Inspectorii de dauna - pamanteni sau extraterestri?

Friday, October 23, 2009

Am avut parte de o surpriza placuta. Am gasit bara spate frecata in parcare.

















Fara un numar de telefon lasat, fara nimic. Un/o imbecil/a. M-am uitat prin preajma sa vad o masina alba frecata in dreapta spate si cu urma panacotta(culoarea anti-jeg a masinii mele). O sa ma mai uit de vreo doua ori pentru ca sunt cam aceleasi masini care parcheaza pe aici. Si daca nu e unul/una care a aterizat o singura data in zona, si gasesc masina... vreau sa spun doar atat: DOAMNE FERESTE!

De dimineata am ajuns la constatare ca e la 5 minute de mine. Mi-am adus aminte cate figuri pot avea inspectorii de dauna. Priviri de sus, ton persiflant, mers de jumekeri. Si de ce? Ca nu-nteleg!
Doar pentru ca tu ai nevoie de ei? Ma rog, platind polita CASCO le si platesti salariile. Deci de unde superioritatea?

Poate se gandesc ca sunt ALESII. Singurii din Univers care pot lua niste acte, sa le copieze, sa bage datele in calculator si sa faca niste poze. Ma rog, asta poate face si un copil. Nu aici e marea arta. Dar unde e?

Poate e in ferestrele lor pe care au lipit autocolant mat, sa nu cumva sa-i vezi tu cum freaca duda in timp ce astepti pe hol. Data trecuta aveau un acvariu din termopan in care erau cele trei birouri. Noi, muritorii, asteptam pe holul/receptie. Dar nu se cade sa-i vezi pe ZEI la munca. Si s-au izolat. Au dat cu ambrozie si nectar pe geamuri.

Daca le adresezi o civilizate intrebare lamuritoare... O, Doamne! Cate figuri, cata importanta, cata incordare! Mai ca ti se face mila. Parca vor sa te faca sa-ti ceri scuze tot timpul. L0-am intrebat pe unul de ce scrie pe un dosar mai vechi (o julitura pe bara fata, nerezolvata inca) ca plateste pagubitul in loc de Allianz. Oops! M-am scapat si am scris firma. Mi-a spus cu dispret ca imi lipseste vreun act probabil. L-am intrebat despre ce act era vorba, nefiind nimic evident in hartia aia. Mi-a spus cu dispret sa ma uit mai atent. I-am spus ca m-am uitat si de-aia il intreb. (si mai enervat, eu) Si care e marea greutate sa-mi spuna despre ce act e vorba daca tot il intreb de trei ori? Mi-a aratat reticent cu degetul cuvantul "imputernicire" care era incercuit. I-am explicat ca sunt mai multe lucuri incercuite pe hartie. Nu a mai spus nimic. A mers inapoi spre birou (eram la masina) la vreo 3 metri in fata mea, apasat. Ca doar e ZEU.

Mi-a dat hartiile si am plecat. L-as fi calcat pe cap. Si nu e prima data cand am pornirea asta fata de un inspector de dauna. Pardon fata de un ZEU.

0 comments:

Blog Widget by LinkWithin
toateBlogurile.ro