Phishing me slowly

Friday, July 10, 2009

Tot vin mailuri de phishing de la unii care se dau a fi Raiffeisen Bank. Pentru cine a deschis ochii mai tarziu, phishing este cand incerci, prin manipularea identitatii unei institutii sau a unei persoane, sa obtii informatii confidentiale (nume, pinuri, coduri, parole si alte date) in scopul de a sustrage bani sau informatii de la cei inselati.

I-auzi cum suna mailul de la "Raiffeisen":
Am observat recent unul sau mai multe încercări de a vă autentifica în contul Raiffeisen Bank de la o adresă de IP şi avem motive să credem că contul dumneavoastră a fost furată de către un terţ fără autorizaţie. Dacă aţi accesat recent contul dvs., în timp ce călătoriţi, jurnal în încercări mai au iniţiat de către tine.

Cu toate acestea, dacă sunt de drept titular de cont, faceţi clic pe link-ul de mai jos, acum incercaţi să vă verificaţi contul.

Tii! M-a durut creierul din interiorul craniului si mi s-au strepezit dintii cand am citit atatea greseli de ortografie, acord si topica.
- unul sau mai multe incercari? corect, ca incercare este masculin
- contul dumneavoastra a fost furata. iar corect, ca cont este feminin
- cea mai tare este asta: Dacă aţi accesat recent contul dvs., în timp ce călătoriţi, jurnal în încercări mai au iniţiat de către tine. Ei bine, aici am citit de doua ori, ca prima oara am ras prea tare.

Si astea sunt cele mai grave.
Eu stiam ca astia care fac phishing sunt baieti destepti. Si ca pe asta se bazeaza aceasta infractiune. Si totul trebuie sa fie perfect. Nimic nu trebuie sa te faca sa ridici o spranceana.

Daca astia reusesc sa pacaleasca oameni in halul asta, este strict vina victimelor. Ca daca esti bou, esti bou. Bagi singur degetele-n priza.

V-a durez o sfarsit de saptamani placuti.

.

2 comments:

catalina said...

suna a google translate :D

robin simion said...

cam as mi-a sunat si mie. iti dai seama ce amatori? :D

Blog Widget by LinkWithin
toateBlogurile.ro