor, erau pe fotoliile destinate clientilor si mancau ce-si insirasera pe toata masa. Friptura de porc la cuptor, cartofi si niste legume. Evident ca aveau o discutie aprinsa. O barfa. Mi s-a parut ca n-am iesit de la film. Am sperat ca n-am iesit de la film si toata faza asta era ideea unui scenarist dement care se chinuia sa-si inchipuie cum ar fi intr-un cinematograf penibil. Am vrut sa scot aparatul si sa le fac o poza dar m-am temut ca o sa le dau cu el in cap.

Imi doresc sa nu mai ajung niciodata la cinematograful Patria.

0 comments:

Blog Widget by LinkWithin
toateBlogurile.ro