Marlanul de autostrada

Tuesday, May 26, 2009

Duminica am venit din weekendul prelungit. Si l-am vazut pe marlan. Fac o paranteza: se lucreaza iar la podul de la km 35, sau cat e, spre Pitesti. Nu m-a venit sa cred. Parca ieri se terminase cu cozile de ani de zile din cauza lui. Asta e. Mai iau bani niste baieti.

Normal ca s-au facut cozi de kilometri din cauza lucrarilor. Asta e unul dintre momentele cu marlan. Se trezeau ca fac subit dreapta pe banda de urgenta care, culmea, era libera. Dar stiti ca e mult pana pleaca 2-3 ca se starneste marlanismul gregar si se blocheaza si banda de urgenta. Si atunci sanatate pompieri, sanatate politie, sanatate ambulanta. Dupa ce au trecut acei 2-3 am luat masuri. Ne-am urcat cu jumatate de masina pe banda. Ca sa nu mai treaca. In spatele nostru, un TIR a facut acelasi lucru si am imortalizat cativa intru eternitate.













































Cand reusea unul sa mai treaca de TIR pe aratura ne bagam noi si mai mult in banda de urgenta ca sa fim siguri iar TIR-ul venea in dreptul lui ca sa nu se mai poata baga nici inapoi pe banda intai. Sa fi vazut ce cuminti stateau baietii la cutie. Nu mai dadeau flashuri, nu mai injurau(oricum o faceau degeaba si mai inainte) si nu se mai agitau incercand sa treaca prin manevre stangace, de parca noi eram nascuti ieri. Mai jos o sa-l vedeti pe nenea cu Dacia bagat la cutie si pe nenea cu CX-7 de mai sus cum a incercat smechereste sa o ia prin benzinarie sa treaca in fata noastra. Da, nu i-a iesit. Avea si numar cu W in fata. Sufera si el de numere de SPP sau de Guvern si considera ca asa ii creste statusul. Trebuie sa fii cam imbecil.




Ma inclin inca o data in fata soferului de TIR si sper ca mai multi dintre noi sa aiba initiativa. Care e distractia cand stai ca leguma si trec manelistii pe langa tine pe banda de urgenta?

.

9 comments:

Unknown said...

foarte tare! bravo!!

Anonymous said...

Cred ca a fost distractiv;Totusi,nu cred ca asta e solutia(binevoitorii) pentru a elibera banda de urgenta;Unde erau 'oamenii legii'?

Nashu_mare said...

Sa vezi ce distractiv e sa auzi ce comunica tiristii pe statii in timpul asta. :D

Pe de alta parte, se intampla cateodata ca idiotii din spate sa se bage in locul tau cand ii blochezi pe aia care depasesc coloana stationata.

robin simion said...

am vazut la tv un reportaj despre tiristi si statiile lor :)

am avut noroc de unii mai normali in spatele nostru cand i-am blocat pe marlani.

Nashu_mare said...

Eu am pe masina una portabila, de mana, si pe acoperis o antena cu baza magnetica pe care o tin in portbagaj prin oras. Bate la fund detectorul de radar si nici nu te plictisesti la drum.

robin simion said...

cat costa una si de unde se ia?

Nashu_mare said...

A mea a fost 350 de lei (am luat-o ieftin - in mod normal e pe la 450) si am mai dat 150 pe antena.

Se cumpara de pe internet, sunt o groaza de magazine online. Da o cautare dupa "statii CB", "statii de tir" etc.

Vezi sa aiba alimentarea la 12V si gata. Daca iti iei de mana, trebuie musai sa iti iei si antena externa ca altfel nu bati din masina. Avantajul la cea "de mana" e ca nu o lasi tot timpul in masina si nici nu necesita montaj ca se alimenteaza de la bricheta.

robin simion said...

danke. ma interesez ca suna bine :)

Nashu_mare said...

Daca mai ai intrebari, comenteaza aici.

Blog Widget by LinkWithin
toateBlogurile.ro