Visezi sau nu visezi?

Monday, May 11, 2009

Azi-noapte am visat iar. Ca de obicei. Niste tampenii. Ca de obicei. In drum spre birou mi-am adus aminte de doua spoturi care vorbesc despre vise.
Unul este pentru Prosta Urgenin Uno. Sexosenii cu portjartier sub haina de blana, berarii nemti, BDSM lady, asistenta, hawaiencele, toti asteapta sa termine domnul Pipilescu treaba la buda. Si se plictisesc: Nu-ti lasa visele sa astepte, zic ei.



Celalat spot este pentru Mercedes Benz E-Klasse cu Attention Assist. Cum ar veni: daca ai tendinta de a adormi te tine treaz si atent. El stie cum(cica observa semne de oboseala din timp, prin studierea stilului de condus, si iti spune sa iei o pauza inainte ca microsomnul sa apara).



Doar ca ei spun altceva: Lasa visele sa astepte. Ai treaba. Unicorni, asistente gemene(un plus pentru spotul asta), monstri, alte femei, paianjeni metalici si piticul de la circ. Nici macar numaratul oilor nu mai e in siguranta.

Favoritul meu este, evident, Mercedes. E filmat bine, cu buget ca lumea si spune ce trebuie. Te poti vedea in masina aia, obosit. Vezi legatura viselor cu tine, cel de la volan.
Cel romanesc are aerul de ieftineala, scenografie ieftina. Daca as visa asa m-as trezi speriat, nu incantat ca am visat femei si bere. Ca sa nu mai spun ca, daca visezi, palmierii nu sunt de plastic si pusi de niste baieti pe strada. Aia chiar cresc din strada! Totul este filmat ba de sus, ba de jos. Niciodata din POV-ul celui adormit. Si inca un lucru. Nu simt legatura cu spotul asta. Nu ma identific cu cel care viseaza. Nu interactioneaza nimeni cu mine. E ca si cum sunt un spectator la un spectacol ieftin. Cand visezi esti implicat.

Nu v-am spus ce am visat. Nava spatiala, actiune, lifturile care veneau toate la parter ceea ce insemna ca femeia cea rea voia sa plece nu naveta de urgenta. Ca sa nu mai zic si de soldatii care ne urmareau si de incuietorile usilor pe care le lasam in urma. Erau foarte mici, firave. M-am trezit obosit. Ce tampenie! Poate am nevoie de Attention Assist de la Benz.

.

0 comments:

Blog Widget by LinkWithin
toateBlogurile.ro