Mamaia vs. Vama Veche

Friday, April 30, 2010

Vorbeam zilele trecute cu cineva despre 1 mai. Si ma intreaba daca merg in Vama. Am raspuns ca merg la Mamaia.

Mama! Ce tragedie! Ca "Aoleu! Mergi acolo la fitze, pitzipoance si expozitie de masini", ca la Mamaia e "Fun, fun, fun" (si repetat de cel putin o data).

Genul asta de comportament in care crezi ca tu detii deciziile corecte si restul sunt mizerii le-am intalnit - fara suparare - la unii rockeri. Stiti si voi: "nu asculti rock, nu existi" si "numai rock-ul este muzica, restul e zgomot sau manele". Totul radicalizat.

Si eu doar spusesem ca nu imi place in Vama Veche prin prisma unor experiente personale (nu povestite de altii). Printre care:

- am fost de un 1 mai, mai demult, si am vazut cum se inchideau terase dupa terase ca incepusera rockerii sa se bata. Si cei care auzeau sau vedeau, in loc sa incerce sa calmeze spiritele sau sa isi vada de treaba, sareau si ei cu lanturile din genti sau de la jeansi. Mie astea imi spun despre frustrari, despre probleme reprimate pe care le lasi libere cand ai plecat departe de casa.

- nu-mi place cand LA FIECARE PAS mi se cere: 50 de bani, un leu, doi lei, o gura de bere, o gura din clatite, ce nu mai mananc din farfurie.

- nu-mi place cand vad LA FIECARE PAS oameni morti de beti, care nu se tin pe picioare si care, una peste alta, mai sunt si violenti, ca ei sunt boemi. :)))

- nu-mi place sa vad atatea femei BETE MOARTE, dormind cu nasul in nisip si facandu-se de ras in toate felurile posibile. Eu numai aici am vazut fenomenul asta in masa.

- nu-mi place cand se rupe lemn din orice. Din garduri, din terase, din orice, "ca sa facem focul pe plaja, dude" ca suntem boemi. Nu am nimic cu focul pe plaja, dar nu in felul asta.

- nu-mi place cand o gramada de tantalai se imbata si se uita la tine, fix, sau incercand sa se uite fix, in timp ce le fug ochii si se tin cu greu pe picioare. Doar-doar iese o bataie. Am vazut de mai multe ori cautarea scandalului cu orice pret.

Ar mai fi si altele dar nu-mi mai bat capul sa mi le amintesc acum. A nu se intelege ca am ceva cu rockerii. Am si amici si fosti colegi rockeri cu care nu am discutii si care nu se poarta ca niste goriloi. Adica sunt oameni normali la cap.

Macar in Mamaia nu dau toti betivii peste mine pe trotuare si pe plaja, nu mi se cere tot timpul ceva, vad mai putine femei bete ranga, vad mai putini oameni care au adormit pe plaja pulbere-imbracati-vomitati-urinati, nu sunt asa de multi Van Damme care vor sa se bata samd. Eu consider ca ce se intapla in Vama Veche zilele astea nu este boemie. Poate era cand tinea Plesu prelegeri in putza goala, acum 20-30 de ani.

Eu o sa raman cu mersul ziua in Vama Veche asa, cate o ora, mancat creveti si alte fructe de mare si peste la un nene la care merg de cativa ani si plecat de unde am venit sau mers mai departe spre bulgari sau mai departe.

Si nu consider ca numai Mamaia e locul unde te poti distra. Sunt oameni care se simt perfect in Vama Veche si nu ii consider niste imbecili. Doar ca eu inteleg in alte moduri distractia la mare. Am voie? Daca nu va deranjez. Imi cer scuze. Boemilor certareti!

PS: In timp ce scriam asta, la tv era Badea cu prostiile lui. Ce credeti ca spunea? Vazand intr-un ziar starea plajelor si ca la Vama Veche muncitorii strang gunoaiele de pe plaja a zis: "Pai stai asa, ca nu trebuie. Lasa-le acolo! Asta e smecheria la Vama Veche. Daca nu vina aia sa borasca pe maldarul de gunoaie, de beti, degeaba s-au mai apucat." Nici asta nu intelege nimic din beomie!

