Jocul cu moartea

Wednesday, March 25, 2009

In ultimii ani e trendul graviditatii. Cupluri tot mai tinere fac copii. Pe mine ma bucura ca se mai innoieste parcul. Chiar daca, de multe ori, e o ambitie a doamnei "sa rama si ea gravida".

Bun. Dupa graviditate vine copilul. Care nu are experiente tocmai placute. Mai intai nasterea - eveniment traumatizant in timpul careia se chinuie in toate felurile: ba cu cordonul ombilical, ba cu dilatatia prea mica a mamei, ba cu doctorul nu prea dibaci. Isi ia bataie din primele secunde de viata si incepe sa planga. Vine moasa, taie cordonul, il prinde, alta durere. Vine prima masa, via sfarcuri, vin si primele scaune. Care sunt neplacute si ele - e prins in niste scutece groase, incomode si pline de lichide caldute si materii vascoase, colorate si urat mirositoare. Si plange. Nu de placere. Trebuie sa si eructeze. Daca se intampla e bine, dar tot l-a batut cineva pe spate. Daca nu, ii este rau, se baloneaza. Si plange. La un moment dat apare sughitul. Care nu se mai opreste. Si plange. Mai scapa si cate un PUF! Se sperie si plange.

Lunile trec si incepe sa vada tot mai bine. Daca la inceput se speria de niste umbre incetosate, acum se sperie de capete mari care belesc ochii cat cepele si se stramba la el. Si plange.

Invata sa se intoarca. Ramane cu nasul in perna si plange. Incepe sa ridice capul, dar il scapa. Ramane cu nasul in perna si plange. Merge de-a busilea, i se inmoaie manutele si cade in nas. Plange iar.

Merge in picioare. Da cu stangul in dreptul, cu amandoua in pamant, se impiedica de lucruri, de parinti, de jucarii, cade si este julit tot. Plange mereu.

Gandindu-se, ca si mine, la toate astea, cercetatorii au ajuns la o concluzie. Toata viata este o experienta traumatizanta, tot timpul suferim, plangem, ne speriem de diverse. Si, ca sa ne ajute, au adoptat o strategie: sa ne prezinte de mici toate motivele de suparare si toate sperietorile pe care urmeaza sa le intalnim.

Ani de cercetari, milioane de euro investiti si rezultatul nu s-a lasat asteptat. Primul pas:















(via razvan iordanescu)


Ma gandesc la alt aspect. Ok, vor fi obisnuiti de mici cu BAU BAU.
Nu or sa moara toti otraviti si elctrocutati? Ca semnul asta nu va mai insemna nimic pentru ei.

Morala: Copilul care sufera, imbatraneste.

.

0 comments:

Blog Widget by LinkWithin
toateBlogurile.ro