Ce-am retinut din weekend

Monday, May 31, 2010

Am fost din nou la Oradea.
1450 de km si 100 de litri de motorina mai tarziu eram acasa.


Am retinut ca pe pietonalul din Oradea nu poti sa mergi cu motocicleta fara sa ti se intample nimic. Adica asa cum se intampla pe pietonalul din Bucuresti. Il stiti. Centrul vechi. Smardan, Selari, Lipscani, Franceza, Sfantul Dumitru. Toate stradutele astea aproape cochete si pline de terase. Printre care trec zeci de motociclete cu tobele sparte. I-as da casca-n casca pe toti.
La Oradea l-au oprit politistii pe asta care a indraznit. L-au legitimat, au chemat politita rutiera si l-au amendat. La noi o fi greu sa umble niste politisti pe strazile astea? Se pare ca da. Cat de nesimtit sa fii sa treci cu motorul la 1 metru de 20 de terase situate pe un PIETONAL?

Am mai retinut ca trebuie sa alegi cu atentie hotelul din Felix. Cine se astepta ca pe soseaua aia trec pe zi 400.000 de tiruri hodorogite? Aveam instinctul de a-mi trage picioarele sa nu treaca peste degetele mele. Am incercat, dupa o zi de spa, sa dormim dupa-amiaza. Am trecut prin mai multe stari: mai intai ne-am pus patura-n cap. Dupa aia ne-am enervat. Dupa care am ras o jumatate de ora. Dupa care am blestemat momentele in care ne-am uitat dopurile de urechi acasa. Ne-am oprit in prima farmacie si am reparat greseala. Am dormit ca in coma dupa asta.

Mai tin minte ca sushi a fost la fel de bun la Cluj. Mai tin minte ca am ajuns in oras dupa o furtuna grozava. Bolovani de pe deal adusi pe bulevarde si copaci enormi cazuti peste strazi si peste casele de peste strazi.

Imi aduc aminte ca trebuie sa stii sa conduci masina si sa nu fii figurant dupa aia pentru ca esti penalizat. Mai exact era o coloana de masini in fata mea. Coloana care mergea foarte incet. Ai senzatia uneori ca soferii sunt lobotomizati. Si am intrat in depasire. Tocmai atunci a vrut si ultimul din coloana sa depaseasca. Si s-a bagat barbat. Am tras de volan pana spre acostament si am apasat pe claxon. Ca daca boul nu se uita in oglinzi, poate ma aude ca-s acolo si sunt gata sa mor. Se trage intr-un final la loc. Am trecut pe langa el cu injuraturile de rigoare. Erau doi blambeci care se uitau oarecum superior la noi si cred ca nu intelegeau ce avem. Si, cum se uitau ei la noi, au intrat in masina din fata. Nimic spectaculos. Tamponare. Am ras un sfert de ora. Astia da conducatori auto si smecheri.

Am retinut si ca am mers tare. Pe un site de trasee turistice cu masina se spune ca faci 8 ore de la Oradea la Bucuresti. Eu am facut 8:30 cu 1 ora pauza de sushi in Cluj si cu inca vreo cateva pauze pe la benzinarii. Deci vreo 7 ore de condus. Si asta in conditiile in care am mers tare. Mai exact nu m-a depasit nimeni. Nu am mers aberant. Constant, nu am dormit pe mine, nu am mers in coloane cu 60-80 la ora in afara localitatii, nu m-am panicat sa merg cu 20-30 la ora pe serpentine samd. Sunt convins ca oamenii care cica merg normal fac bine peste alea 8 ore estimate de situri. Apropo de traseu. Iar au fost trei mii de radare. Ingrozitor. I-am salutat pe toti cand treceam pe langa ei.

Imi amintesc si de petrecerea burlacilor. Casa de piatra, Radu! :)

0 comments:

Blog Widget by LinkWithin
toateBlogurile.ro