Spalarea cu detergent pe creier

Wednesday, April 28, 2010

TOTB a facut un test cu detergentii "aia buni" si cu "unul obisnuit". Ariel, Persil si Dero.

A murdarit 3 tricouri cu cafea, vin, iarba, magiun, carioca, pix, ketchup, portocala. Le-au lasat o ora sa se impregneze dupa care le-au bagat la spalat impreuna cu alte haine pentru a asigura volumul pentru o spalare optima. Programul a fost la 60 de grade timp de 1h si 45min. S-a spalat in aceeasi masina. Uite ce a iesit.

Ariel inainte


















Ariel dupa

















Persil inainte



















Persil dupa


















Dero inainte


















Dero dupa


















Niciunul dintre detergenti nu a spalat perfect. Petele ramase puteau fi trecute cu vederea la o privire superficiala. Deci toti spala cam la fel.

Un specialist spune ca si treaba cu apa dura e o prosteala. Apa din Bucuresti de ex. are 6-7 deci duritate in zona mediu-joasa.

Despre clacar: un tip a comentat ca masina lui s-a stricat dupa 13 ani de folosire si a dus-o la cineva la tara care a spus ca o repara si o mai foloseste cativa ani. Cand a desfacut-o nu avea calcar depus nicaieri. Era defecta o piesa electronica de la programe. Deci nu e calcar in Bucuresti - sectorul 1!

Ca sa nu mai spun ca detergentii de la noi sunt de calitate mai proasta decat cei de afara. Ca multe alte produse de altfel. Smecheria sta in cantitatea de substanta activa. La un detergent mai ieftin pui mai multa soda si mai multa sare.

'ti-ai dracu' cu reclamele voastre! :))

Cum se confisca o pensie

Tuesday, April 27, 2010

Nu mai e nevoie sa va spun ca in buget e doar un mare ecou. Si au inceput baietii sa incaseze bani si sa taie cheltuieli.

Una din sursele de incasare - amenzile de circulatie. I-au scos pe toti in strada cu toata radarele vizibile si invizibile. Am facut cateva drumuri mai lungi si am fost uimit de cate echipaje sunt. Ba mai mult, au inceput sa fac si una noua: te prinde camera fixa si i se transmite din dispecerat echipajului mobil care te opreste. Adica sa nu mai dureze mult pana te notifica. Pe asta nu am mai vazut-o pana acum.

De unde taie din cheltuieli? De la pensionarii pe caz de boala, printre altii.
Azi am vazut cum se face:
- se cheama omul la evaluare
- i se spune ca totul e ok si ca nu este bolnav, cu toate ca are vreo 6 afectiuni serioase
- daca face contestatie se face o comisie speciala care ii spune acelasi lucru
- i se ia pensia

Asta nu ma mira atat de tare. Cel mai tare ma mira ce am auzit despre comportamentul celor de la INEMRCM ( Institutul National de Expertiza Medicala si Recuperare a Capacitatii de Munca). Expresii de genul "Fa, proasto, tu nu auzi ce spun eu?" sunt la ordinea zilei. Sau "Va ardea in talpi dupa bani, de-aia ati venit sa contestati!". De parca nu ar fi normal sa te intereseze de singura ta sursa de venit la care ai si dreptul. Si astea sunt numai cateva dintre aberatiile pe care le spun cei de pe sectii si cei din comisii. Adica totul facut tendentios, la ordin.

Am vazut cu ochii mei cum o asistenta grasa a lasat pacientii sa o astepte, in pijamale si cu bagaje in mana, ca sa se cantareasca ea la sunci.

Nu li se spune nimic pacientilor internati acolo. Sunt lasati sa astepte zile intregi fara sa stie nimic. Toti medici de acolo pleaca de la ideea ca toti vor sa-i pacaleasca. Si cand vad analize proaste le spun ca nu si-au luat tratamentul si ii pun sa mai ia inca o data de fata cu ei.

