Apropo de West Nile

Wednesday, September 15, 2010

M-am contrazis cu cineva pe tema: plasa la geam sau aparat de bagat in priza? Eu sutineam ca prefer plasa, si asta pentru ca nu vreau sa inhalez substantele chimice emise de aparatele electrice. Persoana tot insista ca este ok, ca sunt facute doar din plante, fara chimicale. Evident ca nu m-a convins.


Am mers la Mega si m-am uitat cu ochii pe pachet. Primul mi-a picat in mana Raid Night & Day. Ce sa vezi? Contine Transfluthrin si este foarte periculos pentru medii acvatice, plante, animale de companie. Nu trebuie atins, gustat, mirosit. Ciudat, cum de nu este periculos si pentru om?



















L-am cautat si pe ala care se da mare ca e din plante. Sa dovedesc si cu el. Sa-l fac de ras. L-am gasit: Baygon Genius Protector. Se vad chiar si floricele naturale pe el.



















Cand colo, contine Transfluthrin. Am crezut ca am luat din nou Raid, fara sa-mi dau seama. Erau aceleasi avertizari. Doar sunt facute amandoua de Johnson.



















Concluzie.
Daca folositi un aparat electric de indepartare a insectelor, trebuie sa stiti.
- este foarte toxic pentru organismele acvatice, poate provoca efecte pe termen lung (trebuie sa ascund acvariul sau sa-l duc in alta parte, poate pe holul blocului)
- nu trebuie lasat la indemana copiilor (si asta ca sa nu il scoata din priza si sa nu mai fiti protejati, nu ca le-ar face rau. Deci trebuie eliminati si copii din schema. In ce priza sa-l bagi sa nu fie la indemana lor?)
- la contactul cu pielea, trebuie spalat cu multa apa (ca sa nu mirositi a floricele, nu pentru ca ar fi toxic. Deci folositi manusi cand il manevrati.)
- in caz de inghitire, se provoaca voma (ca doar nu sunteti animale sa mancati floricele proaspete)
- (asta m-a terminat) A NU SE FOLOSI IN SPATII INCHISE (adica trebuie sa stai cu geamul deschis tot timpul, sa mai intre niste noxe de afara, sa nu te crezi pe o pajiste, de la atata natura pura emanata de aparat)
- indepartati sau acoperiti acvariile, vase cu plante si custile cu animale (ca sa nu devina dependente de flori)
- inchideti filtrul de aer al acvariului (sa nu creada pestii ca au evoluat si sunt pe uscat)
- depozitati departe de alimente, bauturi si hrana alimentelor de casa (ma gandesc ca daca trebuie inchis filtrul acvariului, nici nu trebuie sa ai vreun cos cu fructe sau vreun pahar cu apa pe masa)


Practic trebuie sa-ti schimbi stilul de viata, sa-ti remodelezi casa si sa stai in apnee, pentru ca nicio fiinta vie nu ar trebui sa stea in camera in care este bagat in priza un astfel de binefacator.

Ce bine ca scapi de West Nile! Otravire placuta!
Johnson. A family company.

0 comments:

Blog Widget by LinkWithin
toateBlogurile.ro