Vine Marele Cutremur!

Wednesday, June 24, 2009

Ca maine, ca poimaine, ca in 2 ani, ca daca e mai repede e mai mic si daca e mai tarziu e mai mare, oricum vine si e mare si e distructiv si murim toti. Doar daca... Daca ce? Imediat va spun. Sa ajung la personaj - Domnul Marmureanu. Stiti voi, ala cu par valvoi, simpatic, directorul Institutului National de Fizica a Pamantului. Pentru care aveam un respect, asa, ca pentru un om de stiinta care isi spunea punctul de vedere profesionist si ne sfatuia sa nu ne mai luam dupa toate barfele legate de urmatorul mare cutremur, care nu poate fi prezis.

Iata ca a venit ziua in care respectul meu pentru Marmureanu s-a cutremurat complet. Asta dupa ce apare pe la toate posturile tv si spune ca vine UNUL MARE, DISTRUCTIV. E pericol mare dom'le. Si trebuie sa luam masuri. Care nu se refera la consolidarea cladirilor sau la schimbarea standardelor seismice de constructie (asa cum s-a intamplat dupa '77). Nici la securizarea mobilelor si a aparatelor de prin case. Nu. Se refera la abonarea la sistemul pus la punct de EL, Zeul fizicii pamantului. Sistem care se cheama RAPID EARLY WARNING SYSTEM (REWS). Si care, odata ce te-ai abonat la el, taie gaze, opreste reactoare nucleare, curent, apa si da cu sirene. Ceva de genul asta. Ca el, sistemul, stie ca vine un cutremur cu 30 s inainte prin masurarea undelor P si S (hai ca m-am documentat).

Deci Domnu' Marmureanu s-a transformat dintr-un om de stiinta intr-un om de afaceri. Vine cu sacul de rafie la televiziuni si zice ca are in el baubaul. Si daca nu ii dam bani, poate iese. Cine stie? De-asta imi esti Marmurene, vrei bani. Unii dintre voi or sa-mi spuna ca el s-a referit doar la mediul industrial. Eu o sa va contrazic pentru ca l-am auzit spunanad ca si administratiile de bloc se pot abona. Asta da biznis. Sa faci fiecare bloc din tara sa iti dea bani.

Deja il vad altfel. Un snapan, un tepar, un otevist, un barfitor, un alarmist, un oportunist. S-a dus dracului omul de stiinta.

Apropo de om de afaceri. Nu mai dau doi bani pe tine, Marmurene.

.

4 comments:

Anonymous said...

Mai degraba vrea sa ramana in istorie ca "omu' ce a inventat sistemul de salvare a populatiei"

robin simion said...

daca era asa il facea gratuit. el vrea bani.

Anonymous said...

pai nu trebuie sa aiba fonduri?Oricum...n-o sa opreasca nimeni atomocentrala pe baza masurarilor lui...Ar fi suficient sa greseasca odata si a picat tot sistemul pe veci.

robin simion said...

o sa razi dar se zice ca centrala atomoelectrica e deja conectata la sistem

Blog Widget by LinkWithin
toateBlogurile.ro