Ma intreb: ce face omul lasat fara pensie si fara niciun alt venit? Ce face atunci cand are cardiopatie ischemica, osteoporoza, arterita la picioare, boala osoasa degenerativa la maini, hipertensiune arteriala, artitmii si inca vreo doua afectiuni? Ce face cand chiar nu poate munci? Ce face cand tinerii sanatosi sunt dati afara de la joburi? Ce iesire sa mai vezi din situatia asta? CUM?

Malaele e un orb

Monday, April 26, 2010

Sambata am fost la teatru. La "Sunt un orb". Malaele one man show.
Am ras mult. E drept ca o parte dintre glume erau mai vechi. Am ras pentru ca le spune el bine.

Era si echipa Steaua la teatru. Da, echipa de fotbal. Un rand intreg. Cand s-a stins lumina au inceput "nu furati!", glume de fotbalisti nedusi la teatru. I-au si apostrofat cativa. Cand au plecat si-au lasat sticlele de apa pe manerele scaunelor. Sunt obisnuiti cu servitoarele din Fratelli. Oricum i-a facut Malaele praf. De ex:
- ...i-as felicita si pe baieti dar nu am pentru ce;
- ...un poet din Tg. Jiu. Cred ca cei de la Steaua il stiu ca i-au batut si Pandurii, cred.
- ... pentru cei care nu au inteles gluma ...
samd


Re: Vor astia sa-mi distruga parcul

Friday, April 23, 2010





Scriam aici ca se pregateste betonarea parcului Emil Garleanu.
Vad ca s-a facut un blog special in sensul asta: Salvam Parcul Emil Garleanu.
Duminica 25 aprilie la 14:00 este si un miting la care vine si Sorin Oprescu.
Daca stati in zona sau daca vi se pare ca merita, veniti.
Este si o petitie online.

Capul plecat salut se numeste

Am in bloc o baba pe care o urasc.

Sa incep cu inceputul: mie nu-mi place sa fiu trezit din somn, deranjat. Si nici nu ii deranjez pe altii. Daca un om doarme inseamna ca are nevoie de somnul ala. Deci somnul este sfant! :)

Baba asta a fost vreo 3-4 ani femeie de serviciu in bloc. Si, cand se infunda ghena, batea cu o ranga de metal in ea ca sa se desfunde. Asta la 6(sase) dimineata! Dupa mai multe episoade am iesit la ea si i-am spus ca-i fac ranga guler si ca sigur o sa-i stea bine. Si tot ea facea gat la mine. Cert e ca s-a cumintit. Dar de atunci nu am mai salutat-o. Eu nu salut imbecili, e simplu. Ii mai am pe unii pe la bloc care te vad ca vii si cand te apropii intorc capul in alta parte. Niciodata nu o sa-i salut.

Sa revin la baba. Ieri ieseam din lift. Cand se deschide usa, ce sa vezi? Baba! In timp ce ieseam ma uit in jos sa vad unde calc. Si ea ma saluta! A crezut ca mi-am aplecat capul sa o salut.
Ce m-am enervat! De ce sa creada asa ceva? Nu despre asta a fost vorba. Am vrut sa vad unde calc!

Damn! Trebuia sa-mi rup gatul. Poate o sa-si dea seama ca a fost o greseala cand o sa vada ca nu o salut nici de acum incolo. Si sper ca o sa se simta prost.

Rest and relaxation

Tuesday, April 20, 2010

Iar am ajuns la spa in Timisoara. Viata este greu iar femeia pentru ca sa-l iubesti. :))











































Tancul

Thursday, April 15, 2010



















Iata o masina pe care nu mi-as lua-o niciodata pentru oras. Ford F150, pimped up for offroad. Imi pare rau ca nu am facut o poza si langa ea. S-ar fi vazut mai bine ce animal este.
Motor de 5400 si 320 de cai. Se aude intr-un mare fel. As rupe doi copaci cu ea prin munti.

Cand a venit din State nu avea scarile exterioare si proprietarul punea genunchiul pe prag ca sa poata urca. :)))




Putain de Bordello's

Monday, April 12, 2010

Nici nu stiu cum sa incep.

