I have created: guacamole

Sunday, June 20, 2010

In ultima vreme sunt fan orice se intinde pe painea prajita. Sa nu exagerez, nu chiar orice. Prefer sa fie fara grasimi, fara prajeli si fara chimicale. M-ati intrebat mai multi cand mai pun pe net ce am mai gatit. Acum este unul dintre momentele alea.

Guacamole este un aperitiv foarte versatil facut din avocado. De ce versatil? Pentru ca, dupa ce faci partea de baza, poti sa brodezi in multe feluri. Adica sa adaugi carne sau legume, in orice combinatie posibila. De gustibus.

Avocado este si foarte sanatos: reduce colesterolul si trigliceridele si mareste HDL (colesterolul bun). Face bine pielii si parului.

Pentru guacamole, avocado trebuie sa fie copt. Peste 90% din ce se gaseste la noi in magazine este crud. Tare. Si verde deschis. Si oamenii il mananca asa. :))
Cum arata unul copt? Este MOALE. Iti intra degetul prin el daca apesi mai tare. Ideea e sa simti ca se lasa daca apesi incet. Este verde inchis spre negru.
Nu trebuie sa aiba zone lasate. Inseamna ca e trecut.

Un avocado copt se poate pasa cu furculita si se poate intinde pe paine. De-aia i se mai spune si butter pear.


Eu am folosit un avocado si mi-a iesit sa pun pe vreo 7-8 felii de paine toast. Nu imi place sa stea in frigider cu zilele.



















Se paseaza cu furculita.



















Se adauga zeama de la o jumatate de lamaie. Aici e si dupa gust. Se pune si o jumatate de ceapa tocata. Si o lingura de ulei de masline dimpreuna cu un praf de sare.




















Am ales varianta simpla cu rosii. Am tocat o rosie.




















Imi place sa o fac aproape pasta ca sa nu cada bucati mari de pe felie cand musti.



















Am pus-o peste si am amestecat.



















Gata!



















Nu insitati ca nu mai este!

Blog Widget by LinkWithin
toateBlogurile.ro