Reader's Digest ma face sa vars

Saturday, July 4, 2009










Am primit doua plicuri lipite unul de celalalt. Unul mic si unul foarte mare si colorat. Pe cel mic scria ca e confidential si sa fie deschis primul. Scria niste tampenii in el de nu mi-a venit sa cred. Semana foarte tare cu celebra scrisoare nigeriana care venea pe mail si iti spunea sa le trimiti nu stiu cati bani ca au 30 de milioane de dolari ramasi prin nu stiu ce manevra si ca iti dau 1o% din ei daca esti de acord sa ii transfere in contul tau. Nu trebuia sa uiti sa le trimiti bani mai intai. Si atat. Luai teapa. Ma gandesc ca trebuie sa fii tare bou sa crezi asa ceva.

Sa revenim la scrisoarea mea nigeriana. E plina de formulari bombastice de genul Domnule Simion, ATI REUSIT (si iti dai seama ca ai reusit doar sa primesti plicul de la ei fiind in baza de date, nimic altceva). Ca ma aflu pe lista celor care pot castiga MARELE PREMIU si astea sunt vesti imbucuratoare si ma aflu intr-o pozitie extrem de favorabila (ma pufneste rasul in timp ce scriu). Una tare: Aveti sansa GARANTATA de a castiga (nu, nu castigul e garantat, ci doar sansa... astia isi bat joc de lume :)). Alte exprimari:
- sunt pregatita sa efectuez un transfer bancar direct in contul dumneavoastra
- daca nu returnati plicul mic din plicul mare nu veti sti niciodata daca ati castigat. Va rog, nu lasati asta sa se intample
- astept cu nerabdare sa cunosc urmatorul castigator iar acela puteti fi chiar DUMNEAVOASTRA
- este surprinzator pentru mine cati oameni nesocotesc sansa lor de castig.

Pai poate toti nesocotesc din cauza modului penibil in care se desfasoara Direct Mailingul. Tonul nu este credibil, sunt formulari bombastice care, de fapt, nu iti spun nimic nou sau grozav. Ai si foarte multe lucruri de facut: sa cumperi o carte si asa ai mai multe sanse, sa dezlipesti o cheie de pe o hartie si sa o lipesti pe o alta hartie, sa dezlipesti un talon cu un numar de pe o hartie si sa o lipesti in interiorul plicului, sa razuiesti un alt talon si sa-l bagi in plic, sa rupi niste "cecuri" roz si sa le pui in plic, sa bifezi daca vrei sa participi la nu stiu ce eveniment.

Pe plicul mare scria ca inauntru e un mesaj de la Andreea Marin Banica. Si ea-mi spunea ca ii cunoaste pe membrii comisiei de tragere la sorti si ar fi incantata sa imi inmaneze cecul de 60.000 de euro. Ma doare-n cot pe cine cunoaste si cat de incantata ar fi.

Mai erau si un milion de pagini de citit, pline si ele de penibilitati, care ar fi trebuit sa ma faca sa particip negresit si urgent la aceasta unica ocazie universala. Era scris de un milion de ori numele meu, probabil sa ma simt important si castigator. Inca de un milion de ori era scrisa adresa mea ca sa dea credibilitate. Am facut tot ce era de facut, am lipit plicul si l-am aruncat. Am vrut sa vad care este mecanismul.

Nu am vazut in viata mea ceva mai complicat si mai penibil. Sunt 100% convins ca e copiat cuvant cu cuvant din DM-ul din America. Numai americanii puteau sa faca un mecanism atat de complicat si doar ei puteau sa scrie asemenea imbecilitati.

Imi doresc sa nu mai am ocazia unica de a primi vreodata vreun plic, sau 20 de plicuri lipite intre ele, de la Reader's Digest. Imi crapa inima daca mai rad atat de tare.

.

3 comments:

Corina said...

Redigest, vorba mamei :)

Petrisor said...

Si eu am primit un plic. Şi ce s-a bucurat mama. A zis ca ma fac Bill gates :)

Anonymous said...

Crede si nu cerceta,teapa o vei lua!!!

Blog Widget by LinkWithin
toateBlogurile.ro