Analiza junk mail-ului real

Friday, May 21, 2010

Tot primesc mizerii in cutia postala. Nu intelegeam acum 10-15 ani, cand vedeam in filme, cum adica primesti 5 scrisori si arunci 4 pentru ca numai una te interseaza. De niste ani incoace am avem parte de filme de-astea cu varf si indesat.


Primesc clasicele mizerii in plicuri albe de la camatarii Provident. Deja stiu. Plic alb, fara date pe el -> gunoi.

Nenumarate vand, inchiriez, agentie, proprietar, in acest bloc. Fata, spate si etaj -100 eur.

Comenzi la domiciliu. Pizza, paste, mancare traditionala, chinezeasca, japoneza, ungureasca, tiganeasca, azera, arctica si spatiala. Sunt in cutia postala. Unele dintre ele au scapat de acolo, s-au tarat pe scari in sus, si s-au adaptat: le-a crescut o gaura cu care sa poata sa mi se agate de clanta. Parca le aud si acum cum plang in galeata de gunoi. Plang de sare cerneala de pe ele. Nu sunt clientul ideal pentru ei.

Am observat ca joia este o zi buna pentru cataloage de super-, mega-, extra-, hyper- market. Milioane, cutia geme. O deschid si ma mitraliaza. Ma aplec sa le iau si pe cele de pe jos care incearca disperate sa scape spre usa blocului. Sunt invatate deja: asta ne ia, se uita o secunda la noi si apoi de arunca in cutia aia malefica din coltul holului, de unde vine si ne ia malefica femeie de serviciu care ne duce in locul ala malefic in care ne preseaza si ne toaca.

Mai primesc de la stomatologi, dermatologi, urologi, internisti, cardiologi, nervologi si psihologi. Lasati-ma-n pace, ca mi-am luat medicamentele!

Oferte de internet: retea de cartier, sincera, stabila si rapida imi vand trupul pentru 30-40-50 lei pe luna. Nu, nu, m-am saturat de retele de cartier. Doi baieti sub o scara de bloc au intins niste cabluri si cica sunt firma de internet. Varza! Mai mult pica.

De cand cu criza s-au crizat si bancile, si companiile de asigurari, si firmele de leasing, si alte companii financiare. Ca oferta speciala, ca dobanda, ca comision, ca depozit, ca credit, ca cadou.

De curand am primit vreo cateva de la un spa, cica. Sa va spun ce inteleg ei prin spa: coafor, unghii false, extensii de par, cosmetica samd. E moda spa. Ai o camera intr-un apartament unde pui unghi si extensii, spa te numesti. Te pufneste rasul.

Odata nu l-am lasat pe unul cu desagii plini de cataloage sa intre in bloc. Statea cuminte langa usa si astepta sa iasa cineva. Cineva-ul eram eu. Nasol.
- Locuiti in bloc?
- Nu, stiti...
- Nu va pot lasa.

Eu cred in direct mailing. Dar nu in asta in care iti faci un flyer si-l arunci in cutiile postale. Cred in direc mailingul destept. Care te face sa vrei sa afli mai multe, care te face sa razi sau sa ridici o spranceana. Adica DM adevarat. Ce se intampla acum este Circuitul Maculaturii in Natura.

0 comments:

Blog Widget by LinkWithin
toateBlogurile.ro