Scuipatul semintelor ca sport national

Monday, April 6, 2009

Tot despre alergare in parc. Duminica a fost cea mai aglomerata zi de cand s-a incalzit. A fost o explozie de oameni. Milioane de masini parcate, cozi interminabile la orice magazin din zona si milioane de caini.











Semintele de floarea soarelui sunt prezenta izbitoare a sezonului. Fetite scuipa seminte. Baieti scuipa seminte. Cupluri scuipa semnite. Batrane scuipa seminte. Familii intregi scuipa seminte! In felurite stiluri:
- baga samanta printr-o parte a gurii si o scuipa pe cealalta
- cu buza plina de coji
- le sparg in dinti de fac bataturi la degete
- le arunca in gura smechereste de la distanta

Sparg in mers, cand stau la cozi la vata de zahar si popcorn, pe iarba, pe banca. In fata bancilor sunt covoare, gramajoare, munti de coji de semnite. Pe alei se aude crantz-cranz-crantz cand mergi sau alergi. Si aproape toata lumea sparge si scuipa. Se rade, se glumeste si se scuipa seminte.

Pe mine nu ma intereseaza ce mananca oamenii. Cat timp nu arata ca dracu' in public si cat timp nu se face o mizerie ingrozitoare. De ce sa nu sparga seminte la ei acasa? Sa scuipe pe gresia din sufragerie, pe pat, pe mileuri, pe televizor, pe persane, in chiuveta, pe aragaz, pe cuier, pe pisica, pe hamster, pe copii, pe vecini. E treaba lor. Sa-si puna in cap!
Dar sa aiba educatia elementara, bunul simt de baza si minimul de respect pentru cei cu care impart aceleasi spatii publice. Ptiu!

Cum ar fi o hotarare a primariei care interzice consumul de seminte in parcuri? Daca ma intrebati pe mine ar trebui interzise in orice spatiu public. Am facut o petitie care chiar va ajunge la municipalitate. Sunt foarte curios cum o sa reactioneze. Un avantaj in plus, pentru ei, ar fi ca nu mai aduna tone de coji.

Cand va fi aprobata de situl de petitii o sa fie postata aici si o sa plece si pe messenger. Semnati-o daca va deranjeaza scuipatorii de seminte pe strada si in parcuri!

.

0 comments:

Blog Widget by LinkWithin
toateBlogurile.ro