Bricostore ne trage-n tepi

Friday, May 15, 2009

Am primit un cactus. Il stiti voi: mic, verde, intepator.





















Pana aici e bine. Ma uit pe eticheta sa vad ce specie este sa il ingrijesc cum trebuie. Si citesc: Cactus Strawflowers. Hm! Ciudat. N-ar fi trebuit sa aiba o denumire latineasca? Ma rog, ii dau eu de cap. In timp ce ma bucuram ca ce multe flori are micutul ma si uitam pe net sa il identific. Nimic. La Bricostore nu stia NIMENI ce specie de cactus este. De tot rasul.

M-am enervat si am pus pozele astea pe un forum de cactusisti in zona Cactus identification. Hai ca nu sunt singurul care habar nu are ce cactus creste.









































Mi s-a rapuns ca e ceva ciudat aici. Ca tipul asta de cactus nu face tipul asta de flori. Si nu in felul asta. Cei care imi raspundeau erau membri seniori ai forumului localizati in Arizona. Tindeam sa-i cred. Mi-au spus sa ma uit atent la baza florilor si sa le spun ce vad. M-am uitat cu lupa si am facut o poza macro pe care am postat-o.


















Tiii, ce s-au mai enervat! Ca e genul ala de imbecili care lipesc cu superglue flori de camp pe cactusi. Ca la baza florii ar fi trebuit sa fie o protuberanta, si tot scuipau si tot scuipau. Acum ca am decis ca florile sunt false au putut identifica si planta: Trichocereus hybrid. Iupiii!

Eu ma intreb atat: De ce sa lipesti 7 flori mici si albe pe un cactus care face o asfel de floare la timpul lui?




















Si cum sa nu stii ce specii de plante vinzi? Am fost, de exemplu, la Hornbach mai demult. Pai acolo stiau cei de pe raion tot: de la ce ghiveci ii trebuie unei plante pana la cum trebuie ingrijita.

Apropo: de la Hornbach imi luasem un capsun. Sper sa se inteleaga bine cu cactusul. Asta daca nu o sa aiba micutul probleme de personalitate dupa ce a stat cu multe flori in par.

.

6 comments:

maria said...

si esti mai fericit acum, ca stii ce cactus ai? pot sa-ti trimit si eu niste poze, ca am niste necunoscuti ?

robin simion said...

eu nu pot trai cu necunoscuti in casa. sunt diferite pamanturi si diferite metode de ingrijire pentru diversele specii. doar la asta m-am gandit :)

Unknown said...

cand o sa-mi infloreasca prima data anul asta cactus-ul o sa-i fac o poza si ti-o trimit. E frumoasa rau:)))

robin simion said...

chiar te rog

Gledi said...

I-am luat si eu soacramii un cactus dasta. Am observat floarea lipita-verde- culoarea dansei preferata- dupa ce am iesit din Kaufland

Alexandru said...

probabil erau puse de ornament ca sa fie mai atractiv.

eu stau in Amsterdam, si la piata de flori e plin de cactusi cu floricele din astea ...sa fie lipite? Daca da, cred ca e facut mai mult ca sa arate bine si nu sa te pacaleasca. Dar cine stie?!

Blog Widget by LinkWithin
toateBlogurile.ro