Block. Ken Block. Tare. Foarte tare!

Thursday, September 23, 2010

Acum ceva vreme am auzit prima data de Gymkhana, prin intermediul lui Ken Block.





Gymkhana este un gen de motorsport practicat in Canada, Japonia, State, Marea Britanie, Scandinavia si Africa de Sud. E un traseu plin de obstacole formate din cauciucuri, butoaie, conuri. Soferul trebuie sa manevreze masina printre ele folosind o serie de manevre spectaculoase: intoarceri de 180 de grade, intoarceri de 360 de grade, mers cu spatele in viteza, parcare din viteza, opturi, drifting samd. Toate astea intr-o limita de timp. Traseul trebuie memorat, parcurs de mai multe ori inainte de concurs, chiar si cu spatele. Se folosesc mult frana de mana si franarea cu piciorul stang.


Gymkhana two



Ken Block este un sportiv. Polisportiv. A participat la concursuri de skateboard, snowboard, motocross si raliu. Cel mai tare este la raliu.
A inceput sa alerge in 2005 pe Subaru Impreza WRX STi si a luat premiul Debutantul Anului. Anul urmator a luat bronzul in concursul X Games si a iesit pe locul doi in Campionatul American de Raliu. In 2007 a luat argint in X Games si bronz in Campionat. La sfarsitul anului avea 19 podiumuri si 8 victorii. In 2008 a luat aur in New York Rally, bronz in X Games si argint in Campionatul National de Raliu. La una dintre curse a terminat cu mai mult de un minut inaintea celui de pe locul doi.
In 2010 a schimbat masina. A trecut de la Subaru WRX STi la Monster/Ford Fiesta 2011. A castigat raliul 100 Acre Wood a cincea oara consecutiv, detinand recordul. Este antrenat de fostul pilot de fabrica Ford, Markko Martin.









































Micutul Ford Fiesta are 650 de cai putere si 660 Nm cuplu la roata. Atinge suta in 2 secunde. O mizerie.


Gymkhana three






Aici las un loc pentru Gymkhana four. O sa fie facut de mine.

0 comments:

Blog Widget by LinkWithin
toateBlogurile.ro