Focul de la cutremur

Monday, April 13, 2009

Sambata ce-a trecut trebuia sa fie cutremur. Asa am auzit. Un nene Istrate ar fi prezis treaba asta. M-am prefacut ca-l cred si m-am dus la Focsani sa intampin cutremurul de sambata noapte cum trebuie. Adica dormind intr-un bloc la etajul 8 in zona ce mai activa seismic. S-a lasat asteptat, doar. Nici cutremurele nu mai sunt cum erau odata. Sper ca si cei care l-au crezut, din lipsa de alte activitati cerebrale, s-au lamurit inca odata(dupa Hancu si altii) ca miscarile tectonice nu pot fi prezise. Sper ca nu am sunat prea tare ca Marmureanu.

Am zis ca nu se cade statul la cafenea in seara cutremurului si am mers la un alt fenomen natural. Mai bland. Focul viu. Un traseu frumos, in zona de deal, cu drumuri mai bune decat in Focsani. Dupa 37 km am urcat o panta destul de abrupta si lunga (600 m) si ceasul batea de orele 22:00. Si am zarit cum, pe copaci, dansa o forma ciudata, portocalie. Era ea, lumina facuta de foc. Am urcat si pe jos 200 m. Si l-am vazut. Intai mai timid.

















Apoi mai temerar.

















Sau de-a dreptul exuberant.

















Au ajuns si vreo 10 dintre cele 20-30 de masini offroad vazute cu vreo 5 km mai jos. Si, pentru cei care ar intreba daca am fost cu masina mea, raspund: nu. Am fost cu un Jeep Grand Cherokee 3.7 benzina. Ouch, consumul meeeeeu! :)

Privelistea trebuie sa fie grozava pe timp de zi. Si pe drum dar si de acolo de sus. Am ales sa se vada focul bine de data asta.
















In zona Vrancea mai pot fi vizitate: podgoriile Odobesti si Panciu(cu cazare si tur), Beciul Domnesc de pe vremea lui Stefan cel Mare, cascada Putna(cadere de 76 m), pastravaria de la Lepsa, Cetatea Craciuna, Lacul Negru, Cheile Narujei, Rezervatia Reghiu Scruntaru(cascade si fosile marine).

M-am si jucat cu un urmas al zonei seismice venit si el, din Italia, sa simta cutremurul. Alex. A fost un pic dezamagit. Dar doar un pic. Nu prea stie ce e supararea cu toate ca are doar 7 luni.



Cand e urmatorul cutremur?

.

0 comments:

Blog Widget by LinkWithin
toateBlogurile.ro