Amintiri din copilarie

Wednesday, November 25, 2009

UPDATE: Am primit si spotul.


De dimineata, in trafic, am avut un flashback provocat de un spot radio. Pe care nu-l gasesc.
Am speranta ca il primesc dupa-amiaza.
Bun. E pentru Romanian Classic - o gama de vinuri. Un nene merge sa-si inmatriculeze masina si vrea sa sublinieze birocratia din sistem. Spune ca are certificatul de provenienta al ventilelor, nu-stiu-ce-acte de la nu-stiu-ce-directie, ABS, ESP, MCTL. Si aici am avut flashback-ul. Mctl, mctl, mctl... da! Era o vorba, in copilarie, care zicea asa: "cine nu face nu-stiu-ce, MCTL". Si MCTL venea de la ma-sa curva, tac-su labagiu. O tampenie, evident.

Acum ma gandesc la intentia introducerii mctl-ului in spot. Adica imi este greu sa cred ca e intamplator. O vad clar ca pe o injuratura mascata adresata birocratilor. Targetul de vin, fiind peste 25-30 de ani, o poate intelege - deci are sens. Clientul o sti de ea sau e un easter egg al bajetilor din agentie?

Incerc sa pun spotul mai tarziu.


5 comments:

Steji said...

Super... Mi-aduc si eu aminte de MCTL, CPMB si-alte acronime... Eh, ce vremuri, taica!

elenaradu said...

dadadada, l-am auzit si eu... este geniala aia cu MCTL-ul. Poate ca scriptul ala absolut odios a venit de la client, si copywriterul a mai "rafinat" putin :))) (asa imi place mie sa cred)

Anonymous said...

Tind sa cred ca e un Easter Egg :D

magikcip said...

eu nu stiu despre formula de MCTL..dar daca doar asta ramane in urma spotului, inseamna ca e un spot prost! nimic despre produs, n-are nici o legatura produsul cu sloganul si cu povestea...aici sunt greseli de strategie (de fapt nici nu exista una!!), iar agentia care a lucrat reclama crede ca a gasit un insight pt tot romanul (desi nu stiu cat de multi inteleg replica) si a uitat sa promoveze produsul...
romanul e un consumator conservator si traditionalist in ceea ce priveste vinul, iar prosteala d'asta de spoturi mai tine (inca) doar la berile ieftine...vinul trebuie "povestit"...oricum "vin de soi" la 4-5 lei pe sticla, e clar! calitate super-slaba, reclama super-proasta! la mai mare baieti!!

Anonymous said...

magikcip, esti cumva de la marketingul concurentului din acelasi oras?
ca te-am mai vazut postand pareri si facand reputatie superproasta acestui producator in special si obligatoriu - fiind pozitia ta de concurent - si spoturilor. zi-ne si noua daca ai facut pana acum vre-un spot sau ai colaborat cu vre-o agentie, aaa , in afara de spoturile cu coniacul de pe OTV iti apartin... de altfel bune de tot...

Blog Widget by LinkWithin
toateBlogurile.ro