M-am vazut cu oameni agreabili intr-un loc. Agreabil si el. Aparent.
Pe loc il cheama Bordello's si este in centrul vechi pe Selari 9-11. Poze cu prostituate vintage, multe plasme si alura de pub. S-a comandat de mancare si a inceput spectacolul.
Hummus-ul parca era facut in foarte mare graba. Avea bucati mari de naut in el. Eu nu am mai vazut asa si am mancat de niste ori la restaurante arabesti. S-a mai cerut paine prajita care a venit dupa ce s-a terminat nautul. Cand i s-a spus ca a adus-o cand s-a terminat mancarea flacaul, mic si slab, a spus zeflemitor "sa-ti fie de bine". Am ramas masca.

Am comandat o salata tabouleh care a venit tarziu. Spuneam la masa ca ma duc in bucatarie, iau patrunjel proaspat, menta, rosii, lamaie samd, le amestec, le pun in vas si vin inapoi.
Cand a venit am ramas din nou masca: in afara faptului ca era cat telefonul meu, salata arata groaznic. In loc sa fie plina de patrunjel proaspat de un verde inchis, adica asa:
































Ea arata ca o gramada de ceva cu altceva deasupra. Adica patrunjel uscat presarat pe deasupra, fara pic de lamaie si fara pic de gust. Groaznica!



















Am chemat doamna si i-am spus ca nu pot manca asa ceva si ca mi-e mila de patrunjelul ala putin si uscat. A! Sa nu uit: cand am comandat am spus special "sa fie cu mult patrunjel asa cum trebuie". Nu a fost si a spus ca-mi da altceva in loc. Am comandat nachos de porumb cu guacamole si l-am intrebat daca poate sa-mi aduca si jalapenos separat intr-un bol mic de sos. Pricajitul a ramas nemiscat rasufland greu si uitandu-se in gol. I-am spus "mergeti si intrebati?".
L-am salvat in felul asta ca a zambit: "DA!". S-a intors si a spus ca "avem jalapenos dar sunt jumatati umplute cu cedar". I-am spus ca nu vreau asa si ca il rog sa-mi aduca taiati pusi pe ceva. A inceput sa-mi explice ca jalapenos sunt ardei murati. Dupa insistente a spus ca-mi aduce "asa cum vreau eu".

S-a comandat o cafea. Cand s-a spus "doua", pricajitul a spus "mi s-a parut ca te rastesti la mine". Nu mie. Slava Domnului!
A fost rugat sa cheme seful de sala. "O sa chem si seful de sala" spuse el intrigat.

Seful de sala era ea. Blonda. Si a recunoscut ca au fost probleme cu bucataria in seara asta. Cum ramane cu atitudinea? "O sa transmit mai departe."
Nu a avut un raspuns coerent cand am intrebat-o de ce nu transmite acum ca unul dintre patroni "cel cu tricoul de marinar" este chiar la bar.
I-am spus si ca pricajitul a venit de nu stiu cate ori acolo si "uite cum arata scrumierele" (am observat si eu care nu sunt fumator). Erau piramide. Era ca in Valea Regilor Tabagisti pe masa noastra.
A venit ea cu alte scrumiere. O sa radeti: curgea apa din ele. :)))

Nu cred ca o sa mai calc acolo si nu cred ca o sa se schimbe ceva. Pricajitul statea la glume cu "unul dintre patroni". Poate chiar pe tema asta. Nu m-ar surprinde.

Asa experiente neplacute - mai rar!
Bordel de merde!



Vor astia sa imi distruga parcul

Dupa blocurile de pe B-dul Unirii este un parc. Emil Garleanu.






























Partea proasta este ca nu face bine sa ai un parc intre blocuri. Nu mai bine il betonezi? Ba da, asa este. Si, cum a fost retrocedat, asta se va si intampla. Pam-pam!

