Aerogara de nord

Wednesday, May 12, 2010

















Ieri am asteptat un prieten care ateriza pe Baneasa pe la miezul noptii. Nu mi-a placut.
Cand am ajuns in fata era o multime de oameni ciudati, imbracati ciudat, care se comportau ciudat. Grupuri-grupuri, galagie, intinsi pe iarba in fata aeroportului, unii mancau paine si beau bere. Foarte multi bruneti. Cu ochelari de soare cat fata la 12 noaptea. Radeau si vorbeau cat ii tineau corzile vocale. Din pacate ii cam tineau. Multi erau niste sunculosi cu tricouri mulate sa se vada ca ei pot manca juma' de porc la o masa. Nu lipsea nici aurul mult de pe cefe.
Oamenii imbracati decent, care se comportau decent se simteau stingheri. Era evident, se citea pe chipurile lor.

Un politist comunitar statea la taclale cu niste baietasi. Mai degraba niste goriloi. Taximetristi. Aveau clasica pozitie: picioarele departate, varfurile spre exterior, burtoaie enorme impinse in fata, barbia coborata discret spre piept si priviri inteligente. Toti se jucau cu cheile. Si ii explicau ei politistului comunitar cum sta treaba chiar si ridicand tonul. Comunitarul era mic si brunet. Nu parea ca le poate face fata. Cred ca l-au pus acolo ca americanii: in cartierele de negri pun poilitisti negri sa nu-i irite aia albi. Eu as fi pus un blond de doi metri, musculos, cu ochi albastri si foarte sigur pe el. Si cu libertate sa faca ordine acolo. Nu inteleg de ce mama dracului nu ii gonesc pe astia asa cum au facut pe Otopeni. Cum i-as vedea cu tarife aiurea si cu pescuit de clienti la Sosiri, le-as da direct interdictie. Poate chiar si suspendarea licentei de taximetrie. Si gata!

Mai era si unul de la Shelter Security care nici macar nu avea curaj sa le spuna sa nu mai stea 10 insi in mijlocul strazii. Se lua de cate o femeie care venea sa isi ia sotul: Sa nu stati mult. Alti autoritari si astia. :))

Ca sa nu mai spun ca taximetristii bruneti au aspect de gasca de cartier. Mai ales cand iese lume din aeroport. Se reped in haita, au pozitii prestabilite, sa acopere tot, si mai fac corectii pe parcurs cu cate o vorba latrata prin coltul gurii. Tot timul sunt in contact vizual si isi fac semne: ia-l pe ala, insista la aia samd. Aspect de tara civilizata. Nu.

Am ajuns si la toaleta. Era sa picam din picioare. Putea ca in gara Ciulnita, cu toate ca era deschis complet un geam de un metru pe un metru. Peste tot erau lipite abtibilduri. Imbecilii, cand nu au ce face, semnalizeaza faptul ca au trecut pe acolo. Robinetele erau infecte. Ti se parea ciudat sa pui mana pe ele dupa ce te-ai spalat.

Omul nostru, cand a iesit intr-un final, a exclamat: incredibil, parca am venit cu trenul. Exact asta era senzatia. De gara ciudata, neingrijita dintr-o zona ciudata. Oricum, un loc unde nu te simti in siguranta si unde nu te doboara civilizatia.

3 comments:

Alex Sache said...

Puteai sa ii zici Autobaza Chitila.
Am fost cu o sambata inainte la Viena si in sala pentru imbarcare trei sferturi stateau in picioare.
Printre ei, pe langa lanturi si ochelari "Armoni", erau oameni cu sacose de rafie si pungi de plastic de la Kaufland, unii mancand sandvisuri si insirand frimituri in cea mai buna traditie a parizerului pe hartie.

robin simion said...

Exact, Alex. Am vazut si eu papornitele enorme de rafie. Asa stie romanul. Daca merge pe camp de ce sa nu mearga si in aeroport?

cosmiX said...

sa ajungi sa stai 40h in autocar cu romani care 'stau' in Spania,
nu te mai miri de nimic

Blog Widget by LinkWithin
toateBlogurile.ro