Poate ca nu stiati asta

Tuesday, April 7, 2009

Stiti gmail. Mailurile alea gratis de cantaresc mult. Pana la 7 GB in inbox.
Gmail asta are tot felul de jucarele. Sa-ti pui backgrounds, sa ataseze o poza cu locatia ta pe harta samd. Am sa insir unele mai noi si mai folositoare.

Cea mai tare mi se pare functia Undo.













Daca trimiti un mail la nervi si realizezi in secunda urmatoare ca nu e bine? Nu mai e problema. Ai Undo. Pe care-l poti apasa in 5 secunde si ai scapat(de concediere, de parasire, de baietii cu cefe late care te-ar fi cautat). Si asa arata dupa ce trimiti mailul(nu uitati sa va grabiti. gmail va da, dar nu va baga-n drafts):









Alta jucarie: trimiti un mail in care scrii ceva de atasament dar uiti sa atasezi(cui nu i s-a intamplat sa ridice degetele de pe tastatura). Gmail citeste printre randuri si te avertizeaza ca "se pare ca ai uitat sa atasezi".













Inca una foarte tare este mouse gestures. Adica o activezi si poti sa faci gesturi cu mouse. Care si fac ceva, nu doar misti mouse-ul. Adica daca tii apasat click dreapta si-l misti spre stanga - mergi in mailul anterior. Spre dreapta - mailul urmator. Si in sus - direct in inbox. Am incercat si e util.












Sa nu mai zic de milioane altele care, odata activate, fac minunatii: vezi filme youtube si poze flickr direct in mail, iti pui poze in chat, iti muta chatul si/sau caseta de labels in dreapta, iti fac inboxuri multiple, fac autocomplete cand dai search dupa un mail sau te lasa sa inserezi orice fel de gadget(sau widget, sau aplicatie sau cum ii spuneti voi).

Sa va spun si cum se ajunge la borcanul cu dulceata: click pe Settings











Si click pe Labs










Si se deschide portalul cu setari out-of-this-world.
Have fun!

.

9 comments:

Steji said...

Încercași "mouse gestures" pe Mac? Mere? Se mișcă bine sau mai dă buba? Bagă, mă, feed-back!

robin simion said...

Na, bah, feedback: am incercat acum si pe mac(cand am scris incercasemn numai de acasa) si merge pergect. am facut toate miscarile posibile din toate situatiile posibile.
Da si pagina dupa pagina cu liste de mailuri, merge si din mail in mail in toate partile si merge si in Inbox de fiecare data.
Multumit?

Steji said...

Hmmm... Sigur? Adică ai încercat toate variantele și merg OK? Nu dă nicio bubă, nimic?

robin simion said...

Nada

Steji said...

Da, mă, am încercat și eu și este totul OK. Singurul dezavantaj este lipsa click drepata (eu obișnuiam să click dreapta -> Go Back și click drepata -> Open in New Tab). Da', la cât folosesc eu gmailu' on-line... nu-i bai.

robin simion said...

Ia-ti Apple Mighty Mouse care are si click dreapta. Eu numai cu de-asta lucrez de vreo 4-5 ani.

Steji said...

Te țicniși? N-auzi ca obișnuiesc să CLICK DREAPTA -> Go Back și CLICK DREAPTA -> Open in New Tab? Deci, am Mighty. Doar ca mă obișnuisem să click dreapta și in Gmail acum nu mai pot. Atâta.
Dilimakis.

robin simion said...

Aaaaaa. De ce nu zici asa nene?
Sa ma *&^ in diacriticele tale ca imi ajung varza in mail cand ma notifica :)

Steji said...

Bine, n-o sa mai folosesc diacritice. Trec elegant peste faptul ca expresia (ca sa nu zic "ca cuvintele") "click drepata" nu contine diacritice. Asa este, ai dreptate prea-marite(-n burti). Te pup dulce pa portofel.

Blog Widget by LinkWithin
toateBlogurile.ro