Pasii au fost: cerere de retrocedare, decizie definitiva si irevocabila in tribunal si semnarea actelor de Sorin Oprescu. Proprietarul actual - Patac Radu Constantin, cetatean roman cu domiciliul in America. Sa-i dea Dumnezeu sanatate si Maica Domnului! Si putere de munca sa-l poata betona cat mai repede si mai eficient.

De cateva zile a fost pusa si o placarda care zice: „Stimati cetateni, prin prezenta va facem cunoscut faptul ca terenul parcului „Emil Garleanu” (S= 2915 mp) a fost retrocedat catre fostul proprietar cf. Dispozitiei Primarului General Sorin Oprescu nr. 11710/ 09.06.2009. proprietarul a somat Primaria sectorului 3 sa ridice de pe teren, locurile de joaca, amenajarile si plantatiile existente, actionand in acest sens in instanta”

Perfect. Deci exista posibilitatea ca, in curand, aici sa nu mai fie decat o mare pleasca de beton. De fapt stim cu totii ca nu o pleasca de beton urmareste apropitarul, ci o pleasca de beton cu multe, multe etaje. Deja s-a si interesat la parimarie ce poate construi si i s-a raspuns ca nimic, pentru ca este spatiu verde.
Exista o Ordonanta de Urgenta - 114/2007 care specifica in articolul 71: „Schimbarea destinatiei terenurilor amenajate ca spatii verzi si/sau prevazute ca atare in documentatiile de urbanism, reducerea suprafetelor acestora sau stramutarea lor este interzisa, indiferent de regimul juridic al acestora”.

Ma intreb eu acum: de ce mama dracului i l-au mai dat inapoi daca nu poate face nimic pe el, conform legii? De ce nu i-au propus un schimb de terenuri in instanta si vor de-abia acum sa o faca? De ce Sorin Oprescu, care si-a bazat campania electorala si pe protejarea spatiilor verzi, nu a facut NIMIC in sensul asta?

Cei de la Ecocivica spun ca e ceva putred in Danemarca. Ca nu trebuia dat in conditiile in care este spatiu verde amenajat. Si ca cei de la primarie ori au fost imbecili, ori interesati. Se mai spune ca Ecocivica va sustine oamenii din zona in actiunile lor de a salva parcul. Ar putea foarte bine, ca in multe alte cazuri, sa fie o situatie de "cainii latra, ursul merge".

Nu m-ar surprinde ca, in curand, sa inceapa un mare santier aici, pentru cativa ani, in urma caruia ne vom alege cu inca o pleasca de beton si sticla si metal.
Stiu eu ca sunt ecologisti si or sa faca acelasi parc pe terasa acesteia.

Vazut Budapesta. Mult frumos este la el.

Friday, April 9, 2010

Plecat la Budapest. Deodat.


Ajuns Budapest la noaptea. Mult frumos luminat si podurile multe Dunare traversat. Eu doar trecut pana acum la Budapest. Nu ramas niciodata.
Cazat hotel Ibis pe Vaci utca si iesit la plimbat la noi. Noaptea mic activitate pe Vaci utca. Gasit loc mancat gulyas bun la el. Dupa el culcat.



















Cand lumina afara vazut mai bun oras.






































































































































Dupa ce vazut oras zis la eu "Istenem! Asta oras mult frumos."

Ziua mult mai bun este Vaci utca. Stat acolo, mancat, plimbat. Vazut mult turisti. La un teras la care stat numai turist este. Iar zis Istenem!

































Langa un statui era o batran, futa-l ioia, incercat agatat doi fete. Nem normalis!



















Urcat la mine si la Citadela. De acolo mult frumos vazut oras de sus in jos. Facut si doi panorame (da click la voi pe ei). Pozat si prin binoclu de la Citadela.














































Tras si cu arcul, crezut Robin Hood la eu.

































Tras si cu tunul, crezut razboi la eu. Iui-iui! Ce placut la mine!


















Oras mult curata la el, cladiri intretinute la ele si oameni civilizati la ele. De exemple, nimeni nu urcat pe banda de autobuz si taxi. Goala este.


















Merita dus acolo din noua!
Sziasztok!

Blog Widget by LinkWithin
toateBlogurile.ro